Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Vasario » 13

Žvaigždžių varikliai: kai galaktikos skleidžia šviesą, jų plėtimasis atskleidžia unikalų reiškinį

Galaktikos skleidžia šviesą. Pagal Einšteino reliatyvumo teoriją spinduliuotės energija prilygsta masei. Tai reiškia, kad galaktikos praranda masę, o tai reiškia, kad silpnėja jų gravitacinis ryšys ir jų žvaigždžių orbitos turi plėstis.

Tai, ką aprašiau pirmiau, yra gana paprasta, nors mokslinėje literatūroje neradau apie tai paskelbta. Todėl nusprendžiau apie tai parašyti trumpą straipsnį, kad paskatinčiau stebėtojus ateityje rinkti duomenis ir patvirtinti šį reiškinį. Straipsnis buvo priimtas publikuoti jau po dviejų dienų ir pasiekė mano asmeninį rekordą kaip trumpiausias laikas nuo mokslinės idėjos atsiradimo iki jos paskelbimo.

Kitas būdas įsivaizduoti mano aprašytą efektą - galaktikos, tokios kaip mūsų Pieno kelias, laikomos kartu dėl gravitacijos. Jei Pieno kelio masė mažėja, Saulės orbita aplink mūsų galaktikos centrą turi plėstis.

Šis efektas atsiranda dėl tos pačios priežasties, dėl kurios Žemės orbita aplink Saulę plečiasi, nes Saulė skleidžia spinduliuotę ir praranda masę. Žemės kontekste šis judėjimas yra nedidelis - maždaug keturi coliai per dešimtmetį. Gravitaciją galima įsivaizduoti kaip spyruoklę, kuri pririša Žemę prie Saulės, o jai silpnėjant Žemė pasislenka.

Gyvenamos planetos, tokios kaip Žemė, judėjimas tolyn nuo ją priimančios žvaigždės gali padaryti planetą šiek tiek šaltesnę, todėl pažengusi technologinė civilizacija galėtų tam pasipriešinti vykdydama "planetų inžinerijos projektą". Tikslas - stumti gimtąją planetą į vidų, kad jos šviesumas ir vidutinė paviršiaus temperatūra ilgą laiką išliktų nepakitę. Jei astronomai sukurs prietaisus, kurie bus pakankamai jautrūs, kad galėtų aptikti tikėtiną gyvenamos planetos judėjimą nuo ją priimančios žvaigždės, ir nepavyks aptikti laukiamo judėjimo, gali paaiškėti, kad egzistuoja didelis inžinerinis projektas, kuriuo siekiama dirbtinai išjudinti planetą.

Saulės plėtimosi nuo Pieno kelio centro greitis yra milijardą kartų didesnis nei Žemės migracija nuo Saulės ir siekia dešimt colių per sekundę. Žvaigždžių, gyvenančių šviesesnėse galaktikose, plėtimosi greitis gali būti dar didesnis.

Didžiausią galaktikų plėtimosi greitį galima aptikti naujos kartos antžeminių teleskopų didelės skiriamosios gebos spektrografais, pavyzdžiui, Europos labai didelio teleskopo didelės skiriamosios gebos spektrografu arba Didžiojo Magelano teleskopo G-CLEF ešeliniu spektrografu. Pasiekę reikiamą jautrumą, žengsime dar vieną žingsnį link to, kad galėtume pastebėti žvaigždžių variklius, nukrypstančius nuo savo natūralios gravitacijos kelio.

Žvaigždiniai varikliai - tai didesni inžineriniai užmojai nei planetiniai varikliai, tai hipotetinės megakonstrukcijos, kurios išgauna energiją iš žvaigždės, kad sukurtų traukos jėgą ir pagreitį. Kokybinė įžvalga apie žvaigždžių variklius pasirodė dar 1937 m. Olafo Stapledono knygoje "Žvaigždžių kūrėjas": "Pirmosios avarijos priežastis buvo bandymas išvesti žvaigždę iš natūralaus kurso ir pastūmėti ją į tarpgalaktinę kelionę... Todėl buvo parengti planai, kaip suprojektuoti kelias žvaigždes su jas lydinčiomis pasaulių sistemomis didžiuliame kosmoso vandenyne, skiriančiame dvi plūduriuojančias civilizacijos salas".

Astronomas Fritzas Cvickis (Fritz Zwicky), kuris atrado tamsiąją medžiagą, aiškiai apibūdino žvaigždžių variklį savo būdingoje plačioje monografijoje "Morfologinė astronomija": "Jei pažvelgsime į pačią Saulę, galime įsivaizduoti daugybę pokyčių. Labiausiai žavi galimybė jį pagreitinti iki didesnio greičio, pavyzdžiui, 1000 km/sek. link α Kentauro, šalia kurio po tūkstančio metų gali atsidurti mūsų palikuonys. Visus šiuos projektus būtų galima įgyvendinti naudojant branduolių sintezės reaktyvinius variklius, kuriuose kaip branduolinis kuras būtų naudojama Saulės ir planetų medžiaga".

1987 m. Leonidas Škadovas pasiūlė specialų žvaigždžių variklio projektą, pagal kurį būtų įrengtas milžiniškas veidrodis, atspindintis dalį spinduliuotės atgal į priimančiąją žvaigždę. Nuo to laiko aktyviai diskutuojama apie kitus projektus.

Netolimoje ateityje "SpaceX" paleis 400 pėdų aukščio žvaigždėlaivį - didžiausią raketą žmonijos istorijoje. Jei mūsų kosminiame kvartale yra protingesnių vaikų, kyla akivaizdus klausimas: kiek ambicingesni yra jų bandymai su raketomis? Laikas parodys, ar turėtume būti įkvėpti jų pasiekimų, ar atvirkščiai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

12.09.2019 laikas 20:52 Receptai – Patiekalai Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau