Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugsėjo » 27

Vieniši ir nelaimingi žmonės sensta greičiau nei rūkaliai

Naujo "Deep Longevity" atlikto tyrimo duomenimis, psichikos sveikata turi didesnę įtaką senėjimui nei rūkymas ir tam tikros ligos. Nustatyta, kad vieniši ir nelaimingi žmonės, kurie blogai miega, yra ypač pažeidžiami dėl ankstyvo senėjimo.

Senstant ląstelėse kaupiasi įvairūs molekuliniai pažeidimai, kurie prisideda prie bendro organizmo senėjimo ir įvairių ligų išsivystymo. Vieniems žmonėms šie molekuliniai procesai vyksta intensyviau nei kitiems. Ši būklė paprastai vadinama pagreitintu senėjimu.

Laimei, pagreitėjusį senėjimą galima pastebėti dar prieš pasireiškiant pirmiesiems jo padariniams. "Deep Longevity" kuria modelius, kuriais remiantis epigenetiniais pokyčiais (metilo grupių prisijungimas prie DNR), chromosomų galų (telomerų) pokyčiais, genų raiška ir įvairių metabolitų koncentracija prognozuojamas senėjimo tempas.

Šie modeliai gali būti naudojami kuriant senėjimą stabdančius gydymo būdus. Tačiau dabar JAV ir Kinijos mokslininkų grupė įrodė, kad bet kokia tokia terapija turi būti skirta ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai. Žurnale "Aging-US" paskelbto straipsnio autoriai vertino vienatvės, prasto miego ir nepasitenkinimo jausmo poveikį senėjimo tempui. Ir tai pasirodė reikšminga.

Mokslininkai taikė gilaus mokymosi metodus, kad sukurtų naują "molekulinį senėjimo laikrodį", pagrįstą 11 914 suaugusių kinų kraujo tyrimais ir biometriniais duomenimis.

Galiausiai mokslininkai nustatė, kad pagreitinto senėjimo požymių turi žmonės, patyrę insultą, sergantys kepenų ir plaučių ligomis, rūkaliai, taip pat pažeidžiami psichikos žmonės. Nustatyta, kad vienatvė ir nelaimingumas, nerimas ir prastas miegas net labiau didina žmogaus biologinį amžių nei nuolatinis rūkymas. Kiti veiksniai, susiję su spartesniu senėjimu, taip pat yra gyvenimas kaimo vietovėse, kuris gali būti susijęs su menku sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumu.

Taigi, mokslininkų teigimu, psichologinis senėjimo aspektas negali būti ignoruojamas nei atliekant mokslinius tyrimus, nei kuriant senėjimą stabdančias gydymo priemones. Psichinė ir psichosocialinė būklė yra vieni iš patikimiausių sveikatos ir gyvenimo kokybės rodiklių, tačiau šiuolaikinėje sveikatos priežiūros sistemoje į juos beveik neatsižvelgiama.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.10.2018 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Pratimai akių nuovargiui pašalinti

Specialūs pratimai - akių nuovargiui pašalinti ir regėjimo sutrikimų profilaktikai. Taigi, pertraukų metu rekomenduojama daryti specialius pratimus akims. Jie gali būti atliekami stovint arba sėdint, nukreipus akis nuo ekrano, ...

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Nuo tokių pyragaičių nestorėjama. Užsirašykite receptą – ir skanu, ir nekenkia!

Šaldytuve liko neišgerta kefyro stiklinė, o jūs nežinote, ką su ja daryti? Pasigaminkite šiuos skanius pyragėlius! Be to šie pyragėliai paruošiami neįtikėtinai greitai, nereikia mielių, nereikia sugaišti laiko pasigaminti tešlą...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau