Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Balandžio » 1

Žmonės kas savaitę suvalgo mikroplastiko, kurio vertė prilygsta kreditinei kortelei, iš užteršto maisto; drastiškai pakinta žarnyno sudėtis

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Naujais tyrimais nustatyta, kad vidutinis žmogus kiekvieną savaitę per užterštą maistą ir vandenį suvartoja plastikinių dalelių, kurių vertė prilygsta kreditinės kortelės vertei, ir didžioji dauguma žmonių net nenutuokia, kad tai vyksta.

Nanoplastiko dalelės, kurių dydis mažesnis nei 0,001 milimetro, ir šiek tiek didesnės mikroplastiko dalelės, kurių dydis yra nuo 0,001 iki 5 milimetrų, užteršia šiuolaikinį maistą ir vandenį.

Žmonės, kurie per dieną išgeria rekomenduojamus 1,5-2 litrus vandens iš plastikinių butelių, vien iš šio šaltinio per metus į organizmą patenka 90 000 plastiko dalelių. Geriant nefiltruotą vandentiekio vandenį iš stiklinės, per metus susidaro dar 40 000 plastiko dalelių.

Ištyrus žarnyno mikrobiomo mėginius paaiškėjo, kad daugumos žmonių organizme šiandien gausu ir mikro-, ir nanoplastiko dalelių. Tai bent iš dalies paaiškina didžiulį medžiagų apykaitos sutrikimų, tokių kaip diabetas, nutukimas ir lėtinės kepenų ligos, paplitimą.

Mikro- ir nanoplastikinės dalelės taip pat yra susijusios su lokalizuotais uždegimais ir imuninėmis reakcijomis organizme, o tai reiškia, kad jos taip pat atlieka svarbų vaidmenį autoimuninių ligų atveju. Be to, jau plačiai žinoma, kad tokie plastikai kaip bisfenolis-A (BPA) yra susiję su vėžiu.

"Sveikas žarnynas labiau apsaugo nuo pavojaus sveikatai", - sako Lukas Kenneris (Lukas Kenner), vienas iš naujo tyrimo šia tema, paskelbto žurnale "Exposure & Health", bendraautorių.

"Tačiau vietiniai virškinamojo trakto pokyčiai, pavyzdžiui, esantys sergant lėtinėmis ligomis ar net patiriant neigiamą stresą, gali padaryti juos jautrius žalingam MNP poveikiui."

Plastiko dalelėse yra ir kitų toksinų, kurie naikina sveikatą

Plastikuose randama daug papildomų toksinių medžiagų, kurias žmonės taip pat vartoja.

Kitame Danijoje atliktame tyrime, kuris buvo paskelbtas šių metų pradžioje, jų nustatyta tūkstančiai, įskaitant viską - nuo plastifikatorių, dėl kurių plastikas tampa lankstesnis, iki vabzdžius atbaidančių medžiagų.

Plastikas ir kitos jo sudėtyje esančios cheminės medžiagos yra tylusis žudikas, nes dažniausiai žmonės net nesuvokia, kad juos vartoja.

Išskyrus tuos atvejus, kai butelio skysčio turinys turi plastiko skonį (pvz., "Nalgene" buteliukai), juose esančios cheminės medžiagos paprastai būna paslėptos ir neidentifikuojamos. Tik tada, kai žmogus suserga, galima atsekti, kad tai susiję su plastiku.

Priklausomai nuo to, kur žmogus gyvena ir ką valgo bei geria, naujesnio tyrimo metu nustatyta, kad per savaitę suvartojama iki penkių gramų plastiko. Dalis šio plastiko išsiskiria, tačiau likusi dalis patenka į žarnyną arba absorbuojasi į organizmą.

Kartu su kitais toksinais, kuriuos žmonės sąmoningai vartoja, pavyzdžiui, vaistiniais preparatais ir perdirbtais maisto produktais, mikro- ir nanoplastikas yra sveikatos katastrofos receptas ir gali paaiškinti, kodėl lėtinės ligos dabar yra norma, o ne išimtis.

Naujojo tyrimo tyrėjų grupė taip pat nustatė, kad mineralinis vanduo dažnai būna užterštas iš PET (polietileno tereftalato) butelių išplautais ksenormonais.

"Žinoma, kad ksenormonai pasižymi estrogeniniu aktyvumu, kuris organizme gali veikti kancerogeniškai", - rašoma Vienos medicinos universiteto Austrijoje paskelbtoje išvadų santraukoje.

Žmonės, kurie jau turi sveikatos sutrikimų, norėtų būti ypač atsargūs ir, jei įmanoma, vengti plastiko, kad sumažintų toksinį krūvį savo ir taip jau pažeistam organizmui.

Jei vengsite plastiko ir daiktų, kuriuose yra daugiausia plastiko dalelių, padėsite organizmui geriau susidoroti su plastiku, su kuriuo jis susiduria, ir lengviau jį pašalinti.

"Visi plastikai yra pagaminti iš toksiškų cheminių medžiagų", - rašė kažkas "Natural News". "Manyti, kad jie nepateks į vandenį, yra tiesiog neišmanymas ir kvailystė."

Daugiau panašių istorijų rasite Toxins.news.

Šio straipsnio šaltiniai:

GutNews.com

NaturalNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.01.2018 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Medaus ir kiaušinių kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymai, Medus, Migdolų arba persikų aliejus, Permalti avižiniai dribsniai.

Skaityti daugiau

24.09.2019 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Obuolių ir varškės suflė be miltų
Suflė iš obuolių ir varškės be miltų tiems, kas skaičiuoja kalorijas! Pasigaminkite namuose suflė kurie mėgsta skaičiuoti kalorijas. Skanaus!

Skaityti daugiau

16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau