Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 04

Baltyminiai sausainiai iš avinžirnių su riešutų sviestu

sausainiai, riešutų sviestas, riešutai, sviestas, avinžirniai, humusas

Tai vos dviejų kąsnių, puikiai tinkantys prie arbatos puodelio sausainiai baltyminiu pagrindu. Jie tinka kaip užkandžiai arba pusryčiai. Apelsino žievelė labai gerai įsipaišo į sausainius, o jei turite juodojo šokolado gabaliukų - drąsiai įberkite jis juos tik pagardins.

Į sausainių sudėtį neįeina joks kiaušinis, tad pirminė tešla, nesuformuota į jokius sausainius ir nekepta, yra labai skanus padažas, lyg saldus humusas, galima jį valgyti tepant ant skrebučių, su trapučiais ar morkomis. Saldūs humusai ypač populiarūs užsienyje ir dažniausiai vadinami 'Cookie dough' hummus. Aš dažniausiai tiesiog kabinu šaukšteliais ir nereikia man jokių duoniukų... Apsivalgymas...

Na, o avinžirniai, kaip ir dauguma ankštinių, šiek tiek nedraugauja su pilvukais ir virškinimo sistemomis, bet man būtent avinžirniai kepiniuose nesukelia diskomforto. Taip pat kuo ilgiau mirkomi ankštiniai, tuo lengviau virškinami jie tampa - mirkykit ankštinius per naktį ar ilgiau, bet ne per ilgai, nes sudygs... Išbandykite.

Ingredientai

  • virti avinžirniai: 2 puodelių
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vieneto
  • apelsino sultys: iš 1 vieneto
  • baltymų milteliai (sportuojantiems): 1 kaušelio
  • riešutų sviestas: 5-6 valgomųjų šaukštų (naudojau žemės riešutų)
  • vanilės arba romo esencija: kelių lašiukų
  • skystas medus/nerafinuotas cukrus arba natūralus saldiklis Stevia: 0,25 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Visus ingredientus, išskyrus apelsino žievelę ir šokolado gabalėlius (jei naudojate) sublenderiuojate iki vientisos masės.

2. Įmaišykite apelsino žievelę ir išmaišykite. Tešla tiršta, tad minkoma rankomis.

3. Šlapiomis rankomis imkite gabaliuką tešlos ir formuokite graikiško dydžio sausainukus.

4. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, paspauskite/paplokite, kad sausainukai būtų paplokštesni.

5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, arba, kol pradės paviršius trūkinėti. Skanaus.

6. Pastebėjimai: Į sausainius galite dėti džiovintų vaisių ir riešutų. Kokoso drožlės suteikia drėgnumo, nes sausainiai yra trapūs.

Pasidalino Keistai paprasta

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-09 laikas 13:38 Likimo skaičiaus suderinamumas poroje – numerologija meilėje 2025
Sužinokite savo likimo skaičių pagal gimimo datą ir kokios poros turi didžiausią tikimybę ilgalaikei laimingai santuokai. Numerologinis suderinamumas 1–9.

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 17:52 PSO teigia, kad transseksualių moterų pienas kūdikiams yra „toks pat geras“ kaip motinos pienas
Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai atsisakė biologijos: dabar ji tvirtina, kad vaistinis mišinys, išspaustas iš vyrų krūtų, vartojančių priešingos lyties hormonus, kūdikiams yra toks pat maistingas kaip tikrasis motinos pienas....

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:24 Gerklės skausmas: 6 veiksmingi skalavimo būdai namuose, kurie tikrai veikia (2025)
Gerklės skausmas dažnai kamuoja peršalus. Vienas efektyviausių namų būdų – reguliariai skalauti gerklę. Straipsnyje rasite 6 patikrintus receptus su druska, soda, jodu, ramunėlėmis, pipirmėtėmis ir obuolių sidro actu. Kiekvienas metodas papildytas mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau