Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 09

Šokoladiniai Lavos pyragėliai

Šokoladiniai Lavos Pyragėliai

Šokoladiniai Lavos pyragėliai, tai toks desertas, kuriuo Jūs sugebėsite nustebinti net pačius išrankiausius ragautojus. Bet yra vienas dalykas, į kurį privalu atkreipti dėmesį gaminant - tai pyragėlių kepimo laikas. Žinoma, jeigu pyragėlius perkepsite, tikrai nebeliks jokios "lavos", arba trumpai tariant, pyragėlių vidus visiškai iškeps, ir gausite tiesiog paprastus šokoladinius keksiukus. Tam, kad šitaip nenutiktų, privalu stebėti kepimo laiką ir neužmiršti, kad pyragėliams kepti pakaks vos 6-7 minučių orkaitėje (greičiau net nebūna!).

Ingredientai

  • juodas šokoladas: 200 gramų
  • sviestas: 70 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 70 gramų
  • miltai: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • nesaldi kakava (formelėms pabarstyti)
  • sviestas (formelių ištepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šokoladą sulaužykite, sudėkite į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydykite mikrobangėje. Gerai išmaišykite ir palikite pravėsti.

2. Kiaušinius išplakite viename dubenyje kartu su cukrumi naudodami plakimo šluotelę.

3. Tuomet supilkite šokoladą ir išplakite. Sudėkite miltus ir įberkite druskos, išplakite.

4. Tešlą palaikykite mažiausiai 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galite laikyti ir per visą naktį, jeigu nesinori deserto tą pačią dieną ir norisi, kad kitą dieną pasigamintų žymiai greičiau.

5. Po to orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

6. Keksiukų kepimo formeles (aš šį kartą naudojau metalines) ištepkite sviestu, pabarstykite kakava ir supilkite tešlą. Man gavosi 8 pyragėliai.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 6-7 minutes. Jeigu tešla nėra labai šalta kepkite šiek tiek trumpiau (~6 minutes), jeigu tešla ganėtinai sustingusi, tuomet kepkite maždaug 7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi privalo skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to privalu sekti kepimo laiką.

8. Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės ir palikite "pailsėti" maždaug 60 sekundžių kepimo formoje.

9. Tuomet atsargiai apipjaukite kraštus, išimkite šaukštu ir kiekvieną dėkite ant lėkštutės.

10. Ant pyragėlio uždėkite kitą lėkštutę ir apverskite (kad atrodytų tarsi kalnelis).

11. Patiekite su ledais, uogomis arba šokoladiniu sirupu. Valgykite iš karto. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau