Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 25

Kiaušidžių cistų simptomai

Kiekvieno menstruacijų ciklo metu kyla tikimybė, kad išsivystys kiaušidžių cista, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Dažniausiai cistos yra nekenksmingos, tačiau kartais jos gali sukelti pilvo skausmus ir rimtesnes komplikacijas.

Cistos yra maži skysčių pripildyti maišeliai ir dažniausiai formuojasi ant kiaušidžių. Jų dydis svyruoja nuo kelių milimetrų iki kelių centimetrų. Menstruacijų ciklo pradžioje vystosi mažos ląstelės, arba folikulai, iš kurių lieka vienas pagrindinis folikulas. Subrendus jame esančiai kiaušialąstei, jis plyšta ir kiaušialąstė yra pasirengusi apvaisinimui. Kiti nesubrendę folikulai sunyksta.

Kiaušidžių cistų simptomai

Tačiau, jei folikulas neplyšta arba kiti folikulai nesunyksta, jie pavirsta į cistą.

Visos vaisingo amžiaus moterys patenka į cistų atsiradimo rizikos grupę. Kiaušidžių cistos išnyksta po menopauzės, tačiau kai kuriais atvejais jos gali pasirodyti ir vyresniame amžiuje.

Cistų atsiradimą gali paskatinti nereguliarus mėnesinių ciklas, nevaisingumo gydymas, hormonų disbalansas ir genetika.

Kiaušidžių cistų simptomai iš pradžių yra panašūs į bendros savijautos sutrikimus, todėl anksti jas pastebėti sunku. Pavyzdžiui, cistoms būdingos nereguliarios mėnesinės, pilvo ir dubens skausmai, plintantys į nugarą ar kojas, stiprus skausmas prieš menstruacijas, stiprus skausmas lytinių santykių metu, kartais galimas pykinimas ir vėmimas, jautrumas krūtų audiniuose, sunkumo jausmas pilve, pilvo pūtimas, slėgis tiesiojoje žarnoje arba šlapimo pūslėje.

lrt.lt ir paranormal sveikata

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 16:53 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 16:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis linų sėmenimis
Plaukų stiprinimui - išsiplovus plaukus, praskalauti linų sėmenų nuoviru - 2 šaukšteliai linų sėmenų užpilame dviem stiklinėm vandens, paviriname apie 10 minučių, leidžiame nusistovėti bei atvėsti, tuomet nukošiame. Vočių gydymui ...

Skaityti daugiau

25.09.2019 laikas 13:11 Receptai – Patiekalai Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais
Skanūs su grybais pyragėliai, kurie nustebins, bet kokio skonio mylėtojus. Tai trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais. Kaip pasigaminti žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
09.05.2024 laikas 07:21 Išspręstas senovės šumerų šifras
Dublino Trejybės koledžo (Airija) mokslininkas daktaras Martinas Worthingtonas paskelbė tyrimą, kuris gali visiškai pakeisti senovės Mesopotamijos ikonografijos suvokimą. Jis pasiūlė labai tikėtiną ir paprastą senovės šumerų simbolių, kurie nuo XIX a...

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 07:09 Sinajaus dykumoje aptiktas faraono Tutmozės Didžiojo poilsio namas
Egipte Turizmo ir antikvarinių vertybių ministerijos archeologinė misija Sinajaus dykumoje aptiko 3500 metų senumo statinį, kuriame ekspertai nustatė „karališkąją poilsio vietą“.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 06:57 2024 m. gegužės 9 d. horoskopas: mįslingos prognozės kiekvienam Zodiako ženklui
Naujajame 2024 m. gegužės 9 d. horoskope astrologijos magija atskleidžia savo paslaptis. Kiekvienas Zodiako ženklas žada unikalių įvykių ir galimybių, kurios pripildys šią dieną ypatingos reikšmės. Pasinerkime į prognozių pasaulį ir sužinokime, ką da...

Skaityti daugiau