Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2022 » Birželio » 22

2022-ųjų vasaros saulėgrįža: ką privalote padaryti

Birželio 21-oji ar 22-oji tradiciškai laikoma vasaros saulėgrįžos diena. Mūsų protėviai tikėjo, kad šią dieną saulė sustingsta vietoje ir nejuda. Šį kartą aiškinamės, kokia tai diena, ko iš jos tikėtis ir ką būtinai turėtumėte šiandien, kad pritrauktumėte sėkmės ir džiaugsmo į savo gyvenimus.

Kuo ji ypatinga?

Mūsų protėviai vasaros saulėgrįžos dieną laikė magiška, nes jiems atrodė, kad saulė tiesiog sustingsta danguje. Tiesą sakant, vasaros saulėgrįžos dieną Žemės sukimosi ašies posvyris Saulės kryptimi yra žemiausioje vertėje – tik 23,4 laipsnio. Dažnai ši diena dar vadinama vasaros viduriu (angl. Midsummer), ilgiausia arba pirmąja tikrosios vasaros diena.

Vasaros saulėgrįža neturi fiksuotos datos ir priklausomai nuo metų, būna birželio 20, 21 arba 22 dienomis. Lietuvos baltai šiomis dienomis seniau švęsdavo Rasų šventę, kuri, įvedus krikščionybę, buvo sutapatinta su Joninėmis. Senieji latviai švęsdavo Ligo šventę. Suomiai švenčia Juhannuso šventę, o slavų šalyse minima Kupala.

2022 metų birželio 22-oji – ilgiausia metų diena, nes jos trukmė sieks 17 valandų ir 19 minučių. Atitinkamai, naktis bus trumpiausia per metinį ciklą.

Mūsų protėviai tikėjo, kad vanduo šią dieną turi gydomąją galią, todėl prausdavosi ryto rasa, kad pratęstų savo jaunystę ir grožį. Apskritai senieji gyventojai visą saulėgrįžos dieną stengdavosi praleisti prie vandens.

Pasak legendos, šią dieną reikia sutikti aušrą ir nusišypsoti saulei. O tada, apsirengti saulėtai geltoną arba baltą lininę suknelę ir užsiimti kūryba, padėti žmonėms arba pasivaikščioti gamtoje.

Svarbūs dalykai, kuriuos verta padaryti per vasaros saulėgrįžą

Mūsų protėviai ir net šių dienų žmonės vasaros saulėgrįžai priskyrė daug magiškų savybių. Todėl šiomis dienomis galima pabandyti padaryti kažką, kas atneša sėkmės.

Peršokti per laužą. Tikima, kad vasaros saulėgrįžos dieną šokinėjimas per degantį laužą, atneš apsivalymą, atsikratysite visų blogybių ir pasisemsite naujų jėgų.

Sudeginti ratą. Padaryti ratą iš gluosnių šakų ir, sugalvoję norą, įmesti jį į ugnį. Ugnis yra naujos pradžios simbolis, kuris atneš į jūsų gyvenimą naujų ir įdomių įvykių.

Nupinti vainiką. Saugioje vietoje prisiskinti vasarinių žalumynų, gėlių ir iš jų nupinti vainiką. Prie jo pritvirtinkite žvakę ir nuleiskite į upės vandenį, kad galėtų laisvai nuplauti. Šis ritualas išgelbės jus nuo rūpesčių ir padės įgyvendinti svajones.

Eiti ieškoti paparčio, bet nebūtinai jo žiedo. Nusiskinkite kelis paparčių lapus ir susidžiovinkite juos savo herbariumui. Visada turėkite gabalėlį džiovintos paparčio šakelės, pavyzdžiui, galite jį laikyti piniginėje – tada sėkmė ir laimė jūsų neaplenks.

 Mylėtis. Vasaros saulėgrįžą seksas žada būti fantastiškas ir nepamirštamas. Netgi protėviai šią dieną rinkosi į miškus ir pievas, kurdami šventas poras kūniškiems malonumams. Galbūt tai puiki priežastis imti pavyzdį iš protėvių ir labiau pasimėgauti meile ir jos teikiamais malonumais. Tad nebūkite šią dieną vieni!

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 09:04 Receptai – Patiekalai Ajeras gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Ajerų šaknų miltelių.

Skaityti daugiau

28.06.2019 laikas 18:26 Receptai – Patiekalai Kiaulienos karbonadas

Gaminame. Kiaulienos karbonadas. Kiaušinį išplakame. Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais, gerai išmušame, apibarstome druska, pipirais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti

Epilepsija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti, epilepsija, epilepsijos gydymas, receptas epilepsijai, vaistažolės epilepsijai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau