- 05.07.2020
- 5.0 Reitingas
- 1194 Peržiūros
- Aptarti
Esam įpratę gaminti agrastų uogienes, džemus, kompotus, šaldyti šaldiklyje. Bet jas galima ir marinuoti. Šį kartą jums siūlau iš šių universalių, sveikatai itin naudingų uogų, pasigaminti pagardus, kurie ruošiami iš žalių, dar ne visai prinokusių agrastų. Gamindami nepamirškite, kad visi žalumynai turi būti gerai nuplauti ir nusausinti.
Jums reikės:
- 1 kg agrastų;
- 300 gr česnakų;
- 300 gr čili pipirų (aš naudojau džiovintus);
- 300 gr krapų, po poundelį bazilikų ir petražolių;
- 4 v.š. druskos be kaupo.
Galima porą šaukštų aliejaus ir 100ml obuolių acto, bet aš nedėjau.
Viską sumalam, ar blenderiu sutrinam, sumaišom su druska, sudedam į iškaitintus stiklainius ir laikom vėsiai. Dalį padažo be druskos užšaldžiau ledų formelėse.
Visų ingredientų kiekį galit reguliuoti pagal savo skonį.
Naudojam šį pagardą prie mėsos ar žuvies patiekalų, marinuojam šašlykus ar kepsnius.
Skonis, aišku, skiriasi nuo mums įprasto pomidorų padažo ar adžikos, bet vis vien skanus ir sveikas pagardas gaunasi.
Pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau