Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2015 » Kovo » 27

Mokslininkai į žmogaus akis įšvirkštė skysčio, kuris leidžia matyti naktį

Biochemijos srityje dirbantys mokslininkai iš JAV išsiaiškino, kaip į žmogaus akis įdiegti naktinį matymą, kuris leistų žmogui visiškoje tamsoje objektus matyti 50 metrų atstumu keletą valandų.

Svarbiausiais elementas šiame eksperimente buvo šviesai jautri medžiaga – chlorinas e6(Ce6), kuri gaunama iš jūros gyvių ir iki šiol ilgą laiką buvo naudota vėžio gydymo tyrimuose, skelbia Sciencealert.com.

Science For The Masses nuotr. / G.Licinai į akis lašinamas chlorinas

Clorinas e6 efektyvus gydant naktinį aklumą ir gali pagerinti akių sutrikimus turinčių žmonių matomumą prieblandoje.

Žmogus su išvirkštu chlorinu e6 žmones miške tiksliai atpažino 100 proc.atvejų, o kiti tyrimo dalyviai – tik kas trečią kartą.

Mokslininkų komanda „Science for The Masses“, kuri save vadina „bioprogramišiais“, sugalvojo, kaip panaudoję šią medžiagą dar galėtų pagerinti matomumą tamsoje.

Idėjos ištakos kilo dar iš 2012 m. patento, kuriame skelbiama, kad kai žmogaus akyje panaudojamas Ce6 mišinys, insulinas ir fiziologinis tirpalas, tinklainė jį sugers ir padidins matomumą prieblandoje.

Patente taip pat minima, kad vietoje insulino gali būti naudojamas chemikalas dimetlisulfoksidas (DMSO). „Science For The Masses“ komanda sumanė panaudoti juos abu ir tokiu būdu padidinti tirpalo pralaidumą.

Eksperimentą atliko vienas mokslininkų komandos narių Gabrielis Licina.

Prieš dalyvaujant tyrime jo akys buvo išvalytos fiziologiniu tirpalu. Vėliau per pipetę į akis buvo įlašintas chlorino e6 medžiagų mišinys,o ant akių uždėtos linzės, kurios sumažino tikimybę į akis patekti šviesai. Akys nuo šviesos iki testo papildomai buvo saugomos saulės akiniais.

Tuomet G. Licina ir keturi kontroliniai tyrimo dalyviai buvo nuvesti į tamsią aplinką. Praėjus maždaug valandai G.Licina visiškoje tamsoje ėmė matyti už dešimties metrų esančių objektų kontūrus. Ilgainiui matymo atstumas padidėjo iki 50 metrų. Jis gebėjo identifikuoti skaičius, raides ir kitus simbolius visiškoje tamsoje.

Vėliau G. Licina ir kiti tyrimo dalyviai naktį buvo nuvesti į mišką ir turėjo identifikuoti už 50 metrų esančius žmones. Žmogus su išvirkštu chlorinu e6 žmones tiksliai atpažino 100 proc.atvejų, o kiti tyrimo dalyviai – tik kas trečią kartą.

„Bioprogramišiai“ pripažįsta, kad reikia atlikti dar daug bandymų, tačiau gera žinia ta, jog ši technologija yra saugi – ji ne kartą buvo patikrinta kituose tyrimuose, o bandyme naudotos medžiagos yra nebrangios.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 22:01 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau