Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Lapkričio » 1

Žalios spalvos dangaus kūnas užsiliepsnojo Lietuvos padangėje

Šeštadienio vakarą Lietuvos dangų trumpam nušvietė neįprastas žalios spalvos šviesulys, po savęs palikęs tokios pačios spalvos uodegą. Iš liudininkų pasakojimų galima manyti, kad tai – į atmosferą įskridęs ir užsiliepsnojęs meteoras.

Aloyzas objektą stebėjo Rietavo apylinkėse kelios minutės po 20-os valandos. Pasak jo, tuo metu

vakarų pusėje dangus nušvito ryškia žalsva šviesa, pasigirdo duslių sprogimų garsai, o po šių sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

Panašiais įspūdžiais dalijasi ir skaitytojas Simas, dangaus objektą matęs būdamas Šeduvoje. Tarp Rietavo ir Šeduvos – maždaug 115 km atstumas.

Simo teigimu, objektas į Žemę krito beveik stačiu kampu.

Po sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

„Palikęs danguje ryškiai žalią storą juostą jis dingo nepalietęs Žemės. Nesu matęs nieko panašaus vien dėl spalvos. Be to, pasikartosiu, juosta buvo labai plati, tokias palieka skrendantys lėktuvai, o ir pats objektas irgi didelis. Gaila, kad nespėjau nufotografuoti, nes viskas vyko labai greitai“, – pasakojo Simas.

Skaitytojas nėra tikras, ar objektas skleidė kokius nors garsus, nes tuo metu greta garsiai grojo muzika, tik patikslino, kad prieš išnykdamas dangaus kūnas skaisčiau sušvito, o po to danguje dar kelias sekundes buvo matyti minėtas žalias šviesus ruožas.

Meteoras Lietuvoje, prie Daugų Alytaus rajone

Meteoras Lietuvoje, Kelmėje

Jau paskelbus šią informaciją atsiliepė kiti skaitytojai, kurie žalią objektą danguje stebėjo būdami Kėdainiuose, Telšiuose, Ukmergėje, Radviliškyje ir kitose Lietuvos vietose.

„Mes su mergina vaikščiojome gatve ir staiga pamatėme danguje žalią objektą. Jis gan ryškiai švietė ir turėjo didelę uodegą. Gyvename Aukštaitijoje, Rokiškio rajone, Obeliuose. Tuo metu buvo šiek tiek po 20 valandos. Garsų nelabai buvo girdėti. Pirmą kartą matėme tokį reiškinį danguje. Labai plati buvo uodega, danguje išliko apie 10–12 sekundžių. Krito stačiu kampu, objektas irgi buvo labai didelis, išnykdamas kūnas vis ryškiau švietė“, – savo įspūdžius papasakojo skaitytojas Matas.

„Žalios spalvos meteorą mačiau būdamas Vilniuje. Krito gana trumpai, vos kelias sekundes. Krisdamas po savęs paliko labai plačią žalios spalvos uodegą, visai kaip reaktyvinis lėktuvas. Iš pradžių pagalvojau, kad tai fejerverkas, bet nesulaukęs sprogimo, kaip buna iššovus fejerverką, supratau kad tai meteoras. Žalią spalvą meteorui gali suteikti degantis varis – tikėtina kad jo buvo nemažai meteore“, – laiške redakcijai papasakojo skaitytojas Saulius.

Aiškėja, kad meteoras buvo matomas ne tik Lietuvoje. Jį taip pat stebėjo Latvijos, Lenkijos, Vokietijos ir net Čekijos gyventojai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.10.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Kiaušiniais ir sūriu įdarytos orkaitėje keptos bulvės (video)

Bulves nuplaukite, subadykite šakute ir dėkite į 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 – 40 minučių. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite da...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

25.03.2018 laikas 17:13 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais

Receptai su juoduoju serbentu. Liaudiški patarimai kaip gydytis juodaisiais serbentais. Juodasis serbentas liaudies medicinoje, juodaisiais serbentais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau