Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Lapkričio » 5

Prancūziški Pyragėliai

Prancūziški Pyragėliai Paranormal.lt

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!

100 g 198 kcal; Ruošti 2 val.; 8 porcijos

Įdarui:

  • 480 ml pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 130 g cukraus
  • 30 g kukurūzų miltų
  • 30 g sviesto

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • Migdolų papuošti

Gaminimas

Pieną pakaitinti su vanile, bet neužvirinti. Trynius išplakti su cukrumi ir miltais. Pamažu supilti į pieno mišinį ir viską išmaišyti. Virti 6–8 min., kol mišinys sutirštės. Sudėti sviestą, išmaišyti, nuimti nuo ugnies, uždengti maistine plėvele ir šaldyti apie 20 minučių. Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragėlius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Atvėsusių vieną pusę ištepti kremu, užvožti likusiomis pusėmis. Papuošti migdolais.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar