Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 6

Organizmo valymas raudonųjų burokėlių sultimis

Šį kartą pateiksiu organizmo valymo metodą naudojant raudonųjų burokėlių sultis. Metodas yra pagal Robert von Sarbache, tai mityba besidomintis ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantis žmogus, savo patarimais išgydęs daugelį žmonių. Originalų receptą anglų kalba galima rasti čia. Jis vadinasi Mini beet protocol. Burokėlių sultis geriausia gerti ryte, bet jei ryte nėra laiko, galima ir kitu metu. Jie jums yra vėžys ar kokia kita sunki liga, sultis reikia atlikti gerti kartus per dieną. Taip pat būtina valgyti daug šviežių daržovių ir bei naudoti caynne pipirą (jis labai aštrus, todėl atsargiai, pradėkite nuo mažų dozių, ypač jei padidėjęs skrandžio rūgštingumas). Šis metodas labai gerai valo kepenis ir gali būti kaip alternatyva kepenų plovimui, kurį ne kiekvienas išdrįsta atlikti. Kepenų plovimo protokolą galima rasti čia.

Organizmo valymas raudonųjų burokėlių sultimis

Burokėlių sulčių procedūra

Pirmiausia reikia išgerti stiklinę vandens su bent 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono (cinamoną gerai išmaišyti vandenyje, nes jis sunkiai maišosi su vandeniu ir neišmaišius gali justis stiprus deginantis skonis). Robertas teigia, kad galima įdėti net du arbatinius šaukštelius cinamono, bet aš patarčiau, bent jau iš pradžių pradėti nuo mažų dozių, ir, taip pat naudoti tik Ceylon cinamoną, apie kurį plačiau atskirame straipsnyje, nes įprastas parduotuvėse randamas cinamonas gali būti toksiškas, ypač vartojant dideliais kiekiais. Jei cinamonas įstringa ar prilimpa burnoje, galima dar vieną stiklinę vandens išgerti. Tada pradėti ruoštis burokėlių sulčių spaudimui. Jas pradėti gerti reikia 15 min po cinamono gėrimo. Reikia pasidaryti ir išgerti vieną stiklinę burokėlių sulčių. Bet pradėti galima ir nuo ¼ stiklinės, ypač jei organizmas labai toksiškas. Kadangi burokėlių sultys labai stiprus detoksifikantas ir jei organizmas užterštas, tai gali supykinti. Beje, kuo neskanesnės jums atrodo sultys, tuo labiau užsiteršęs jūsų organizmas. Idealiai reiktų naudoti ekologiškus burokėlius, bet jei jų sunku gauti, bus geri ir įprasti. Jei labai jau neskanu, galima įspausti truputį šviežių citrinų sulčių, obuolių ar morkų sulčių. Jei supykina ar paleidžia vidurius, reikia mažinti dozę.

Robertas ten dar spaudžia šparagų (lot. Asparagus officinalis) sultis ir sumaišo su burokėlių, bet šparagų Lietuvoje sunku gauti ir, be to, jie gana brangūs, todėl, manau, pakaks ir vien burokėlių. Šparagų sultys yra skirtos fluoro detoksifikacijai. Išgėrus sultis reikia suvalgyti 1-3 obuolius. Obuoliai turi pektino, kuris neutralizuoja nemalonius detoksifikacijos efektus. Juos reikia būtinai valgyti, o ne spausti sultis, nes su išspaudomis pasišalina pektinas. Suvalgius obuolius dar reiktų suvalgyti 1-2 morkas. Bet svarbiausia yra burokėlių sultys ir obuoliai.

Kitas receptas

Reikės mikserio arba kokteilinės. Paimti 4 bananus, 20-30 vynuogių, 1 vidutinio dydžio burokėlį. Viską sumulkinti ir gerti tokį tirštą kokteilį. Išgėrus suvalgyti vieną obuolį ir morką.

Hidracijos gėrimas

Jis taip pat gerai tinka sumažėjusiai skrandžio rūgščiai atstatyti. Ši problema ypač aktuali vyresnio amžiaus žmonėms. Ir, beje, kai kurie mano, kad sumažėjusi skrandžio rūgšties gamyba yra viena iš senėjimo priežasčių. Robertas teigia, kad sumažinus skrandžio rūgšties kiekį, net ir jauną žmogų galima labai greitai pasendinti, nes organizmas nebepasisavina daugelio medžiagų, kurių trūkumas veda į ankstyvą senėjimą.
Reikia užmerkti du šaukštus Chia sėklų į stiklinę vandens ir gerai išmaišyti (geriausia palikti per naktį). Ryte į mikserį supilti išmirkusias Chia sėklas (jos bus pavirtusios į kažką panašaus į želė), paimti 1-2 burokėlius, du bananus ir sudėjus į mikserį susmulkinti. Dar galima įdėti tokotrienolių (tai vitamino E forma, jo daug yra palmių aliejuje). Tokį kokteilį ir gerti. Chia sėklos turi omega 3 riebalinių rūgščių, taip pat visas nepakeičiamas aminorūgštis bei skaidulų.
Dar galima valgyti ir žalius burokėlius, bet Robertas teigia, kad efektas bus mažesnis ir prireiks daugiau laiko.

