Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Balandžio » 10

Ar verta odą masažuoti su šaldytu agurku?

Internete vis dažniau galima rasti kosmetikos naujovių, kurios muša populiarumo rekordus. Viena iš naujausių tendencijų – šaldyto agurko kaip veido masažuoklio naudojimas. Ar tai veikia? Ieškome atsakymų!

Naujausia „TikTok” tendencija

Ar jūsų veidas ištinęs, ar yra maišelių po akimis, o gal oda neelastinga? Tuomet tinkamas metas į savo odos priežiūros rutiną įtraukti kasdienį veido masažą. Galima naudoti volelius arba rožinio kvarco akmens „Gua Sha” veido masažuoklius, kurių galima rasti beveik bet kurioje vaistinėje ar kosmetika prekiaujančioje parduotuvėje. Jei ieškote pigesnio ir natūralesnio sprendimo, galite pasinaudoti naujausia tendencija tiesiai iš populiaraus socialinio tinklo „TikTok” – atlikite veido masažą su šaldytu agurku! Žinoma, čia kyla klausimas, ar toks masažas atneš laukiamų rezultatų. Skaitykite toliau, ar verta veidą masažuoti su šaldyto agurko griežinėliais!

Šaldyto agurko savybės

Prieš pereinant prie masažo su agurku, verta prisiminti, kokių naudingų savybių turi ši populiari daržovė, kurią dažniausiai dedame į salotas. Agurkas jau seniai tapo daugelio kosmetikos priemonių ingredientu: visi žinome ir galbūt net naudojame tonikus ir purškiklius su agurkais, kurie pagreitina odos atsinaujinimo procesus. Pasirodo, tokį puikų agurkų poveikį suteikia šiose gaiviose daržovėse esantis kalis, kuris nuostabiai drėkina, ir siera, kuri pasižymi antibakteriniu poveikiu. Agurkuose taip pat yra vertingų vitaminų. Vitaminas C, kovojantis su laisvaisiais radikalais ir dalyvaujantis kolageno gamyboje, bei vitaminas K šviesina odą, padeda kovoti su odos pigmentacija – negražiomis rusvomis dėmėmis ant veido. Dėl turtingos sudėties agurką būtų galima naudoti veido odos masažui.

Kaip atlikti masažą su šaldytu agurku?

Prieš masažą patartina agurką kelioms valandoms padėti į šaldiklį. Tada perpjauti per pusę ir masažuoti veidą su minkštimo puse panašiai kaip ir tradiciniu voleliu. Kad masažas su daržove būtų tikrai higieniškas, prieš pakartotinai užšaldydami agurką, nupjaukite mažiausiai 1 cm panaudotos daržovės. Įdomu tai, kad tokio masažo metu agurkas veikia dvejopai. Pirma, jis vėsina odą ir pašalina paburkimą, antra, aprūpina odą daugybe vitaminų, kurie turi raminamąjį ir drėkinamąjį poveikį. Toks masažas puikiai paruoš odą tolesniems odos priežiūros etapams.

Masažo su šaldytu agurku poveikis

Ar tikrai veikia odos masažas su šaldytu agurku, ar tai tik dar viena naujovė, išpopuliarėjusi internete? Visada galite tą patikrinti patys! Internete žmonės kalba, kad svarbu būti sistemingam ir nepasiduoti net tada, kai masažuotis nesinori. Iš pradžių galima pabandyti veidą masažuoti šaldytu agurku po 5 min. kasdien ir taip dvi savaites. Teigiamą poveikį odai greičiausiai pastebėsite jau po savaitės. Oda taps švytinti, skaistesnė ir daug labiau sudrėkinta. Maišeliai po akimis taps akivaizdžiai šviesesni, dings po vasaros ar atostogų šiltuose kraštuose atsiradę odos spalvos netolygumai. Merginos, išbandžiusios šią natūralią grožio priemonę, sako, kad, pradėjus masažuoti odą su šaldytu agurku, pastebimai sumažėjo spuogų ir odos uždegimų. Tad galbūt tikrai verta šią tendenciją išbandyti ir realiame gyvenime. Kita vertus, nepamirškite, kad oda į natūralius produktus reaguoja nevienodai, todėl kai kuriems žmonėms gali kilti alerginių reakcijų, nors, kalbant apie agurkus, tai nutinka gana retai.

Šaltinis: priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 16:06 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais
Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą pas...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau