Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 09

Šokoladiniai Lavos pyragėliai

Šokoladiniai Lavos Pyragėliai

Šokoladiniai Lavos pyragėliai, tai toks desertas, kuriuo Jūs sugebėsite nustebinti net pačius išrankiausius ragautojus. Bet yra vienas dalykas, į kurį privalu atkreipti dėmesį gaminant - tai pyragėlių kepimo laikas. Žinoma, jeigu pyragėlius perkepsite, tikrai nebeliks jokios "lavos", arba trumpai tariant, pyragėlių vidus visiškai iškeps, ir gausite tiesiog paprastus šokoladinius keksiukus. Tam, kad šitaip nenutiktų, privalu stebėti kepimo laiką ir neužmiršti, kad pyragėliams kepti pakaks vos 6-7 minučių orkaitėje (greičiau net nebūna!).

Ingredientai

  • juodas šokoladas: 200 gramų
  • sviestas: 70 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 70 gramų
  • miltai: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • nesaldi kakava (formelėms pabarstyti)
  • sviestas (formelių ištepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šokoladą sulaužykite, sudėkite į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydykite mikrobangėje. Gerai išmaišykite ir palikite pravėsti.

2. Kiaušinius išplakite viename dubenyje kartu su cukrumi naudodami plakimo šluotelę.

3. Tuomet supilkite šokoladą ir išplakite. Sudėkite miltus ir įberkite druskos, išplakite.

4. Tešlą palaikykite mažiausiai 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galite laikyti ir per visą naktį, jeigu nesinori deserto tą pačią dieną ir norisi, kad kitą dieną pasigamintų žymiai greičiau.

5. Po to orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

6. Keksiukų kepimo formeles (aš šį kartą naudojau metalines) ištepkite sviestu, pabarstykite kakava ir supilkite tešlą. Man gavosi 8 pyragėliai.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 6-7 minutes. Jeigu tešla nėra labai šalta kepkite šiek tiek trumpiau (~6 minutes), jeigu tešla ganėtinai sustingusi, tuomet kepkite maždaug 7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi privalo skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to privalu sekti kepimo laiką.

8. Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės ir palikite "pailsėti" maždaug 60 sekundžių kepimo formoje.

9. Tuomet atsargiai apipjaukite kraštus, išimkite šaukštu ir kiekvieną dėkite ant lėkštutės.

10. Ant pyragėlio uždėkite kitą lėkštutę ir apverskite (kad atrodytų tarsi kalnelis).

11. Patiekite su ledais, uogomis arba šokoladiniu sirupu. Valgykite iš karto. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau