Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2018 » Birželio » 7

Daiginti kviečiai. Kaip vartoti daigintus grūdus

Kol daržuose neužderėjo šviežios, natūraliai užaugusios daržovės, pavasarį nusilpusį organizmą gaivinkite daigintais grūdais. Jie -tikras energijos užtaisas, daugybės vitaminų ir mineralų šaltinis.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Pasak sveikos gyvensenos šalininkų, daiginti kviečiai – aukštos biologinės vertės produktas, nes yra sukaupęs neįtikėtinai daug energijos. Pastebėta, kad dygstančiame grūde vitaminų ir mineralinių medžiagų keliskart daugiau nei subrendusiame. Gležnuose, tik išsikalusių grūdų daigeliuose daug lengvai pasisavinamų baltymų, mineralų, vitaminų A, C, E ir B grupės, taip pat skaidulinių medžiagų. Daiginti grūdai normaliną kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį ir didina hemoglobino kiekį kraujyje, valo organizmą, teikia energijos, gerina virškinimą, plaukų, odos ir nagų būklę – apskritai organizmą veikia kaip jaunystės eliksyras. Daiginti grūdai valgomi nuo neatmenamų laikų – dar žiloje senovėje patiekalus jais gardino kinai, senovės graikai, romėnai, indai. Norint sustiprinti gyvybines organizmo galias, daigintų grūdų buvo tiekiama JAV armijos kareiviams. Stebuklingąsias daigintų grūdų savybes labai vertina ir jogai. Beje, daiginti grūdai visai nekaloringi: 100 g daigintų grūdų turi tik 17 kcal.

Kaip vartoti daigintus grūdus

Daiginti grūdai valgomi vieni, iš jų gali būti spaudžiamos sultys, gardinami sveiki užkandžiai, omletai, picos, vaisių ar daržovių salotos, jogurtas, varškė, jau išvirtos sriubos. Iš daigintų kviečių grūdų galima kepti blynelius, maltinukus ar apkepus, įsidėmėkite, kad termiškai apdoroti daiginti grūdai netenka nemažai gerųjų savybių, taigi naudingiausi – termiškai neapdoroti.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Kaip daiginti grūdus

Daiginamos tik sveikos, maistui tinkamos ekologiškos sėklos. Kruopščiai perrinktus ir nuplautus atvėsintame virintame vandenyje grūdus arba sėklas būtina pamirkyti. Smulkias sėklas mirkykite 5 val., didesnes 8-12 val. Nupylę vandenį, grūdus rūpestingai plaukite virintu atvėsintu vandeniu, kol jis taps švarus. Tada sėklas suberkite į stiklainį, jį apriškite sudrėkinta marle, stiklainį marle žemyn pasvirai padėkite ant puodelio. Šis „įrenginys” patogus tuo, kad per marlę kvėpuojantys ir drėgmės gaunantys grūdai nemirksta vandenyje, dėl to nepradeda pūti. Nepamirškite kelis kartus per dieną sėklų perplauti geriamuoju vandeniu ir sudrėkinti marlės, kad grūdai gautų pakankamai drėgmės.

Kai kurios šeimininkės sėklas daigina tarp dviejų marlės sluoksnių. Šis metodas irgi neblogas, jei kasdien kelis kartus daigai ir marlė perplaunami geriamuoju vandeniu, paskui kruopščiai nusausinami – daigai negali mirkti vandenyje. Įsidėmėkite, kad ant daigus ant audinio reikėtų berti ne storesniu nei 2 cm sluoksniu. Daiginti grūdus patartina plokščiame stikliniame, porcelianiniame ar keraminiame (jokiu būdu ne aliuminio) inde. Per kiek laiko sėklos sudygsta? Paprastai kviečiai sudygsta per 1-2 dienas, saulėgrąžos – per 2 dienas, ridikai – per 4-5 dienas, liucernos ir pipirnės – per 6 dienas. Rekomenduojama valgyti nedidelius, nuo 1 iki 8 mm ilgio daigelius. Daiginti grūdus galite ir specialiose pirktinėse kelių aukštų daigyklose.

Verta žinoti

Jau sudaigintų grūdų galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba susidaiginti pačios namuose. Daiginti tinka daugelis chemiškai neapdorotų grūdinių kultūrų ir daržovių sėklų: kviečiai, rugiai, avižos, ridikėliai, liucernos, pipirnės, garstyčios, linų sėmenys. Tik ne pomidorai ir bulvės.

daiginti grūdai, daiginti kviečiai, ekologiški produktai, mityba

Trumpi Patarimai

• Jeigu daiginamos sėklos patamsėjo, pradėjo pelyti ar skleisti nemalonų kvapą, tokių geriau nevalgyti.
• Prieš valgant daigintus grūdus reikia perplauti pirmiausia šiltu, paskui šaltu vandeniu, kol jis taps visiškai skaidrus,
• Ar žinote, kad daigintus grūdus patartina gardinti aliejumi -geriau pasisavinami grūduose esantys vitaminai B ir E.
• Daigintų grūdų nepatariama malti kavamale, apdoroti verdančiu vandeniu ar berti į kunkuliuojančias sriubas – žus juose esantys vitaminai.
• Daigintus grūdus geriausiai suvartoti iš karto, nors šaldytuve galima laikyti iki dviejų parų. Nepamirškite, kad daugiausia naudingųjų medžiagų yra tik prasikalusiuose daigeliuose.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau