- 13.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 3381 Peržiūr
- Aptarti
Plona, švelni tešla su storu bulvių įdarų.
Sudėtis:
Tešlai:
- 1stiklinė šilto bulvių nuoviro, sultinio;
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų mielių;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 2,5 puodelių miltų;
Įdarui:
- 6-7 vidutinės bulvės;
- 2-3 svogūnai;
- 50 gramų sviesto;
- Druska, malti juodieji pipirai;
- Augalinis aliejus kepimui.
Paruošimo receptas.
- Nulupkite bulves, supjaustykite griežinėliais ir virkite sūdytame vandenyje iki pabaigos (kol išvirs) (paranormal.lt).
- Svogūnus patušinti svieste. Nuo bulvių nupilkite nuovirą, sultinį (dalį pasilikite tešlai) ir sutraiškyti jas.
- Gautame nuovire ištirpinkite mieles, cukrų, druską. Supilkite 2 puodelius miltų ir užminkyti minkštai lipnią tešlą.
- Palikite šiltoje vietoje valandai. Praėjus valandai, supilkite likusius miltus ir minkykite dar kartą.
- Tešla paskirstoma į 3 dalis, kiekviena formuojama į dešros formą. Toliau, skersai supjaustyti į gabalus.
- Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į kuo plonesnius paplotėlius. Į vidurį įdėkite šaukštą aštraus įdaro.
- Paplotėlio kraštus pakelti ir užspausti. Pyragėlį apversti siūlę žemyn ir priploti, iki maždaug 5-7 mm storio.
- Pyragėlius dėti siūle žemyn, dideliu kiekiu karšto aliejaus. Greitai paruduos iš abiejų šonų.
- Gautus pyragėlius džiovinkite ant servetėlės nuo alyvos pertekliaus.
Patiekiami karšti su grietine. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau