Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 7

Niujorke "Trump Organization" nuteista už sukčiavimą mokesčių srityje

Antradienį Niujorko prisiekusieji pripažino Donaldo Trumpo (Donald Trump) šeimos verslą kaltu dėl sukčiavimo mokesčių srityje ir sudavė smūgį buvusiam prezidentui, kuris vėl siekia Baltųjų rūmų.

Bendrovė "Trump Organization" ir atskira įmonė "Trump Payroll Corp" buvo pripažintos kaltomis pagal visus kaltinimus, ir tai buvo pirmas kartas, kai šios įmonės buvo nuteistos už nusikaltimus.

"Tai buvo byla apie godumą ir sukčiavimą, - sakė Manhatano apygardos prokuroras Alvinas Braggas (Alvin Bragg), kuris kaltino šią bylą.

Pats D. Trumpas nebuvo apkaltintas, tačiau tai, kad jo vardą turintis nekilnojamojo turto, viešbučių ir golfo verslas dabar yra nuteistas už nusikalstamą veiką, gali pakenkti jo reputacijai, nes jis siekia respublikonų nominacijos 2024 m. prezidento rinkimuose.

Du subjektai buvo nuteisti už tai, kad 13 metų vykdė sukčiavimo schemą ir vengė mokėti mokesčius klastodami verslo dokumentus. Iš viso jie buvo pripažinti kaltais dėl 17 kaltinimų.

Prisiekusieji sutiko su prokurorais, kad "Trump Organization", kuriai šiuo metu vadovauja du suaugę D. Trumpo sūnūs Donaldas jaunesnysis ir Ericas Trumpas (Eric Trump), nuslėpė 2005-2021 m. aukščiausio lygio vadovams mokėtas kompensacijas.

Ilgametis finansų direktorius Allenas Weisselbergas (Allen Weisselberg) jau buvo pripažinęs savo kaltę dėl 15 kaltinimų sukčiavimu mokesčių srityje ir pagal susitarimą dėl kaltės pripažinimo davė parodymus prieš savo buvusią bendrovę. Teismo proceso metu jis neįtraukė D. Trumpo į bylą.

Artimas Trampų šeimos draugas 75 metų Veiselbergas prisipažino, kad kartu su bendrove rezgė intrigas, siekdamas gauti nedeklaruotos naudos, pavyzdžiui, nemokamą butą prabangiame Manhatano rajone, prabangius automobilius jam ir jo žmonai ir privačios mokyklos mokslus anūkams.

Pagal susitarimą dėl kaltės pripažinimo Veiselbergas sutiko sumokėti beveik 2 mln. dolerių baudų ir baudų bei atlikti penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę mainais į parodymus per spalio mėn. prasidėjusį teismo procesą.

D. Trumpas anksčiau šią bylą pavadino konkurentų "raganų medžiokle", o "Trump Organization" advokatai sakė, kad nuosprendį apskųs.

"Ši byla buvo susijusi su Alleno Weisselbergo sukčiavimu, susijusiu su jo asmeninėmis mokesčių deklaracijomis, - sakė D. Trumpo advokatė Susan Necheles.

"Kiekvienas liudytojas ne kartą paliudijo, kad prezidentas Trumpas ir Trumpo šeima nieko nežinojo apie Alleno Weisselbergo veiksmus", - pridūrė ji.

- Išprievartavimo byla -

D. Trumpo bendrovei gresia maždaug 1,5 mln. dolerių bauda - milijardieriui nekilnojamojo turto vystytojui tai yra menka suma.

Tačiau tai simboliška, nes jis kovoja su gausybe teisinių ir Kongreso tyrimų, kurie tikriausiai apsunkins jo kandidatavimą antrai prezidento kadencijai, apie kurį buvo paskelbta praėjusį mėnesį Floridoje.

Kitų metų pabaigoje D. Trumpo ir jo trijų vyriausiųjų vaikų laukia teismas Niujorko generalinio prokuroro civilinėje byloje, kurioje jie kaltinami neteisingai nurodę nekilnojamojo turto vertę, kad praturtėtų.

Prokurorė Letitia James (Letitia James) pareikalavo, kad D. Trumpas sumokėtų mažiausiai 250 mln. dolerių baudą - tiek, pasak jos, jis uždirbo iš sukčiavimo, - ir kad jo šeimai būtų uždrausta vadovauti verslui valstijoje.

Demokratė James pasveikino antradienio nuosprendį.

"Negalime toleruoti asmenų ar organizacijų, kurie pažeidžia mūsų įstatymus, kad pasipildytų savo kišenes", - sakė ji.

D. Trumpui buvo nurodyta balandžio mėn. duoti parodymus pagal ieškinį dėl šmeižto, kurį pateikė moteris, teigianti, kad jis ją išprievartavo dešimtajame dešimtmetyje.

Jis taip pat susiduria su teisine kontrole dėl pastangų panaikinti 2020 m. lapkričio mėn. rinkimų rezultatus ir dėl 2021 m. sausio 6 d. jo šalininkų surengto išpuolio prieš JAV Kapitolijų.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
Kaip manote, tai sukčiavimas, ar tiesiog susidorojimas? Palikite savo komentarą... žodžio laisvė, dar galioja.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.11.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Super drėgnas šokolado pyragas be kiaušinių
Minimalus produktų kiekis, laiko ir ant stalo turite nuostabų drėgną šokoladinį pyragą be kiaušinių!

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Paprasčiausias ir sėkmingiausias naminės duonos receptas

Su kvapnia, traškia plutele, tikras skanumėlis. Skanios naminės duonos receptas gaminkite duoną patys namuose!

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.05.2024 laikas 16:48 Astronomams pavyko nufotografuoti paslaptingą Jupiterio palydovą
Aplink Jupiterį skriejančiam kosminiam aparatui "Juno" pavyko nufotografuoti paslaptingą ir sunkiai pasiekiamą palydovą, vadinamą Amaltėja.

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 16:16 "Neįmanoma" milžiniška planeta apstulbino mokslininkus
Tarptautinė astronomų komanda, vadovaujama Lježo universiteto EXOTIC laboratorijos tyrėjų, bendradarbiaudama su Masačusetso technologijos institutu ir Andalūzijos astrofizikos institutu, atrado "neįmanomą" milžinišką planetą, kurios tankis prilygsta ...

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 15:55 Atrastas svetimas pasaulis su "nesibaigiančiomis" naktimis

Tarptautinė astronomų komanda atrado iki šiol nežinomą Žemės dydžio planetą, esančią vos už 55 šviesmečių nuo mūsų.

Skaityti daugiau