Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 8

Billas Gatesas socialinio kredito balus vadina ‘turtu’

Indijoje veikia didžiausia pasaulyje nacionalinė biometrinių skaitmeninių tapatybės duomenų sistema "Aadhaar" (hindi kalba reiškia "pamatas").

Pranešama, kad milijonams vaikų Indijoje gresia pavojus, kad jie negalės lankyti mokyklos, nes nepateikė invazinės biometrinės asmens tapatybės sistemos.

Tačiau šią sistemą giria Billas Gatesas (Bill Gates) ir kai kurie JAV politikai, norintys panašią socialinių kreditų duomenų bazę įdiegti JAV.

B. Gatesas pavadino "Aadhaar" sistemą "didžiuliu Indijos turtu" ir net pavadino jos kūrėją Nandaną Nilekanį (Nandan Nilekani) (Pasaulio ekonomikos forumo partnerį) "didvyriu".

Apie tai praneša "Activist Post": Remiantis praėjusios savaitės "Reuters" pranešimu, dešimtims milijonų vaikų Indijoje gresia, kad šiais metais jie gali būti pašalinti iš mokyklos, nes nėra prisijungę prie Indijos biometrinės skaitmeninės asmens tapatybės sistemos.

Aadhaar - Indijos federaliniu lygmeniu valdoma biometrinių skaitmeninių asmens tapatybės kortelių sistema - surinko 1,2 mlrd. indų vardus, pirštų atspaudus ir akių skenus.

Ataskaitoje teigiama, kad 2009 m. Indijos teisės į mokslą įstatyme numatyta teisinė teisė į nemokamą mokslą visiems vaikams nuo 6 iki 14 metų.

Tačiau akivaizdu, kad šia "teise" gali naudotis tik tie vaikai, kurie nori leisti invazinį biometrinių duomenų registravimą ir sekimą.

Indijos Ambedkaro universiteto profesorė Dipa Sinha (Dipa Sinha) agentūrai "Reuters" sakė, kad reikalavimas valstybinėje mokykloje turėti biometrinį skaitmeninį asmens tapatybės dokumentą "užkrauna naštą piliečiui ir gerokai apsunkina galimybę naudotis" savo teisėmis.

Pranešime minima 11 metų mergaitė Šifa, kuriai neleista eiti į šeštą klasę, nes ji neturi Aadhaar biometrinio asmens tapatybės dokumento.

Jos tėvai kelis kartus bandė jai jį gauti, tačiau dėl didelių biurokratinių kliūčių ir biurokratijos ji atsidūrė užribyje. Dabar Šifa paprasčiausiai mokosi skaityti ir rašyti namuose, naudodamasi laikraščiu.

"Be "Aadhaar" neturime kitos išeities", - sakė jos mama.

Tačiau "Aadhaar" yra daugiau nei tik sistema, verčianti žmones pateikti savo asmens biometrinius duomenis, kad gautų savo teises. Iš tikrųjų tai milžiniška socialinių kreditų sistema, kurią liaupsina politikos sunkiasvoriai ir pasaulio mąstytojai.

Vakarai neskiria daug dėmesio "Aadhaar" sistemai, nes ją užgožė jų geopolitinis priešas - Kinija ir jos socialinio kredito sistema.

Pasak laikraščio "Huffington Post", kuris gavo dokumentus pagal Indijos RTI aktą arba Teisės į informaciją įstatymą, Indijos vyriausybė integravo "Aadhaar" surinktus duomenis, kad sukurtų "360 laipsnių duomenų bazę", kuri "automatiškai seka, kai pilietis persikelia iš vieno miesto į kitą, pakeičia darbą ar įsigyja naują nekilnojamąjį turtą".

Bilas Geitsas (Bill Gates) paaiškino, kad "Aadhaar" sistema yra "didžiulis Indijos turtas", o sistemos kūrėją Nandaną Nilekanį (Nandan Nilekani), WEF partnerį, pavadino "didvyriu".

Nepaisant distopinių galimybių, JAV išrinkti pareigūnai visomis išgalėmis stengiasi primesti visiems gyventojams milžinišką biometrinę skaitmeninę asmens tapatybės sistemą, prisidengdami nelygybe.

Ilinojaus kongresmenas Billas Fosteris (Bill Foster) neseniai pristatė Skaitmeninės tapatybės tobulinimo aktą, kuriame raginama, kad viešasis sektorius, konkrečiai - krašto saugumas, bendradarbiautų su privačiuoju sektoriumi ir sukurtų milžinišką Jungtinių Valstijų skaitmeninės biometrinės tapatybės infrastruktūrą.

Kongresmenas Fosteris paaiškino Gateso finansuojamai vakcininės tapatybės iniciatyvai ID2020, kad privačios biometrinės informacijos apie visus piliečius rinkimą privatus sektorius galėtų "panaudoti" pelnui gauti.

"Kai vyriausybė iš jūsų paims šiuos gana rimtus biometrinius duomenis - komerciniam sektoriui atsivers didžiulės galimybės tai panaudoti", - sakė jis. "Siekdamas pabandyti visa tai pradėti, aš pateikiau Skaitmeninės tapatybės tobulinimo įstatymą".

Fosteris bando prastumti šį įstatymo projektą prisidengdamas nelygiateisiškumu, aiškindamas, kad sistema palengvins "nebankrutuojančių asmenų" (matyt, naujos marginalizuotos grupės) prieigą prie finansinių paslaugų - invazinę tapatybės nustatymo sistemą pridengdamas prabudusia kalba.

Liepos mėn. vykusiame JAV Atstovų Rūmų Finansinių paslaugų komiteto posėdyje Elizabeth Renieris įspėjo, kad biometrinės skaitmeninės tapatybės programos, tokios kaip Aadhaar, naudojamos kaip milžiniškos sekimo priemonės, kuriant socialinio kredito sistemas.

"Aadhaar" numeris Indijoje gali sekti jūsų veiklą visais gyvenimo aspektais - nuo įsidarbinimo iki sveikatos priežiūros, mokyklos ir beveik visko, ką darote. Jūs negalite išlaikyti autonomijos konkrečioms savo gyvenimo sritims. Negalite atskirti savo asmeninės ir profesinės reputacijos. Negalite turėti tokios kontekstualizuotos asmeninės tapatybės. Manau, kad tai tikrai problemiška... Turime vengti kurti skaitmeninės tapatybės sistemas ir infrastruktūrą taip, kad dar labiau išplėstų ir įtvirtintų stebėjimo valstybę, kaip tai daro nacionalinė tapatybės sistema Indijoje", - liudijo ji.

Tačiau būtent dėl šio visa apimančio sistemos aspekto tokie žmonės kaip Billas Gatesas ją taip dievina.

Kreipdamasis į Indijos politikos formuotojus dėl "Aadhaar" pasiekimų, B. Gatesas paaiškino socialinių kreditų sistemų naudą.

"Laikui bėgant visi šie sandoriai sukuria pėdsaką, todėl, kai kreipiatės dėl kredito, galimybė susipažinti su istorija, kad laiku sumokėjote komunalinių paslaugų sąskaitas, kad sutaupėte pinigų vaikų mokslui, visi šie dalykai jūsų skaitmeniniame pėdsake, prieinami tinkamu būdu, leidžia kredito rinkai tinkamai įvertinti riziką", - sakė jis.

B. Gatesas bando socialinio kredito sistemą "Aadhaar", kurią jis taip pamėgo, įdiegti visame pasaulyje.

B. Gatesas bendradarbiavo su Pasaulio banku ir pradėjo jų projektą ID4D, kurio deklaruojamas tikslas - įdiegti "Aadhaar metodą kitose šalyse".

Gatesas, politika, nusikaltimai, socialinio kredito balai, kontrolė

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:02 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gastrito

Gastritas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo gastrito, gastritas, gastrito gydymas, gastrito receptai, vaistažolės gastritui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau