Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2021 » Gruodžio » 14

Ispanija - Lietus sukėlė mirtinus potvynius ir nuošliaužas Navaroje

Mažiausiai 2 žmonės žuvo dėl smarkaus lietaus, sukėlusio potvynius ir nuošliaužas Navaros regione Ispanijos šiaurėje.

Smarkios liūtys šiaurės Ispanijoje tęsiasi nuo 2021 m. lapkričio pabaigos, kai dėl potvynių buvo pradėtos gelbėjimo operacijos Astūrijoje ir Kantabrijoje, o vėliau - Baskų regione.

Maždaug nuo 2021 m. gruodžio 09 d. prasidėjo tolesnės smarkios liūtys, kurias lydėjo aukštai virš jūros lygio tirpstantis sniegas, sukėlusios potvynius Navaros regione (taip pat Navaroje). Gruodžio 9 d. regioninė vyriausybė dėl potvynių grėsmės, kylant vandens lygiui Ebro, Ega, Bidazoa ir Arga upėse, įvedė priešavarinį lygį.

Gruodžio 10 d. vyriausybė pranešė, kad dėl išsiliejusios Bidazoa upės užtvindė Elizondo, Baztan ir Sunbilla miestus, taip pat nukentėjo kai kurios pakrantės gyvenvietės palei Argos upę, įskaitant Pamplonos rajonus Rochapea, San Jorge ir Txantrea, taip pat Huarte, Villava ir Burlata miestus. Gruodžio 10 d. Argos upei išsiliejus iš krantų, iš slaugos namų Aranzadi savivaldybėje Pamplonoje buvo evakuota dešimtys žmonių. Gruodžio 11 d. patvinusi Ebro upė užtvindė Tudela miestą.

Dėl užtvindytų kelių kai kurios gyvenvietės liko izoliuotos. Potvynis paveikė du pagrindinius greitkelius: N-121-A ties Belatės ir Almandos tunelių aukštumomis ir N-135 ties Puerto de Herro. Be to, dėl potvynių, nuošliaužų ar sniego buvo užblokuota apie trisdešimt antraeilių kelių.

Sanbilla kaime per nuošliaužą žuvo vienas žmogus. Buvo pranešta, kad vienas žmogus dingo be žinios, o vėliau buvo rastas negyvas, kai jį potvynio vanduo nuplovė į Bidazoa upę Elizondo mieste.

Gruodžio 12 d. Navaros regiono prezidentė Maria Civite pranešė, kad iš viso nukentėjo 74 savivaldybės, ir pranešė, kad prašys centrinės valdžios paskelbti stichinę nelaimę, o tai leistų gauti Ispanijos vyriausybės ir Europos Sąjungos teikiamą pagalbą.

Ispanijos meteorologijos agentūros (AEMET) duomenimis, gruodžio 9 d. per 24 valandas Navaroje esančiame Bera mieste iškrito 126,2 mm, o Roncesvalles mieste - 92,6 mm lietaus. Kitą dieną dar 134,2 mm iškrito Ronsesvalyje, 91,8 mm - Lusaidoje ir 82,8 mm - Esteribare.

Gruodžio 10 d. vandens lygis Argos upėje Pamplonoje pasiekė 4,80 m, o gruodžio 11 d. vandens lygis Ebro upėje Kastejone siekė 7,94 m. Navaros vyriausybė pranešė, kad gruodžio 12 d. Ebro lygis ties Tudela pasiekė 6,17 m, t. y. buvo aukštesnis nei per 2015 m. potvynį, kai siekė 5,85 m.

Nuo gruodžio 13 d. raudonasis pavojaus lygis tebegalioja Ebro upėms ties Kastejonu ir Arga ties Larraunu. Oranžinės spalvos įspėjimas paskelbtas dėl Ebro Alto upės ties Logronjo (La Rioja regionas) ir toliau į pietus ties Saragosos sostine, Aragono regiono sostine, kur gruodžio 13 d. vandens lygis buvo 4,71 m ir toliau kilo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 18:12 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 15:58 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šunobelės, mėtų)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šunobelės šaknų, mėtų lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:40 Atrasta įkaitusi planeta, karštesnė už daugelį žvaigždžių
Kalifornijos Riversaido universiteto astrofizikas Stephenas Kane'as (Stephen Kane) ir jo komanda, naudodami TESS erdvėlaivio duomenis, atrado uolėtą planetą, kuri tiesiog švyti išlydyta lava.

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 09:25 Atrastas Aleksandro Didžiojo vonios kambarys
Archeologai, atlikdami tyrimus Egėjo rūmuose šiaurės Graikijoje, aptiko Aleksandro Didžiojo vonios kambarį. Žinoma, kad garsusis karvedys šiuose rūmuose praleido vaikystę.

Skaityti daugiau