Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2015 » Rugpjūčio » 31

Daug žadantis gydymo būdas: vėžinės ląstelės paverstos nekenksmingomis

Mokslininkams pavyko užprogramuoti vėžio ląsteles taip, kad šios ir vėl taptų normaliomis. Manoma, kad šis reikšmingas tyrimas ateityje galėtų nulemti naujus vėžio gydymo būdus, kurie leistų pamiršti rizikingas operacijas arba chemoterapiją, rašo „The Telegraph“.

Mokslininkams iš Mayo klinikos Floridoje (JAV) pirmą kartą pavyko agresyvias krūtų, plaučių ir šlapimo pūslės vėžio ląsteles paversti visiškai nekenksmingomis, o tai leido sustabdyti vėžio dauginimąsi ir plitimą.

Tyrėjai šį metodą lygina su galimybe paspausti stabdžius greitėjančiame automobilyje.

Pirminiai eksperimentai su kai kuriomis labai agresyviomis vėžio rūšimis išties yra daug žadantys, – kalbėjo profesorius Panosas Anastasiadisas.

Tiesa, iki šiol metodas buvo išmėgintas tik su žmonių ląstelėmis laboratorijoje, tačiau tyrėjai tikisi, kad ta pati technika vieną dieną galėtų būti nukreipta į auglius tam, kad vėžys galėtų būti „išjungtas“ ir nereikėtų jokios chemoterapijos ar operacijų.

„Mes turėtume sugebėti iš naujo įjungti stabdžius ir atstatyti normalias ląstelių funkcijas, – kalbėjo profesorius Panosas Anastasiadisas iš Vėžio biologijos departamento. – Pirminiai eksperimentai su kai kuriomis labai agresyviomis vėžio rūšimis išties yra daug žadantys.“

Scanpix nuotr. / Vėžio ląstelės kompiuterio ekrane

Ląstelės nuolatos turi daugintis, kad atsinaujintų. Tačiau vėžinės ląstelės nenustoja dalintis ir priveda prie labai didelės ląstelių reprodukcijos iki tol, kol susiformuoja auglys.

Mokslininkai nustatė, kad klijai, kurie ląsteles laiko sukibusias kartu, reguliuojami biologinių mikroprocesorių, vadinamų microRNA. Kai oganizmas funkcionuoja pilnai, microRNA joms liepia nustoti dalintis.

Jos tai padaro paskatindamos baltymo PLEKHA7, kuris suardo ląstelių ribas, gamybą. Tačiau vėžinėse ląstelėse minėtas procesas neveikia.

Mokslininkai nustatė, kad jie gali įjungti vėžį ląstelėse išimdami microRNA iš ląstelių ir sustabdydami, kad šios negamintų baltymo. O svarbiausia, kad jie rado būdą, kaip apversti šį procesą ir sustabdyti vėžio plitimą.

MicroRNA yra mažos molekulės, kurios gali būti pasiųstos tiesiai į ląsteles ar auglius, taigi jų injekcija siekiant padidinti microRNA galėtų išjungti ligą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Grikių ir pievagrybių sriuba

Puode užviriname sultinį, dedame bulves, beriame nuplautus grikius ir verdame apie 10 minučiu. Į puodą sukrečiame keptuvės turinį ir dar verdame 7-8 minutes. Prieš baigiant virti sriubą paskaniname druska, pipirais ir suberiame...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau