Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 5

Beždžionių raupų atvejų skaičius viršijo 5000: PSO

Antradienį Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad per dabartinį protrūkį jai pranešta apie 5322 laboratoriškai patvirtintus beždžionių raupų atvejus, iš kurių 85 proc. yra Europoje.

Nors atvejų skaičius sparčiai auga, Jungtinių Tautų sveikatos agentūra nenustatė datos, kada jos Neeilinių beždžionių raupų komitetas susirinks į antrąjį posėdį.

"Nuo šių metų sausio 1 d. iki birželio 30 d. turime 5322 laboratoriškai patvirtintus atvejus ir vieną mirties atvejį", - žurnalistams Ženevoje sakė PSO atstovė spaudai Fadela Chaib (Fadela Chaib).

Per aštuonias dienas šis skaičius padidėjo 56 proc. Ankstesnis PSO pateiktas skaičius už laikotarpį iki birželio 22 d. buvo 3 413 atvejų.

Nuo gegužės pradžios apie beždžionių raupų atvejų antplūdį pranešta už Vakarų ir Centrinės Afrikos šalių, kuriose ši liga ilgą laiką buvo endeminė, ribų.

A. Chaibas sakė, kad dabar apie užsikrėtimo atvejus pranešta 53 šalyse.

"Aštuoniasdešimt penki procentai atvejų yra Europoje, toliau seka Afrikos regionas, Amerika, rytinė Viduržemio jūros dalis ir Ramusis vandenynas", - sakė ji.

"PSO ir toliau prašo šalių skirti ypatingą dėmesį beždžionių raupų atvejams ir stengtis sustabdyti tolesnį užsikrėtimą."

PSO teigimu, dauguma užsikrėtimo beždžionių raupais atvejų iki šiol užfiksuota tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais, jauno amžiaus ir daugiausia miestuose.

Įprasti pradiniai beždžionių raupų simptomai yra aukšta temperatūra, patinę limfmazgiai ir pūslinis į vėjaraupius panašus bėrimas.

Birželio 23 d. JT sveikatos agentūra sušaukė skubios pagalbos ekspertų komitetą, kad šis nuspręstų, ar beždžionių raupai yra vadinamoji tarptautinio masto ekstremalioji situacija visuomenės sveikatai (PHEIC) - aukščiausias pavojaus signalas, kurį gali paskelbti PSO.

Tačiau dauguma nusprendė, kad padėtis dar neperžengė šios ribos.

Tačiau jie pripažino, kad protrūkis yra nepaprastosios padėties pobūdžio, ir teigė, kad tolesniam jo plitimui kontroliuoti reikia intensyvių reagavimo pastangų.

Priklausomai nuo besikeičiančios padėties, komitetas gali bet kada susirinkti iš naujo.

PSO beždžionių raupų skubios pagalbos komitetui, kurį sudaro 16 narių, pirmininkauja buvęs PSO Vakcinų ir imunizacijos departamento direktorius Jean-Marie Okwo-Bele iš Kongo Demokratinės Respublikos.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 22:01 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau