- 21.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 2477 Peržiūrų
- Aptarti
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas
Ingredientai:
- Žiedinis kopūstas (didesnis) - 1 vnt.;
- Kiaušiniai - 2 vnt.;
- Citrina - 0,3 vnt.;
- Grietinė - 250 g;
- Fermentinis sūris - 150 g;
- Druska, malti juodieji pipirai, muskato riešutas;
- Sviestas - gabalėlis;
- Smulkinti krapai papuošimui.
Gaminame. Žiedinių kopūstų apkepas
Žiedinį kopūstą nuplauname ir suskirstome nedideliais žiedynėliais. Užviriname puodą su vandeniu, beriame druskos, dedame trečdalį citrinos (su odele) ir sudedame žiedinio kopūsto žiedinėlius. Verdame 3-4 minutes, nusunkiame.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
Į dubenėlį dedame grietinę, įmušame kiaušinius, pagal skonį beriame druskos, pipirų, žiupsnelį muskato riešuto, išmaišome. Dedame puse sutarkuoto sūrio ir vėl išmaišome.
Kepimo indą ištepame sviestu, jame išdėliojame kopūsto žiedinėlius, tolygiai užpilame pasigamintu grietinės padažu ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepimo indą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Žiedinių kopūstų apkepą puošiame smulkintais krapais.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau