Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Gruodžio » 21

Mokslininkai atskleidė tikrąjį Antarktidos ledynų amžių

Visada buvo manoma, kad Antarktidos apledėjimas prasidėjo maždaug prieš 45,5 mln. metų, o visas žemynas buvo padengtas ledu prieš 34 mln. metų. Paaiškėjo, kad taip nėra.

Aberdyno universiteto mokslininkai atliko tyrimą, pagal kurį ledas susiformavo daug anksčiau - prieš 60 mln. metų (kreidos ir paleogeno riba). Tai laikas, kai visi dinozaurai buvo ką tik išmirę.

Tuo metu vidutinė Žemės temperatūra buvo 20 °C aukštesnė nei dabar, tačiau Antarktidos žemynas jau artėjo prie planetos pietų ašigalio, todėl pradėjo formuotis ledas.

Šis atradimas buvo padarytas mokslininkams tiriant ledynų susidarymą Transantarktiniuose kalnuose. Tai 3500 km ilgio kalnų grandinė, besidriekianti per visą Antarktidą, bet iš esmės palaidota po ledu. 

Ekspertai, prieš teigdami, kad ledynmetis buvo kitoks, ištyrė šimtus palydovinių nuotraukų ir išanalizavo dešimtis tūkstančių ledynmečio reljefo formų, vadinamų ledyniniais cirkais. Tyrimas paskelbtas žurnale "Nature".

Kas laukia ateityje

Mokslininkai atskleidė, kas bus su Žeme po 200 milijonų metų. Inžinieriai, naudodami superkompiuterį, sumodeliavo tektoninių plokščių judėjimą ir pagreitino jį tūkstančius kartų. Pasirodo, visi žemynai susijungs į vieną superkontinentą. Jie netgi suteikė jam pavadinimą.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
30.04.2024 laikas 17:45 12 pagrindinių požymių, kad vyras yra nelaimingas santuokoje
Nelaimė santuokoje gali būti panaši į bandymą išspręsti galvosūkį. Kalbėsime apie devynis ženklus, kurie gali rodyti, kad vyras jaučiasi nelaimingas santuokoje. Šiuos požymius ne visada lengva pastebėti, tačiau jie yra tarsi mažos užuominos, pranešan...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 15:23 "AstraZeneca" gali sumokėti 255 mln. svarų sterlingų už "nekokybišką" vakciną "Covid", gali sukelti retą šalutinį kraujo krešulių poveikį

Kompanijai "AstraZeneca" gali tekti sumokėti iki 255 mln. svarų sterlingų kompensaciją, nes buvo nustatyta, kad jos vakcina "Covid" sukelia labai retą šalutinį kraujo krešulių poveikį, pranešė "DailyMail".

...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 09:35 Žmonės, kurie atmetė nuodingus depopuliacijos švirkštus, dabar priversti rūpintis naiviomis masėmis, kurios tuos švirkštus priėmė
Kai pandemijos įkarštyje masėms buvo pradėti leisti eksperimentiniai COVID-19 skiepai, daugelis žmonių labai nenoriai leidosi skiepijami nepatikrintomis vakcinomis. Kai kurie vėliau pasidavė bendraamžių spaudimui dėl viešų kampanijų, gėdinančių juos,...

Skaityti daugiau