Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 10

Esant padidintai infekcijos virusu rizikai - taisyklės

Ląstelės, turtingos steroliais, yra labiau imlios virusams, negu tos, kuriose dominuoja riebiosios rūgštys, ypatingai polinesočiosios. Virusai yra labiau pamėgę odą ir nervų sistemą, nes būtent čia yra daugiau laisvų sterolių. Tai patvirtina virusų vystymosi embrionuose faktas, kuriuose jiems palanki terpė, pvz. vištų embrionuose. Šaltu metų laiku padidėja riebiųjų rūgščių organizme, vasarą – sterolių. Rudenį, atšalus orams, organizmas dar nespėja persitvarkyti į žiemos režimą (juk vasarą organizmas buvo aušinamas, o rudenį reikia pradėti jį šildyti) ir didesnis sterolių kiekis jame sudaro palankias sąlygas virusams. Dėl tos priežasties( padidėjusio sterolių kiekio) virusinėmis ligomis dažnai sergama vasarą. Ląstelė užsikrėsti virusu gali daug anksčiau, negu pajuntamas jo poveikis. Virusas ląstelėje pasireiškia tada, kai susidaro jam palankios sąlygos – padidėja sterolių. Esant dideliam sterolių kiekiui organizme, virusai gali pasireikšti ir ne sezono metu. Padidėjęs sterolių kiekis organizme indukuoja padidintą imlumą virusams. Padidėjęs polinesočiųjų riebiųjų rūgščių kiekis organizme padidina atsparumą virusams. Be to polinesočiųjų riebiųjų rūgščių įtakoje virusas tampa nepatogenišku ir jo šeimininką bei aplinkinius veikia jau kaip vakcina.

Elektriniu požiūriu virusams palanki terpė – teigiami krūviai, nepalanki – neigiami krūviai.

Tam, kad virusas pakliūtų į ląstelę, ląstelės aplinkos temperatūra turi būti aukštesnė už 35,9oC, nes tik tokiai temperatūrai esant, virusą dengianti lipido plėvelė gali ištirpti. Visi tradiciniai siūlymai peršalus gerti karštą arbatą baigiasi visišku užkimimu. Gerti tokios temperatūros arbatą, kad būtų suardytas virusas, negalime – išdeginsime gleivinę, o arbata virš 37oC laipsnių puikiai pašalina viruso lipidinį apvalkalą ir šis pajėgus įveikti ląstelės membranos barjerą. Sergant geriamos arbatos temperatūra turi būti ne aukštesnės kaip 35oC laipsnių.

Bandymuose su gyvūnais nustatyta, kad virusai sėkmingiausiai susargdina, kai organizmas yra aplinkoje, kurios temperatūra yra artima kūno temperatūrai. Ir atvirkščiai – mažiausiai sergama esant šaltesniam orui. Esant aukštai aplinkos temperatūrai organizme padidėja laisvųjų sterolių su teigiamu krūviu.

Virusinėms infekcijoms labiau imlūs vaikai nei suaugę, nes vaikų organizme yra daugiau teigiamai įkrautų laisvų sterolių.

Virusams palankesnė organizmo terpė – rūgšti.

Išvada:
Atšalus orams, reikia apriboti maisto ir riebalų, turinčių daug sterolių, vartojimą. Daugiau vartoti žuvų taukus, aliejus. Vartoti daugiau šarminančio ir anabolinio maisto. Esant padidintai infekcijos virusu rizikai - vengti karštų gėrimų. Kvėpavimo pratimais palaikyti žemesnę kūno temperatūrą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/virusologija_bakteriologija/Virusai_ir_persalimo_ligos

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 15:02 Receptai – Patiekalai Nesaldūs varškėčiai su žalumynais ir sūriu. Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė!
Gali valgyti juos saugiai, kas laikosi dietos! Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė! Norėdami sužinoti daugiau apie pasiruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau