Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Spalio » 5

Nobelio premijos laureatas Zeilingeris teigia, kad kvantinė žmonių teleportacija neįmanoma

Mažai tikėtina, kad žmonių teleportavimas naudojant kvantinę fiziką būtų teoriškai įmanomas. Tai spaudos konferencijoje Stokholme pareiškė 2022 m. Nobelio fizikos premijos laureatas Antonas Zeilingeris.

Kvantinę teleportaciją mokslininkai apibrėžia kaip būsenos perkėlimą iš vienos dalelės į kitą dalelę. Tokiu būdu tokia būsena suyra pradiniame taške, "teleportuodamasi" į pradinį tašką. Dažnai vartojant šį terminą kyla painiava, todėl kai kurie žmonės galvoja, kad jis reiškia momentinį fizinių objektų judėjimą.

"Kvantinė teleportacija nepanaši į objektų, o juo labiau žmonių, perkėlimą, kaip tai vaizduojama [amerikiečių mokslinės fantastikos] seriale "Žvaigždžių kelias". Pasitelkus dalelių susipynimo reiškinį, [iš tiesų] įmanoma perkelti visą objekto turimą informaciją į kitą vietą, kur jis būtų vėl surinktas, tačiau šiuo metu įsivaizduoti tokius veiksmus su dideliais fiziniais kūnais yra neįmanoma", - aiškina mokslininkas.

Jo nuomone, žmonių ir kitų fizinių objektų teleportavimas yra mokslinės fantastikos sritis ir vargu ar artimiausioje ateityje nustos ja būti.

2022 m. Nobelio fizikos premiją gavo fizikai Alainas Aspe iš Paryžiaus-Saklajaus universiteto, Johnas Clauseris iš mokslinių tyrimų bendrovės "J.. F. Clauser & Associates ir Antonui Zeilingeriui iš Vienos universiteto už kvantinio susietumo eksperimentus, Bell'o nelygybių pažeidimų tyrimą ir "novatorišką darbą kvantinės informatikos srityje".

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 19:16 Receptai – Patiekalai Sausainiai “Karakumas”
Dažnai kepiau šį skanėsta, bet nežinojau, kad jis vadinamas “Karakumas”. Kaip iškepti sausainius „Karakumas“.

Skaityti daugiau

16.08.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.05.2024 laikas 08:17 Niekada neužmegzkite naujų santykių, jei nesate išsprendę visų ankstesnių santykių problemų
Labai dažnai girdime posakį: "pleištą galima išmušti pleištu". Sakoma, kad išsiskyrėte, susiraskite naują partnerį ir viskas bus gerai. Visa sena bus pamiršta, o jūs gyvensite ir klestėsite. Deja, taip nebūna.

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 07:22 2024 m. gegužės 16 d. horoskopas: žvaigždės atskleidžia visų Zodiako ženklų ateities paslaptis
Šiandien puiki diena bet kokiam verslui. Gali kilti laipsniškų vidinių baimių ir nerimo, kad neturėsite pakankamai laiko visiems darbams atlikti. Tai Juodojo Mėnulio "darbas", kuris ir sukelia tokį nepagrįstą nerimą ir susirūpinimą....

Skaityti daugiau

14.05.2024 laikas 10:00 Daugiau nei 1600 metų senumo paslaptinga geležies kolona glumino mokslininkus: atsirado versija
Ši paslaptinga geležies kolona Indijoje buvo veikiama gamtos stichijų daugiau nei 1 600 metų. Tad kodėl ji niekada nerūdijo? Ar gali geležinė konstrukcija stovėti 1 600 metų ir nerūdyti, nors buvo veikiama gamtos stichijų?...

Skaityti daugiau