Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 14

Mokslininkai sudarė pasaulinį žemėlapį, kuriame nurodytos ypač pažeidžiamos ryklių vietos

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga (IUCN) sudarė ryklių buveinių žemėlapį. Būdami pagrindiniai plėšrūnai, šie vandenynų gyventojai atlieka daugybę gyvybiškai svarbių funkcijų, padedančių palaikyti subalansuotą ekosistemą.

Ekspertų teigimu, buvo sudarytas rajonų, kuriuose rykliai yra ypač pažeidžiami dėl žmogaus veiklos, žemėlapis. Šie jūriniai plėšrūnai užtikrina rūšių įvairovę ir net padeda vandenynams sugerti daugiau anglies dioksido, nes palaiko dumblių ekosistemas. Tačiau dėl aukštesnio ryklių statuso jie tampa jautresni žmogaus keliamoms grėsmėms.

Žvejyba daro poveikį rykliams, ypač atogrąžų ir pakrančių zonose, kur palei pakrantę gyvena didelės žmonių bendruomenės, kurių pagrindinis baltymų šaltinis yra žuvys. Tikimasi, kad žemėlapis su svarbiomis ryklių ir rajų buveinėmis padės kurti saugomas jūrų teritorijas.

"Rykliai yra ilgaamžė rūšis. Jiems reikia daug laiko, kad pasiektų lytinę brandą. Tada gimsta tik keli jaunikliai. Dėl to jie yra ypač bejėgiai. Žemėlapiu bus remiamasi rengiant politiką ir užtikrinant, kad planuojant veiklą ryklių išlikimui svarbiausiose teritorijose būtų atsižvelgiama į tai, - sakė Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) ryklių specialistų grupės pirmininkė Dr. Rima Jabado.

Mokslininkai surinko informaciją iš mokslinių publikacijų, ataskaitų, duomenų bazių ir atskirų ryklių ekspertų patirties, rašoma žurnale "Frontiers in Marine Science". Pasak IUCN Vandenynų grupės programos pareigūnės Lynn Sorrentino, ryklių, rajų ir chimerų nykimas turės įtakos ne tik visos vandenynų ekosistemos sveikatai, bet ir daugelio šalių aprūpinimui maistu.

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:00 Receptai – Patiekalai Medus nuo širdies ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: medus.

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau