- 05.11.2019
- 0.0 Reitingas
- 1388 Peržiūrų
- Aptarti
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
100 g 198 kcal; Ruošti 2 val.; 8 porcijos
Įdarui:
- 480 ml pieno
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 4 kiaušinių tryniai
- 130 g cukraus
- 30 g kukurūzų miltų
- 30 g sviesto
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
- Migdolų papuošti
Gaminimas
Pieną pakaitinti su vanile, bet neužvirinti. Trynius išplakti su cukrumi ir miltais. Pamažu supilti į pieno mišinį ir viską išmaišyti. Virti 6–8 min., kol mišinys sutirštės. Sudėti sviestą, išmaišyti, nuimti nuo ugnies, uždengti maistine plėvele ir šaldyti apie 20 minučių. Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragėlius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Atvėsusių vieną pusę ištepti kremu, užvožti likusiomis pusėmis. Papuošti migdolais.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau