Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2015 » Spalio » 21

Mįslingas NSO mūšis virš Švedijos 1665-ais metais

1665m. balandžio 8d. apie 14:00 žvejai prie Barchiofto (tuometinė Švedijos teritorija, dabar - Vokietija) danguje pamatė keistus objektus, kovojančius tarpusavyje. Po mūšio danguje pakibo tamsus objektas.

„Danguje pasirodė plokščia apvali forma, kaip lėkštė, primenanti didelę vyrišką skrybėlę... Ši temstančio mėnulio spalvos forma pakibo virš šventojo Mikalojaus bažnyčios. Ten ji nejudėdama kybojo iki pat vakaro. Žvejai buvo mirtinai išsigandę, jie nenorėjo žiūrėti į tą pusę, rankomis dangstė savo veidus. Kitą dieną jie visi susirgo. Žvejai drebėjo, jiems skaudėjo galva ir galūnės. Daug mokslo žmonių mąstė apie šį įvykį" - rašė vokiečių autorius Erazmas Finksas 1689-ais metais.

Finksas surinko pranešimus, susijusius su 1665-ųjų metų įvykiu. „Mokslo žmonės" nesugebėjo paaiškinti šio fenomeno ir žvejų susirgimo priežasties.

„Edge Science Magazine" 2015-ųjų metų birželio numeryje Krisas Obekas ir Martynas Šou išnagrinėjo šį įvykį. Obekas rašo straipsnius apie NSO įtaką kultūrai. Šou dirba nacionaliniame aviacijos anomalių reiškinių tyrimo centre (NARCAP). Straipsnio autoriai pabandė rasti keisto įvykio paaiškinimą. Jie iš karto atmetė kai kuriuos optinius reiškinius. Pavyzdžiui, nurodytas pranešime saulės kampas atmeta halo pasirodymo galimybę.

Miražas?

Fata morgana - tam tikros rūšies miražas, kuris pasirodo virš horizonto, susidarius tinkamam šiluminių sluoksnių dariniui. Miražas greitai kinta, kartais sukelia iliuziją, kad danguje virš horizonto plaukia laivai.

Tačiau 1665-ųjų metų įvykiai vyko aukščiau, nei paprastai būna miražo atveju. Miražu negalima paaiškinti apskrito objekto danguje, kur jis kabojo iki vakaro. Fata morgana tiek ilgai neišsilaiko.

Didžiulis paukščių pulkas?

„Mūšis" prasidėjo kartu su paukščių pulko pasirodymu. Obekas ir Šou apibendrino visus pranešimus: „Danguje pasirodė didelis paukščių pulkas. Sinchroniškai skrisdami jie sudarė ilgo koridoriaus formą. Po to pavirto į karinį laivą, kuris judėjo iš šiaurės, tuomet atsirado kiti laivai. Pietuose pasirodė didelė grupė oro laivų, jie judėjo šiaurės rytų kryptimi.

Du pagrindiniai laivai iššovė vienas į kitą sviedinius, danguje pasirodė ugnis ir dūmai - tai ir išgąsdino žvejus. Siaurės pusėje buvę laivai atsitraukė, po to sugrįžo atgal ir pajudėjo į pietus. Kitos dvi mažų laivų oro flotilės pasirodė vakaruose ir rytuose. Kai dūmai išsisklaidė, žvejai pamatė sulaužytą stiebą pietų flotilės laive ir rudais rūbais apsirengusį žmogų, kuris stebėjo savo ekipažo veiksmus ir atsitraukimą nuo priešų'.

Neapsakomai didelis varnėnų būrys gali sukurti panašią sceną - taip mano Obekas ir Šou. Kartais keletas varnėnų pulkų susijungia į vieną didžiulį būrį, sudarydami keisčiausias besikeičiančias figūras. Gal 1665-ųjų metų pavasarį buvo susidariusios neįprastos oro sąlygos, daugybė varnėnų sudarė pulkus ir patraukė į Baltijos jūros vakarinį krantą vasaroti?

Tačiau paukščiu pulku negalima paaiškinti tamsaus objekto, kuris išbuvo danguje iki vidurnakčio. Ar gali būti taip, kad danguje vienu metu vyko du neįprasti reiškiniai? Vienas jų sukūrė oro mūšio iliuziją, o kitas įgavo ore pakibusio objekto formą?

Obekas ir Šou mano, kad tai „nepaprastas įvykis". Nesvarbu, tiesa tai ar ne, tačiau jį galima laikyti pirmuoju pranešimu istorijoje apie „skraidančią lėkštę".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

01.08.2019 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Mielinės tešlos receptas keptiems pyragėliams
Jei jūs seniai susiruošėte pagaminti pyragėlius – šis straipsnis specialiai tau! Pyragėliai pagal šį receptą pavyksta visada ir visiems! Net jei jūs tik vakar pradėjote gaminti!

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti

Epilepsija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti, epilepsija, epilepsijos gydymas, receptas epilepsijai, vaistažolės epilepsijai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau