Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 4

Ji lėtina senėjimo procesą! Paprasti receptai sveikų gėrimų

Jai jūs dažnai vykstate iš miesto, jūs tikriausiai pastebėjote pakelėse mėlynas gėles cikorijas.
Tačiau, pagrindinis šio augalo turtas - stora šaknis, kuris gali organizmui suteikti vitaminų ir pagerinti sveikatą.

Kas viduje?

Pagrindinis cikorijos turtas - medžiaga, vadinama insulinas. Jis normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl cikorijos gėrimas, turėtų būti pagrindas sergantiems diabetu. Tačiau, insulinas esantis cikorijoje gali sumažinti žalingo cholesterolio kiekį kraujagyslėse, apsaugoti nuo kraujo krešulių ir sklerotinių plokštelių formavimosi.

Be to, insulinas sukuria žarnyne naudingą mikroflorą, kuri žinoma, kad yra atsakinga ne tik už gerą virškinimą, bet ir stiprią imuninę sistemą. Todėl, cikorija gali būti puiki alternatyva probiotikams.

Cikorijos šaknyse yra daug B grupės vitaminų. Būtent jie, nervų sistemai padeda atlikti savo darbą, padeda organizmui susidoroti su stresu, dirglumu ir bloga nuotaika.

Didelis kiekis askorbo rūgšties cikorijos gėrimus daro puikia priemone peršalimo profilaktikai, o tai labai svarbu rudenį ir žiemą, gripo epidemijos metu.

Vitaminas E, kurio yra daug cikorijose, gerina medžiagų apykaitą, gydo širdies-kraujagyslių, reprodukcines sistemas, apsaugo nuo įvairių auglių atsiradimo.

Jei sergate hipertenzija, cikorijos gėrimas ant jūsų stalo turi būti nuolatinis svečias. Cikorijos gėrimas yra švelnus, mažina kraujo spaudimą.

Dėl didelio kiekio antioksidantų, cikorija lėtina senėjimo procesą, įvairių su amžiumi susijusių ligų atsiradimą ir apsaugo nuo neigiamos užterštos aplinkos poveikio.

Receptai.

«Kava». Džiovintas cikorijos šaknis supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, šiek tiek suteptai su sviestu, 1-2 arbatinius šaukštelius paruoštus tokiu būdu cikorijos, užvirinama vienu puodeliu karšto vandens. Be to, taip pat galite užvirinti «kava» ir su pienu.

«Arbata». 1 arbatinis šaukštelis cikorijos šaknų, užpilamas 1 stikline šalto vandens, užvirinkite ir laikykite ant mažos ugnies 2-3 minutes. Tada perkoškite. Pasaldinkite natūraliu medumi.

Morsas. Padėkite ant puodelio dugno kelis kubelius smulkinto ledo, užpilkite 1/2 puodelio spanguolių gėrimo, įdėkite 50 ml cikorijos užpilo (galite paruošti patys, kaip «kava» receptas arba pirkti paruoštą gerti parduotuvėse), garnyrui įdėkite mėtų šakelę.

Airijos. Į aukštą stiklinę, supilkite 120 ml lieso pieno, tada švelniai įpilkite 300 ml šokoladinio sirupo taip, kad jis nesusimaišytų su pienu, tada įpilama 100 ml užvirintos cikorijos. Išeis trisluoksnis gėrimas. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės, cinamono lazdele ir braškių.

Frappuccino. Ant didelio bokalo dugno padėkite ledo, užpilkite iki pusės abrikosų arba persikų sulčių, ant viršaus arbatinio šaukštelio pagalba ar peiliu užpilkite paruoštos, užvirtos ir atšaldytos cikorijos, kad nesusimaišytu su sultimis. Kaip garnyras, pagrąžins gėrimą plakta grietinėlė, cukraus pudra ir mėtų šakelė.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau