- 15.09.2018
- 1.0 Reitingas
- 2869 Peržiūrų
- Aptarti
• Užpuolus kosuliui - du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens. 3-5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min. palaukiama, 5 min. paplakama, perkošiama ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20 minučių prieš valgį.
• Sutrinti smulkiai keletą česnako skiltelių. Prieš miegą košele ištepti kojų padus ir apmauti vilnones kojines.
• Sutarkuoti 1 ropę ir išspausti sultis. 1 stiklinė sulčių - 100 gr. medaus. Vartoti po 2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. po valgio.
• Susmulkinti po lygiai svogūnų ir obuolių. Į juos įmaišyti medaus. Išmaišyti ir vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
• Supjaustyti 4 vidutinio dydžio ropes kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti 5 valg. šaukštais cukraus. Kepti orkaitėje 2 val. Skystį nupilti į butelį. Gerti po 2 arbat. šaukštelius 3-4 kartus per dieną, prieš valgį ir prieš miegą.
• Sumaišyti ridiką su medumi (1:1) ir palaikyti, kol atsiras skysčio. Kai atsiras skysčio, jį gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
• Sumaišyti 1 citrinos sultis su 2 šaukštais glicerino ir 2 valg. šaukštais medaus. Gerti po 1 arbat. šakštelį 5-6 kartus per dieną. Vieną šaukštelį išgerti prieš miegą.
• Stiprų kosulį malšina gysločio sultys, geriamos po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną, 15 min. prieš valgį.
• Putino uogas sumaišyti su medumi, pakaitinti ir vartoti keletą kartų per dieną.
• Putino uogas perrinkti, nuplauti ir sutrinti. Po to sumaišyti su skystu medumi santykiu 1 : 1. Gautą mišinį vartoti po šaukštą 4 kartus per dieną po valgio, kai vargina kosulys, užkimimas, astma, bronchitas. Ši saldžiai karti priemonė gali grąžinti balsą. Ypač naudinga sergantiesiems bronchine astma. Vartojant mišinio nereikėtų nuryti iškart mišinio iš karto, vertėtų palaikyti burnoje ir čiulpti kaip saldainį.
• Prieš valgį suvalgyti kiaušinį, išplaktą su cukrumi.
• Pradėjus kosėti, gerkite karštą pieną su medumi ir česnaku. 200g naminio pieno (deja parduotuvinis prastas pasirinkimas :( ) pakaitinkite iki 40 laipsnių, ištirpinkite jame nubrauktą šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako ir mažais gurkšneliais išgerkite.
• Persišaldžius. Imti antaninės obels lapų ir žiedų lapelių. Išvirti arbatą ir gerti persišaldžius, kosint.
• Obuolių actas sumaišomas su tokiu pat kiekiu šilto virinto vandens ir gautu mišiniu reguliariai skalaujama gerklė.
• Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.
• Nakčiai krūtinę ir nugarą ištepti medumi. Ant viršaus uždėti vaškuoto popieriaus, vatos ir aprišti, arba apvilkti vilnonį rūbą.
• Nakčiai įtrinti krūtinę mišiniu iš 1 valgomo šaukšto terpentino ir 2 valgomų šaukštų ricinos aliejaus. Paskui šiltai užsikloti. Galima mišiniu trinti ir 3 kartus per dieną.
• Morkų sulčių, sumaišytų su medum rekomenduojama nuo kosulio, peršalus, užkimus - reikėti skalauti jomis gerklę.
• Mėlynių žolės viršunėles susmulkinti ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti, perkošti. Gerti kelis kartus per dieną.
• Kiaulės taukus sumaišyti su trepentinu (kiaulės taukų turi būti daugiau, nei trpentino) ir prieš naktį įtrinti nugarą, šonus.
• Keletą skiltelių česnako sumaišyti su medumi ir palaikyti tamsiole vietoje. Gerti po 1 arbat. šaukštelį 3 kartus per dieną, užsigeriant šiltu arba karštu pienu.
• Keletą prinokusių obuolių (tik naminių) supjaustyti ir užpilti 1 litru vandens. 10-15 min.pavirti ant silpnos ugnies. Gerti po 1 stiklinę 4 kartus per dieną.
• Kamuojant įkyriam kosuliui, sergant pleuritu, reikia kasdien valgyti migdolus su cukrumi.
• Kai peršalimo metu kosima ir karščiuojama. 1 d. erškėčių vaisių
1 d. aviečių vaisių
1 d. raugerškių vaisių
1 d. šeivamedžių žiedų
1 d. pelkinių vingiorykščių žolės
1 d. beržų lapų
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens. Geriama po pusę stiklinės 4-5 kartus per dieną.
• Kai peršalimo metu kosima ir karščiuojama. 1 d. šeivamedžių žiedų
1 d. liepų žiedų
1 d. ramunėlių žiedų
1 d. trispalvių našlaičių žolės
1 d. čiobrelių žolės
1 d. aviečių vaisių
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens. Geriama po pusę stiklinės 4-5 kartus per dieną.
• Jei kosulys stiprus, ryte ir prieš miegą užlašinti ant liežuvio šaknies 3-5 lašus gryno aliejaus.
• Išgerti 1 stiklinę karšto vandens, sumaišyto su 3 lašais jodo. Gerti lėtai. Ši priemonė, jei kosulys neduoda užmigti.
• Esant kosuliui. Saują cukraus pakepinti keptuvėje tol, kol jis išsilydis ir gražiai paruduos (neperkaitinkite cukraus, nes kitaip jis pajuos ir įgaus nemalonų skonį). Atšaldyti. Kai sustings, turi gautis kieta masė. Ją duoti čiulpti kosintiems vaikams.
• Esant kosuliui. Nulupti ropę ir sutarkuoti stambia trintuve. Sumaišyti su medumi arba cukrumi ir 5-6 val. palaikyti kambario temp., kad išsiskirtų sultys. Jas nupilti ir duoti vaikui po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną, o mažesniems vaikams (bet ne kūdikiams)-po 1 arbat. šaukštelį. Prieš miegą galima duoti dvigubą dozę.
• Esant kosuliui. Nulupti juodąjį ridiką ir sutarkuoti stambia trintuve. Sumaišyti su medumi arba cukrumi ir 5-6 val. palaikyti kambario temp., kad išsiskirtų sultys. Jas nupilti ir duoti vaikui po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną, o mažesniems vaikams ( bet ne kūdikiams)-po 1 arbat. šaukštelį. Prieš miegą galima duoti dvigubą dozę.
• Esant kosuliui. Kas 2-3 val. duoti vaikui po 1 arbat. šaukštelį svogūnų sulčių su medumi. Šis receptas padės ir skaudant gerklei.
• Esant kosuliui. Imti lygiomis dalimis alyvuogių aliejaus ir medaus. Sumaišyti. Naudoti po 1 arbat. šaukštelį 4 kartus per dieną (tinka ir sergant kokliušu).
• Esant kosuliui. Išvirti stiprią krapų arbatą. Puode pakepinti cukrų iki rudumo ir ant jo užpilti paruoštą ir perkoštą arbatą ( 1 valg. šaukštas cukraus ir 1 stiklinė arbatos). Gerti po ½ stiklinės 2-3 kartus per dieną. Padeda sergant bronchitu.
• Esant kosuliui. Įsisenėjusį vaiko kosulį rekomenduojama gydyti ramunėlių antpilu. 1 valg. šaukštą vaistinės ramunėlės žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 1 val. termose, perkošti ir duoti gerti kas valandą po 1 valg. šaukštą šilto antpilo.
• Šv. sviestą sumaišyti su cukraus pudra (lygiomis dalimis). Vartoti 1 arbat. šaukštelį 5-6 kartus per dieną.
• Du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens. 3-5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min. palaukiama, 5 min. paplakama, perkošiama ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20minučių prieš valgį.
• Aukštą kraujo spaudimą galite gydyti ir taip: sutrinkite 40 g putino uogų ir užpilkite 200 g šilto medaus, gerai išmaišykite. Gerkite po 1 šaukštą 4 kartus per dieną po valgio. Šis mišinys tinka ir kosuliui gydyti.
• Į 0,5 stiklinės obuolių acto įpilti 2 valgomus šaukštus glicerino ir 3 valgomus šaukštus medaus,gerai išmaišyti ir vartoti po 1 arbat. šaukštelį 3 kartus per dieną, prieš valgį (bei 1 arbat. šaukštelį prieš miegą). Prieš vartojimą suplakti.
• Putino uogos su medumi - uogas sudėkite į stiklainiukus, užpilkite medumi (vienam kilogramui uogų reikia maždaug 500 gramų medaus), uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje, kol medus tirpdamas ištrauks iš uogų sultis ir taip pasigamins sirupas (užtruks vi tai užtruks maždaug 7 – 10 d.). Vartokite po kelis arbatinius šaukštelius per dieną kaip vitaminų šaltinį, be to, ši priemonė pasižymi raminamuoju poveikiu. Taip pat gerina virškinimą, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, padės skaudančiai gerklei, esant sausam kosuliui. Naudoti tiek sirupą tiek ir uogas, tik kauliukų NE.
• 500 gr. susmulkintų svogūnų užpilama 1 litru vandens, įberiama 400 gr. cukraus, 3 val. pavirinama ant silpnos ugnies, atvėsinama, įdedama 50 gr. medaus, supilama į butelį ir sandariai užkemšama. Kosint vartoti po 4-6 valgomus šaukštus per dieną po valgio.
• 50 gramų razinų užpilama 1 stikline verdančio vandens, 30 minučių palaukiama, perkošiama. Į gautą antpilą įpilami 3 valgomieji šaukštai svogūnų sulčių ir išgeriama nedideliais gurkšneliais.
• 3 arbat. šaukštelius aguonų sutrinti ir užpilti 1 stikline karšto pieno. Palaikyti, nukošti ir lėtai, mažais gurkšneliais išgerti. Ši priemonė, jei kosulys neduoda užmigti.
• 20gr. susmulkintos debesylo šaknies užpilti 1 stikline vandens ir 10 min. virti ant silpnos ugnies. Uždengti rankšluosčiu, o po 4 val. nukošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-4 katrus per dieną, 20 min. prieš valgį.
• 20 gr. liepos žiedų užpilti 200 ml. verdančio vandens, perkošti ir gerti 2-3 kartus per dieną.
• 15 gr. šalpusnio lapų užpilti 200 ml. verdančio vandens , perkošti ir gerti po 1 valgomą šaukštą kas 2-3 valandas.
• 10 gr. susmulkintos putino žievės užpilama 1 stikline verdančio vandens. 30 min. palaukiama, perkošiama ir geriama po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną, prieš valgį.
• 10 gr. juodojo šeivamedžio žiedų sumaišomasu 10gr. pankolio vaisių, 20 gr. liepų žiedų ir 20 gr. trispalvės našlaitės žolės. 1 valgomas šaukštas šio mišinio užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 30 min. palaukiama ir išgeriama per dieną.
• 10 gr. juodojo šeivamedžio žiedų sumaišomasu 10gr. pankolio vaisių, 20 gr. liepų žiedų ir 20 gr. trispalvės našlaitės žolės. 1 valgomas šaukštas šio mišinio užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 30 min. palaukiama ir išgeriama per dieną.
• 1 valgomas šaukštas jonažolės žolės sumaišoma su trupučiu propolio ir užpilama 1 stikline verdančio vandens. Po 20 min. perkošti ir nuspausti. Skalauti gerklę 2-3 kartus per dieną.
• 1 valgomas šaukštas beržų lapų užpilama 1 stikline vardančio vandens. 30 min. palaikoma verdančio vandens vonelėje ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 4 kartus per dieną, prieš valgį.
• 1 valgomą šaukštą susmulkintų obelų lapų užpilti 1 stikline vardančio vandens. Atvėsinti, perkošti ir gerti po 1/3 stiklinės keletą kartų per parą.
• 1 valg. šaukštą krapų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 10-15 min., perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-6 kartus per dieną prieš 15 min. iki valgio.
• 1 valg. šaukštą kmynų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. pavirinti ant silpnos ugnies, atvėsinti, perkošti. Gerti po 1-2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. prieš valgį.
• 1 valg. šaukštą džiovintų gysločio lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 2 val. nukošti. Gerti po valg. šaukštą 4 kartus per dieną, 20 min. prieš valgį arba prasidėjus kosulio priepuoliui.
• 1 stiklinę džiovintų kriaušių (susmulkintų) užpilti 0,5 litro vandens. Pavirti, kol suminkštės vaisiai. Po to 4 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
• 1 arbat. šaukštelį juodųjų pipirų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 5 min. pavirti ant silpnos ugnies, 1 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau