Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dvasios, Vaiduokliai » 2016 » Lapkričio » 12

Malahaido pilies vaiduokliai

Malahaido (Malahide) pilis, stovinti netoli Dublino, yra viena iš labiausiai turistų lankomų Airijos vietų. Pilis pastatyta didelio parko teritorijoje, esančio gražiame pajūrio miestelyje Malahaide. Beveik 800 metų pilis tuo pačiu metu buvo ir tvirtovė, ir gyvenamasis pastatas. joje nuo 1185-ųjų iki 1973-ųjų metų gyveno Talbotų šeima, kol nenumirė paskutinis Talbotų šeimos palikuonis.

Pilies kambariai apstatyti gražiais baldais, juose taip pat kabo didelė portretu ir peizažų kolekcija. Talbotų šeimos istorija įamžinta Didžiojoje salėje, kurioje yra surinkti visų šeimos narių portretai, liudijantys apie audringą praeitį. Viena iš tragiškiausių šeimos legendų yra susijusi su 1690-ais metais vykusiu mūšiu prie Boinės (Boyne), kai 14 šeimos narių, pietavusių Didžiojoje salėje, „nesulaukė vakaro".

Likimo ironija, tačiau privatūs pietūs 30-80-iai asmenų rengiami būtent toje pačioje Didžiojoje salėje. Pilies administracija lankytojams siūlo ekskursijas prancūzų, vokiečių, italų, ispanų, olandų, suomių ir japonų kalbomis. Pilyje veikia suvenyrų krautuvėlės ir restoranas, šalia jos įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Malahaido (Malahide) pilis

Didžiule Malahaido pilies įdomybe yra Talbotų šeimos sodas. Tas sodas, kurį galima aplankyti mūsų dienomis, daugiausiai buvo kuriamas lordo Milo Talboto pastangomis tarp 1948-ųjų ir 1973-iųjų metų.

Malahaido pilis garsėja savo istorijomis su vaiduokliais. Daugelis senovinių pilių ir pastatų šeimininkų gali pasigirti, kad jų valdose gyvena vaiduoklis, kai kuriuose - du ar trys, o štai Malahaido pilyje jų yra net penki!

Pirmasis vaiduoklis - tai nenurimusi jaunojo lordo Galtrimo, barono Galtrimo sūnaus, vėlė. Lordas XV amžiuje buvo nužudytas savo vestuvių dieną. Jaunasis Galtrimas po pilį vaikšto naktimis, rodydamas šone esančią žaizdą nuo strėlės ir siaubingai dūsaudamas. Jis pilyje atsirado, priekaištaudamas savo neištikimai nuotakai, kuri ištekėjo už jo priešininko iš karto po jaunojo lordo žūties, ginant jos garbę ir orumą.

Antrasis vaiduoklis - tai ponios Maud Plunkett vėlė. Ji, deja, neatrodo tokia graži, kokia buvo vestuvių su lordu Galtrimu dieną. Ji pasirodo kaip gana susenusi moteris, kokia buvo, ištekėdama už trečiojo vyro. Tuo metu ji buvo pagarsėjusi kaip neprilygstama furija, o dabar jos košmariškas vaiduoklis pilies koridoriais vaikosi nelaimingą vyrą.
Trečiasis vaiduoklis ir yra tas nelaimingasis ponios Maud Plunkett vyras, kuris kažkada buvo teisėju. Jis pilyje pasirodo tik tam, kad suteiktų galimybę savo sutuoktinės vėlei bent kiek naktimis pasitreniruoti.

Malahaido (Malahide) pilis

Ketvirtasis vaiduoklis, istoriniu požiūriu pats įdomiausias, yra ne kas kitas, o ponas Mailas Korbetas (Milės Corbett), kuriam Kromvelis (Cromwell) suteikė visas nuosavybės teises į pilį. Vėliau šios teisės iš Korbeto buvo atimtos, o jis pats nuteistas už daugybę įvykdytų nusikaltimų. Jis iš pradžių buvo pakartas, o po to kūnas sukapotas į keturias dalis. Kai pasirodo Korbeto vaiduoklis, iš pradžių jis būna panašus į puikų karį su šarvais, kuris tiesiog jūsų akyse suyra į keturias dalis. Savaime suprantama - susitikimas su tokiu gražuoliu nėra skirtas silpnų nervų žiūrovams...

Penktojo vaiduoklio istorija kelia užuojautą. XVI amžiuje visos save gerbiančios šeimos namuose privalėjo turėti juokdarį. Talbotų šeima visada turėjo savo juokdarį. Kartą vienas jų, vardu Pakas (Puck), įsimylėjo ponios Eleonoros Fitžerald (Elenora Fitzgerald) giminaitę. Yra žinoma, kad ponią Eleonorą karalius Henrikas VIII įkalino pilyje už jos polinkį vogti. Vieną snieguotą gruodžio dieną juokdarys buvo aptiktas prie pilies sienų su žaizda širdyje. Yra pasakojama, kad mirdamas jis pažadėjo lankytis pilyje tol, kol neatsiras toks pilies valdovas, kuris pasirinks sau žmoną iš paprastų žmonių ir nieko neskriaus.

Malahaido (Malahide) pilis

Paskutinį kartą Pako vaiduoklis pasirodė 1976-ųjų metų gegužės mėnesį, kai buvo parduodami kai kurie daiktai iš pilies. Jo mažytė figūra matoma ne vienoje pilies nuotraukoje, o vienoje unikalioje nuotraukoje netgi matomas jo senas raukšlių išvagotas veidas, išlindęs iš sienos apmušalų.

Malahaido pilyje, kuri garsi savo vienos šeimos aštuonių amžių istorija, gyvena dar ne vienas nežinomas vaiduoklis, kurių buvimas jaučiamas kiekviename kambaryje...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 20:30 Receptai – Patiekalai Neįprasti varškėčiai. Minkšti, purūs ir labai skanūs
Tai ne varškėčiai, tai kažkas stebuklingo! Minkšti, purūs ir labai skanūs! Patiekite su grietinės padažu (sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą) arba su mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau