- 18.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 2646 Peržiūrų
- Aptarti
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai.
Ingredientai:
- Virtos bulvės - 0,5 kg;
- Varškė (sausesnė) - 200 g;
- Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;
- Kiaušinis - 1 vnt.;
- Miltai - 1 stiklinė;
- Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;
- Druska;
- Maltų džiūvėsėliai;
- Augalinis aliejus kepimui.
Padažui:
- Sviestas ~ 100 g;
- Grietinė ~ 130 g;
- Virintas vanduo - šlakelis.
Gaminame. Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome. Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.
Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau