Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Sodininkas

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti ir užaugtų dideli kaip kumštis

Kaip maitinti česnakus, kad jie nepradėtų gelsti

Daugiau informacijos apie tai, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, rasite toliau pateiktoje medžiagoje.

Daržininkai dažnai skundžiasi, kad česnakai gelsta, o jų galvutės auga vangiai ir nepriauga masės. Šios dažnai pasitaikančios problemos galima išvengti augalus maitinant tinkamomis maistinėmis medžiagomis.

Norėdami sužinoti, kaip tręšti česnakus, kad jie augtų sveiki ir duotų gerą derlių, žiūrėkite toliau pateiktą medžiagą.

Kodėl česnakai gelsta?

Yra kelios priežastys, kodėl augalas prastai auga ir nyksta. Tai gali lemti:

  • Dirvožemyje trūksta maistinių medžiagų;
  • netinkamas laistymas;
  • ligos arba kenkėjai.

Sodininkai turėtų apžiūrėti lysves. Jei česnakų galvutės sveikos ir juos reguliariai laistote, tikėtina, kad augalas negauna pakankamai maisto medžiagų aktyviam augimui ir vystymuisi.

Kuo maitinti česnakus

Geltoni lapai rodo, kad trūksta azoto, magnio ir sieros. Šių medžiagų trūkumą padės kompensuoti karbamidas.

Tam ištirpinkite 3/4 valgomojo šaukšto karbamido ir 1/4 valgomojo šaukšto magnio sulfato 10 litrų 35-40 laipsnių temperatūros šilto vandens. To pakanka 1 kv. m česnakų augalams apdoroti.

Poveikis bus pastebimas jau po pirmojo patręšimo. Česnakų lapai taps žalesni, stiebas storesnis, o galvutė priaugs masės.

Kad česnakai nepradėtų gelsti, sėklų lysves taip pat galite nupurkšti amoniako alkoholio tirpalu - kibirui vandens duokite 5 valgomuosius šaukštus.

Kaip trąšą taip pat galima naudoti medžio pelenų užpilą. Ištirpinkite 1,5 puodelio sijotų pelenų 10 litrų vandens ir palikite mirkti 3 valandas.

Pelenus taip pat galima naudoti sausus, po stipraus lietaus pabarstant juos po sėklų lysvėmis. Taip česnakai gerai auga, nes pelenai yra kalio, fosforo ir kitų svarbių mikro- ir makroelementų šaltinis.

Česnakai taip pat gerai auga su mielių užpilu. Norėdami pasigaminti šią trąšą, ištirpinkite 100 g kepimo mielių 10 l šilto vandens ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Palikite tirpalą keletą valandų, kad prisitrauktų.

Prieš laistydami atskieskite užpilą vandeniu santykiu 1:5. Kadangi fermentuotos mielės iš dirvožemio pašalina kalį ir kalcį, šį tręšimą reikėtų derinti su tręšimu pelenais.

Po šio tręšimo česnakai gerai priaugs svorio, o galvutės užaugs didelės.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
12.09.2020 laikas 10:54 Burokėlių bėdos: kaip atpažinti ir jų išvengti?
Šiais metais ne iš vieno daržininko teko girdėti, kad prastai auga burokėliai. Kas nutiko? Ar tiesiog „ne burokėlių metai“, ar vis dėlto tai lemia mūsų pačių klaidos?

Skaityti daugiau

06.01.2023 laikas 08:15 Avių ir ožkų augintojai vis dar nenoriai registruoja kergimus
Galvijų, kiaulių, avių, ožkų ir arklinių gyvūnų veisimas ekonominiu ir socialiniu požiūriu užima strateginę vietą Sąjungos žemės ūkyje ir juo prisidedama prie Europos Sąjungos kultūros paveldo.

Skaityti daugiau

15.11.2022 laikas 20:30 Naudingos gvazdikėlių savybės
Tikriausiai kiekvienų, namų virtuvėje galima rasti indelį su gvazdikmedžio pumpurais. O ar žinote, kad šis prieskonis įtrauktas į Britanijos žolelių farmakopėją? Ar girdėjote, kad kvapusis gvazdikėlis įeina į žinomo parazitus naikinančio maisto papildo sudėtį? Gal vertėtų naujai pažvelgti į indelį s...

Skaityti daugiau

06.05.2023 laikas 21:07 Kuo tręšti burokėlius: derlius bus nuimtas rugpjūčio mėn.
Burokėliams, kaip ir kitoms naminėms daržovėms, sodinant ir tręšiant reikia skirti daug dėmesio. Verta paminėti, kad iš esamo veislių rinkinio valgymui labiausiai tinka valgomieji (raudonieji) burokėliai. Jo sodinimo ir šėrimo ypatumai bus aptarti toliau....

Skaityti daugiau

16.05.2020 laikas 19:47 Kopūsto nauda ir liaudies receptai
Kopūstas - bastutinių (Brassicaceae) šeimos augalų rūšis. Tai dvimetis (kai kurie varietetai vienmečiai) žydintis augalas. Kopūstų stiebas lapuotas, apatiniai lapai stambūs, mėsingi, žiedai susitelkę gausiažiedėje kekėje geltonais, kartais baltais vainiklapiais. Ankštaros labai stambios....

Skaityti daugiau