Burokėlių  sulčių nauda

- Burokėlių sultys labai gerai tinka kandidai (kandidozei) gydyti ir parazitams šalinti, nes jie nemėgsta burokėliuose esančių medžiagų.
- Taip pat naudinga sergant Laimo liga, esant plaučių sutrikimams, gerai išvalo chlorą.
- Burokėliai stiprina kraują ir raudonuosius kraujo kūnelius. Todėl jie ypač tinkami vartoti sergant mažakraujyste.
- Atstato natūralią plaukų spalvą (pranyksta žili plaukai). Padeda esant vidurių užkietėjimui.
- Burokėliai turi folinės rūgšties, mangano, kalio, geležies. Padeda išlyginti ir užgydyti randus, išlygina odos raukšles, atjaunina odą.

Išvalo neorganinio kalcio nuosėdas iš organų ir audinių įskaitant kraujagysles, odą. Kalcio nuosėdos gali atsirasti nuo pieno produktų vartojimo (ypač pasterizuoto), blogos kokybės kalcio papildų, kurių dauguma yra sumaltos uolos ar jūros kriauklės ir jos atsidurs bet kur tik ne kauluose. Daugiau apie kalcio papildus atskiruose straipsniuose:

Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus?

Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Tyrimas  parodė, kad raudonųjų burokėlių sultys pagerina ištvermę, deguonies įsisavinimą, ir taip leidžia sportuoti ilgiau palaikant intensyvumą. Tyrimo dalyviai šešias dienas kasdien gėrė po 500 ml burokėlių sulčių ir po to buvo testuojami. Burokėlių sultys padvigubino nitrato (NO3) kiekį kraujyje (nemaišyti su dėl perteklinio tręšimo daržovėse esančiais nitratais) ir sumažino energijos išteklių naudojimą tuo pagerindami ištvermę.

Burokėliams raudoną pigmentą (spalvą) duodanti medžiaga - betacyanin naikina vėžines ląsteles. Šis chemikalas į vėžines ląsteles patenka kartu su gliukoze, nes jos suvartoja apie 10 kartų daugiau cukraus nei normalios, sveikos ląstelės. Taip yra todėl, kad vėžinės ląstelės utilizuoja gliukozę anaerobiniu (be deguonies) būdu. Anaerobinis gliukozės (viena molekulė) utilizavimas duoda tik 2 ATP (energijos forma, kurią naudoja visos organizmo ląstelės), kai aerobiniu būdu oksiduojama viena gliukozės molekulė duoda 30-32 ATP. Tyrimas su gyvūnais parodė, kad jiems vartojant burokėlių skaidulas padidėjo glutathione peroxidase ir glutathione-S-transferase enzimų kiekis. Glutathione peroxidase gamina Glutathione, kuris yra geras antioksidantas ir labai svarbus apsaugant kepenų ląsteles, ypač kai kepenys neutralizuoja toksinus (http://www.whfoods.com).

Kitas tyrimas, atliktas su gyvūnais, parodė, jog burokėliai sustiprino jų imunitetą. Burokėliai taip pat turi antioksidantų, kurie apsaugo nuo laisvųjų radikalų, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tyrimas parodė, kad burokėliai 30% sumažino cholesterolio kiekį (LDL/ŽTL - ‘blogąjį’) ir 40% sumažino trigliceridų kiekį (kraujo riebalai, kurių didelis kiekis yra širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnys), bei padidino HLD cholesterolį (gerąjį). Bet noriu pasakyti, ‘geras’ ir ‘blogas’ cholesterolis yra labai neteisingi pavadinimai, nes net ir LDL yra reikalingas. Burokėliuose esanti medžiaga - betaine - bent 20% sumažino uždegiminius rodiklius - C-reaktyvųjį baltymą, IL-6, tumor necrosis factor alpha (American Journal of Clinical Nutrition, Detopoulou P, et al.). Efektas buvo dar didesnis, kai kartu buvo vartojamas cholinas (randamas kiaušinio trynyje, bet kadangi jis yra labai jautrus temperatūrai, dauguma jo sunyksta verdant ar kepant). Ir cholinas yra labai gera antiuždegiminė medžiaga, taip pat reikalinga neurotransmitorių (smegenų nerviniai signalai) gamybai (Detopoulou et al., 2008).

Čia yra dar vienas geras straipsnis su nuorodomis į mokslines studijas apie borokelių naudą sveikatai.

Dar patarčiau būtinai perskaityti kitus mano straipsnius:

Kepenų ir tulžies pūslės plovimas išgydo daugelį ligų

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/organizmo-valymas-raudonuju-burokeliu-sultimis-266.html#comment-30091

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.07.2019 laikas 13:36 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Naminis plombyras
Tačiau problema tame, kad dabar prideda pernelyg daug įvairių chemikalų, dėl kurių plombyro skonis praktiškai dingsta. Naminį plombyrą pasigaminti bus nesunku. Yra labai geras receptas, kuriuo mes nusprendėme pasidalinti su jumis....

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau