Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

Žaibo smūgis netoli Baltųjų rūmų pražudė du žmones

Penktadienį netoli Baltųjų rūmų esančiame parke, per JAV sostinę siaučiant smarkiai audrai, žaibui trenkus į parką, mirė septyniasdešimtmečiai vyras ir moteris, o dar dviejų žmonių būklė liko kritinė.

Žaibas trenkė į Lafajeto aikštę, nedidelį parką priešais Baltuosius rūmus, ketvirtadienį prieš pat 19.00 val. (23.00 val. Grinvičo laiku), o du vyrai ir dvi moterys patyrė "kritinius gyvybei pavojingus sužalojimus", teigiama Vašingtono priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime.

Visi nukentėjusieji buvo nuvežti į vietos ligonines, tačiau penktadienio rytą sostinės policija patvirtino, kad du iš jų - 75 metų Donna Mueller (Donna Mueller) ir 76 metų Jamesas Muelleris (James Mueller), abu iš Janesvilio Viskonsino valstijoje - buvo pripažinti mirusiais.

Kitų dviejų suaugusiųjų būklė tebėra kritinė, pranešė policija.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai sakė, kad J. Bideno administracija "nuliūdusi dėl tragiškos žmonių žūties".

"Meldžiamės už tuos, kurie vis dar kovoja dėl savo gyvybių", - pridūrė pranešime spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

JAV slaptoji tarnyba ir parko policija, pamačiusios smūgį, suskubo padėti keturiems žmonėms, socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų departamento atstovas Vito Maggiolo.

Nukentėjusieji, matyt, ieškojo prieglobsčio nuo audros po vienu iš parko medžių.

"Medžiai nėra saugi vieta, - sakė V. Maggiolo laikraščiui "Washington Post". "Kiekvienas, kuris eina ieškoti prieglobsčio po medžiu, yra labai pavojinga vieta."

Socialinėje žiniasklaidoje departamento paskelbtose nuotraukose matyti, kad įvykio vietoje dirba keli greitosios pagalbos automobiliai ir bent vienas ugniagesių automobilis su mirksinčiomis šviesomis.

Liudininkas Davidas Rootas (David Root) sakė NBC girdėjęs "siaubingą trenksmą".

"Tiesiog negalėjau tuo patikėti", - cituojamas jis. "Buvo nerealu. Niekada gyvenime nesu matęs nieko panašaus".

Jis taip pat sakė, kad buvo pasislėpęs po medžiu, kai pamatė, kaip žaibas trenkė į kitą parko pusę.

Pasak jo, žmonės "nejudėjo", todėl jis ir kiti nubėgo suteikti pagalbos.

Laikraštis "The Washington Post" rašė, kad keturi žmonės buvo rasti maždaug už 100 pėdų nuo buvusio JAV prezidento Endriu Džeksono (Andrew Jackson) statulos, žyminčios aikštės centrą.

Smūgis buvo smarkios audros, kuri ketvirtadienio vakarą smogė JAV sostinei, dalis.

JAV meteorologijos tarnybos duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį Jungtinėse Valstijose per metus nuo žaibo žuvo vidutiniškai 27 žmonės.

Tik apie 10 proc. žaibo nutrenktų žmonių žūsta - paprastai dėl širdies sustojimo, tačiau daugelis lieka su ilgalaike negalia, įskaitant neurologinius pažeidimus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 15:10 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišinys nuo karščiavimo, temperatūros
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, temperatūra. Ingredientai: liepos žiedai, čiobrelis, ramunėlės žiedai, vanduo.

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 18:11 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai dermatito gydymui

Dermatitas liaudies medicinoje, dermatitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau

28.04.2024 laikas 21:39 Finansinis horoskopas 2024 m. balandžio 29 d. - gegužės 5 d. savaitei
Visą savaitę lėtoji planeta - Plutonas yra stacionarumo fazėje, pereinančioje į retro judėjimą, kuris sustiprina transformacijos procesus pasaulio bendruomenėje

Skaityti daugiau