Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 09

Šokoladiniai Lavos pyragėliai

Šokoladiniai Lavos Pyragėliai

Šokoladiniai Lavos pyragėliai, tai toks desertas, kuriuo Jūs sugebėsite nustebinti net pačius išrankiausius ragautojus. Bet yra vienas dalykas, į kurį privalu atkreipti dėmesį gaminant - tai pyragėlių kepimo laikas. Žinoma, jeigu pyragėlius perkepsite, tikrai nebeliks jokios "lavos", arba trumpai tariant, pyragėlių vidus visiškai iškeps, ir gausite tiesiog paprastus šokoladinius keksiukus. Tam, kad šitaip nenutiktų, privalu stebėti kepimo laiką ir neužmiršti, kad pyragėliams kepti pakaks vos 6-7 minučių orkaitėje (greičiau net nebūna!).

Ingredientai

  • juodas šokoladas: 200 gramų
  • sviestas: 70 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 70 gramų
  • miltai: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • nesaldi kakava (formelėms pabarstyti)
  • sviestas (formelių ištepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šokoladą sulaužykite, sudėkite į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydykite mikrobangėje. Gerai išmaišykite ir palikite pravėsti.

2. Kiaušinius išplakite viename dubenyje kartu su cukrumi naudodami plakimo šluotelę.

3. Tuomet supilkite šokoladą ir išplakite. Sudėkite miltus ir įberkite druskos, išplakite.

4. Tešlą palaikykite mažiausiai 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galite laikyti ir per visą naktį, jeigu nesinori deserto tą pačią dieną ir norisi, kad kitą dieną pasigamintų žymiai greičiau.

5. Po to orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

6. Keksiukų kepimo formeles (aš šį kartą naudojau metalines) ištepkite sviestu, pabarstykite kakava ir supilkite tešlą. Man gavosi 8 pyragėliai.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 6-7 minutes. Jeigu tešla nėra labai šalta kepkite šiek tiek trumpiau (~6 minutes), jeigu tešla ganėtinai sustingusi, tuomet kepkite maždaug 7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi privalo skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to privalu sekti kepimo laiką.

8. Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės ir palikite "pailsėti" maždaug 60 sekundžių kepimo formoje.

9. Tuomet atsargiai apipjaukite kraštus, išimkite šaukštu ir kiekvieną dėkite ant lėkštutės.

10. Ant pyragėlio uždėkite kitą lėkštutę ir apverskite (kad atrodytų tarsi kalnelis).

11. Patiekite su ledais, uogomis arba šokoladiniu sirupu. Valgykite iš karto. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau