Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 18

Masažas su šaukštu: kaip atlikti, kad būtų efektas?

Kiekvienas iš mūsų namuose turime nuostabią senėjimą stabdančią priemonę – šaukštus. Pasirodo, jų pagalba galima padaryti kaktą glotnesnę, sumažinti nosies ir lūpų raukšles bei palengvinti akių paburkimą. Tai sugalvojo vokiečių kosmetologė René Koch. Vaikystėje ji ne kartą matė, kaip mama ant sumuštos vietos dėti atšaldytą stalo įrankį, kad neatsirastų guzas. Šis vaikystės prisiminimas įkvėpė R. Koch pagalvoti, kad šaukštais galima masažuoti veidą.

Poveikis pagrįstas tuo, kad metalas gali išlaikyti temperatūrą ilgą laiką nuo labai žemos (jei prieš tai palaikysite šaltame vandenyje) iki labai aukštos. Pakaitomis masažuojant veidą karštais ir šaltais šaukštais, galima gerokai pagerinti kraujotaką, dėl to padidėja odos tonusas. Tai puiki naujų raukšlių prevencija. Neverta tikėtis, kad šaukštų pagalba galima ištrinti gilias veido raukšles. Tačiau akivaizdu, kad bendrą vaizdą galima žymiai pagerinti.

Ko reikia masažui su šaukštais?

Šaukštų terapijai reikės 1 – 2 šaukštų. Idealiu atveju – sidabrinių, nes jie garsėja antibakteriniu poveikiu, tačiau iš tiesų tiks bet kokie, kokius turite namuose. Taip pat reikalingi du vandens buteliai su karštu ir lediniu vandeniu. Norėdami jį paruošti, į šaltą vandenį įdėkite ledo kubelių. Galima taip pat naudoti žolelių nuovirus – pavyzdžiui, ramunėlių, mėtų, taip pat masažo aliejų ar drėkinamąjį kremą.

Kaip masažuoti šaukštais?

Yra keletas masažo technikų.

„Bangos”. Paimkite 2 šaltus šaukštus. Uždėkite juos ant akių kampučių ir, atlikdami banguotus judesius, perkelkite juos prie smilkinių. Paspausdami juos tris kartus pereikite prie ausų. Sustokite 6 sekundes ir vėl perkelkite šaukštus prie akių vokų. Pabūkite ten 2 sekundes. Iš viso atliekame 3 pakartojimus. Tokios „bangos” padeda atsikratyti ratilų ir maišelių po akimis.

„Spiralė”. Reikia 2 šaukštų. Panardinkite juos po vieną į karštą vandenį (įsitikinkite, kad metalas neįkaito taip, kad nudegintų odą). Padėkite šaukštą ant dešinio smilkinio ir trimis sukamaisiais judesiais nubrėžkite spiralę ant kaktos. Tada pereikite prie kairio smilkinio ir trimis spiralėmis grįžti į dešinę. Tada imti naują šaukštą ir vėl pradėti pratimą iš naujo, tik nuo kairiojo smilkinio. Taip daryti tris kartus. Toks masažas išlygina raukšles ant kaktos.

„Būgnas”. Imame 4 šaukštus. Išpūskite skruostus, vidutiniškai stipriai karšto šaukšto nugarėle perbraukite išilgai nosies ir lūpų raukšlių ir aplink jas, skaičiuodami iki 10. Pakartokite kelis kartus, keisdami šaukštus.

„Ūsai”. Išlyginame raukšles aplink lūpas. Jums reikės 2 šaukštų, kurie yra karšti ir dedami horizontaliai virš viršutinės lūpos. Tariant E garsą, burna turi būti tiek tiek praverta. Judėdami mažais judesiais puslankiu, pereiname prie lūpų kampučių, piešdami antenas, tada sustojame ir spaudžiame šaukštus lūpų kampučiuose. Tada šaukštus pasukame į vertikalią padėtį ir judame link ausų lezgelių, bandydami pakelti lūpų kampučius. Pasiekę lezgelius, tris kartus paspausti ir pakilti šiek tiek aukščiau ausimi.
 
Pastaba! Negalima masažuoti veido, jei ant odos atsirado pūlingų bėrimų ir pūslelinė, sergate peršalimu arba yra pakilusi temperatūra.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 13:13 Receptai – Patiekalai “Bounty” – nekeptas varškės tortas
Nekepto varškės torto receptas.15 minučių, ir švelniausias desertas paruoštas! Išimti tortą iš formos, nuimti plėvelę ir galima gerti arbatą. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau