Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Balandžio » 9

Šokoladiniai Lavos pyragėliai

Šokoladiniai Lavos Pyragėliai

Šokoladiniai Lavos pyragėliai, tai toks desertas, kuriuo Jūs sugebėsite nustebinti net pačius išrankiausius ragautojus. Bet yra vienas dalykas, į kurį privalu atkreipti dėmesį gaminant - tai pyragėlių kepimo laikas. Žinoma, jeigu pyragėlius perkepsite, tikrai nebeliks jokios "lavos", arba trumpai tariant, pyragėlių vidus visiškai iškeps, ir gausite tiesiog paprastus šokoladinius keksiukus. Tam, kad šitaip nenutiktų, privalu stebėti kepimo laiką ir neužmiršti, kad pyragėliams kepti pakaks vos 6-7 minučių orkaitėje (greičiau net nebūna!).

Ingredientai

  • juodas šokoladas: 200 gramų
  • sviestas: 70 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 70 gramų
  • miltai: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • nesaldi kakava (formelėms pabarstyti)
  • sviestas (formelių ištepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šokoladą sulaužykite, sudėkite į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydykite mikrobangėje. Gerai išmaišykite ir palikite pravėsti.

2. Kiaušinius išplakite viename dubenyje kartu su cukrumi naudodami plakimo šluotelę.

3. Tuomet supilkite šokoladą ir išplakite. Sudėkite miltus ir įberkite druskos, išplakite.

4. Tešlą palaikykite mažiausiai 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galite laikyti ir per visą naktį, jeigu nesinori deserto tą pačią dieną ir norisi, kad kitą dieną pasigamintų žymiai greičiau.

5. Po to orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

6. Keksiukų kepimo formeles (aš šį kartą naudojau metalines) ištepkite sviestu, pabarstykite kakava ir supilkite tešlą. Man gavosi 8 pyragėliai.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 6-7 minutes. Jeigu tešla nėra labai šalta kepkite šiek tiek trumpiau (~6 minutes), jeigu tešla ganėtinai sustingusi, tuomet kepkite maždaug 7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi privalo skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to privalu sekti kepimo laiką.

8. Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės ir palikite "pailsėti" maždaug 60 sekundžių kepimo formoje.

9. Tuomet atsargiai apipjaukite kraštus, išimkite šaukštu ir kiekvieną dėkite ant lėkštutės.

10. Ant pyragėlio uždėkite kitą lėkštutę ir apverskite (kad atrodytų tarsi kalnelis).

11. Patiekite su ledais, uogomis arba šokoladiniu sirupu. Valgykite iš karto. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau