Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

Kinija peikia Lietuvos pritarimą Pelosi viešnagei Taivane

Pekinas penktadienį pasmerkė Lietuvos pritarimą JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitui Taivane, pavadindamas jį "klaidingu" ir apkaltindamas Baltijos NATO valstybę pažeidžiant vienos Kinijos principą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis buvo vienintelis aukšto rango ES šalies pareigūnas, šią savaitę viešai parėmęs N. Pelosi kelionę, sakydamas, kad ji "daug plačiau atvėrė duris į Taivaną".

"Šios klaidingos kai kurių Lietuvos politikų pastabos dar labiau kenkia dvišaliams Kinijos ir Lietuvos santykiams", - AFP sakė Kinijos diplomatinė atstovybė Vilniuje.

"Lietuva sąmoningai pataikauja tam tikroms šalims ir grupinėms jėgoms, manipuliuoja ideologija, o konfrontacija tarp Rytų ir Vakarų sukels tik konfliktą ir susipriešinimą. Lietuva pažeidžia vienos Kinijos principą ir pagrindines normas", - pridūrė ji.

Kinijos ir Lietuvos santykiai įtempti nuo praėjusių metų, kai Vilnius leido Taivanui de facto atidaryti ambasadą salos vardu, nukrypdamas nuo įprastos diplomatinės praktikos vietoj sostinės Taibėjaus naudoti jos pavadinimą.

Atsakydamas į tai Pekinas pablogino diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo jo eksportą.

Praėjusį mėnesį Lietuva vėl užsitraukė Kinijos rūstybę, kai priėmė Taivano delegaciją, vadovaujamą parlamento pirmininko You Si-kun.

Kinija laiko Taivaną savo teritorijos dalimi - net yra pažadėjusi vieną dieną prireikus užgrobti jį jėga - ir nuolat priešinasi bet kokiems tarptautinio teisėtumo ženklams savivaldžiai demokratinei salai.

Pekinas į Pelosi vizitą ir po jo reagavo grasinimais ir karinėmis pratybomis, kurias laiko nepriimtinu Vašingtono ir dabartinių Taivano nepriklausomybę remiančių lyderių ryšių stiprinimu.

Kinija taip pat pareiškė nutraukianti bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis įvairiais klausimais ir įvesianti neįvardytas sankcijas Pelosi ir jos šeimai.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.01.2020 laikas 08:50 Receptai – Patiekalai Riešutų sviesto sausainiai

Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos tirštos masės. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite ant jos po gerą šaukštą tešlos. Suspauskite šakute. Sausainius kepkite 10 – 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje ...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai užkimus
Užkimus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai užkimus, receptai nuo užkimimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
30.04.2024 laikas 09:35 Žmonės, kurie atmetė nuodingus depopuliacijos švirkštus, dabar priversti rūpintis naiviomis masėmis, kurios tuos švirkštus priėmė
Kai pandemijos įkarštyje masėms buvo pradėti leisti eksperimentiniai COVID-19 skiepai, daugelis žmonių labai nenoriai leidosi skiepijami nepatikrintomis vakcinomis. Kai kurie vėliau pasidavė bendraamžių spaudimui dėl viešų kampanijų, gėdinančių juos,...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 09:17 STUDIJA: COVID-19 spyglių baltymai padeda vėžio ląstelėms išgyventi ir atsispirti chemoterapijai
Naujame Brauno universiteto priešpremjeriniame ląstelių tyrime nustatyta, kad SARS-CoV-2 viruso, atsakingo už Wuhan koronavirusą (COVID-19), spyglių baltymai padeda vėžio ląstelėms išgyventi ir atsispirti chemoterapijai....

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 07:34 „Unilever“ atšaukia ledus „Magnum“ Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje dėl galimo metalo ir plastiko užterštumo
Kelios populiaraus prekės ženklo „Magnum“ ledų partijos, išsiųstos į Jungtinę Karalystę ir Airiją, buvo atšauktos iš rinkos dėl susirūpinimo, kad jose gali būti metalo ir plastiko fragmentų.

Skaityti daugiau