Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Spalio » 4

Baltyminiai sausainiai iš avinžirnių su riešutų sviestu

sausainiai, riešutų sviestas, riešutai, sviestas, avinžirniai, humusas

Tai vos dviejų kąsnių, puikiai tinkantys prie arbatos puodelio sausainiai baltyminiu pagrindu. Jie tinka kaip užkandžiai arba pusryčiai. Apelsino žievelė labai gerai įsipaišo į sausainius, o jei turite juodojo šokolado gabaliukų - drąsiai įberkite jis juos tik pagardins.

Į sausainių sudėtį neįeina joks kiaušinis, tad pirminė tešla, nesuformuota į jokius sausainius ir nekepta, yra labai skanus padažas, lyg saldus humusas, galima jį valgyti tepant ant skrebučių, su trapučiais ar morkomis. Saldūs humusai ypač populiarūs užsienyje ir dažniausiai vadinami 'Cookie dough' hummus. Aš dažniausiai tiesiog kabinu šaukšteliais ir nereikia man jokių duoniukų... Apsivalgymas...

Na, o avinžirniai, kaip ir dauguma ankštinių, šiek tiek nedraugauja su pilvukais ir virškinimo sistemomis, bet man būtent avinžirniai kepiniuose nesukelia diskomforto. Taip pat kuo ilgiau mirkomi ankštiniai, tuo lengviau virškinami jie tampa - mirkykit ankštinius per naktį ar ilgiau, bet ne per ilgai, nes sudygs... Išbandykite.

Ingredientai

  • virti avinžirniai: 2 puodelių
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vieneto
  • apelsino sultys: iš 1 vieneto
  • baltymų milteliai (sportuojantiems): 1 kaušelio
  • riešutų sviestas: 5-6 valgomųjų šaukštų (naudojau žemės riešutų)
  • vanilės arba romo esencija: kelių lašiukų
  • skystas medus/nerafinuotas cukrus arba natūralus saldiklis Stevia: 0,25 puodelio.

Recepto paruošimas

1. Visus ingredientus, išskyrus apelsino žievelę ir šokolado gabalėlius (jei naudojate) sublenderiuojate iki vientisos masės.

2. Įmaišykite apelsino žievelę ir išmaišykite. Tešla tiršta, tad minkoma rankomis.

3. Šlapiomis rankomis imkite gabaliuką tešlos ir formuokite graikiško dydžio sausainukus.

4. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, paspauskite/paplokite, kad sausainukai būtų paplokštesni.

5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, arba, kol pradės paviršius trūkinėti. Skanaus.

6. Pastebėjimai: Į sausainius galite dėti džiovintų vaisių ir riešutų. Kokoso drožlės suteikia drėgnumo, nes sausainiai yra trapūs.

Pasidalino Keistai paprasta

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau