Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2016 » Lapkričio » 6

Rasta per Šaltąjį karą pamestą branduolinę bombą

Kai kanadietis naras Seanas Smyrichinsky po vandeniu išvydo didelį apvalų objektą, iš pradžių jis pagalvojo, kad tai nuskendusi „skraidanti lėkštė“. Tačiau dabar ekspertai mano, kad jis galėjo rasti atominę bombą, pamestą dar 1950 m., kuomet avariją patyrė virš Kanados skridęs amerikiečių B-36 bombonešis, rašo „The Guardian“.

S.Smyrichinsky, nardydamas netoli Haida Gwaii archipelago 80 kilometrų į vakarus nuo Kanadai priklausančios Britų Kolumbijos valstijos krantų, aptiko objektą, kuris gali būti branduolinė bomba.

„Aš tiesiog žvejojau. Nutariau panardyti, pasižvalgyti po vandeniu ir nutolau nuo savo laivo“, – pasakojo naras Kanados televizijai. „Ir tada pamačiau tai, ko niekada gyvenime nebuvau matęs. Objektas buvo didelis, gal trijų su puse metrų ilgio. (…) Tai buvo keisčiausias mano gyvenime matytas dalykas“, – sakė S.Smyrichinsky.

Išniręs į paviršių naras ėmė pasakoti savo laivo įgulai, kad po vandeniu aptiko „skraidančią lėkštę“, ir nupiešė savo radinį ant servetėlės. Vėliau jis ėmė klausinėti aplinkinių, ar kas nors įsivaizduoja, kas tai galėtų būti.

„Niekas nebuvo girdėjęs apie šį objektą ar jo matęs. Niekas niekada ten nenardė. Tada vienas senas vietinis gyventojas man pasakė – o gal tu radai tą bombą?“, – laikraščiui „Vancouver Sun“ pasakojo S.Smyrichinsky.

Mark IV

„Ta bomba“ – tai „Mark IV“, trijų metrų ilgio, dirižablio formos branduolinė bomba, sverianti penkias tonas. Ji buvo pamesta Ramiajame vandenyne 1950 m. vasario 13 d., JAV karinių pajėgų bombonešio B-36 treniruočių skrydžio metu.

Šis bombonešis skrido iš Aliaskos į San Franciską. Skrydžio metu trys iš šešių jo variklių netikėtai užsiliepsnojo.

Bombonešio įgula turėjo evakuotis iš savo transporto priemonės, bet JAV Oro pajėgų ataskaitoje teigiama, kad pirmiau jie išmetė bombą kažkur virš Ramiojo vandenyno. JAV kariuomenės teigimu, pamesta branduolinė bomba nebuvo funkcionali: ji buvo užpildyta švinu, o ne plutoniu, reikalingu sukelti branduolinei reakcijai.

Bombonešis iš radarų ekranų dingo prieš pat vidurnaktį. Po kelių dienų 12 iš 17-os įgulos narių buvo rasti gyvi. Prieš evakuodamasi naikintuvo įgula nustatė naikintuvą skristi autopiloto režimu. Galiausiai jis rėžėsi į sniegu padengtas kalnų Britų Kolumbijoje viršūnes.

S.Smyrichinsky pradėjo domėtis šia istorija. Jis internete ėmė ieškoti dingusios bombos nuotraukų. Radęs bombos nuotrauką, jis suprato – po vandeniu jo matytas objektas buvo labai panašus.

Pats bombonešis savo kelionę baigė maždaug 80 kilometrų nuo vietos, kur naras nardė.

 „Ta bomba tikrai galėjo būti išmesta ten. Gali būti, kad aš ją ir radau. Kas dar tai galėtų būti? Aš galvojau apie „skraidančią lėkštę“, bet tikriausiai tai ne „skraidanti lėkštė“, taip?, – sakė S.Smyrichinsky.

 Naras išsiuntė laišką Kanados nacionalinio saugumo departamentui. Šio atstovai jam atsakė, kad jie pasidomės šia istorija.

Penktadienį Kanados ginkluotosios pajėgos pranešė, kad Kanados laivynas per artimiausias savaites išsiųs laivą į radinio vietą. Ginkluotųjų pajėgų atstovas spaudai taip pat nurodė, kad jų turima informacija leidžia teigti, jog bomba nebuvo tikra ir kad branduolinio sprogimo tikimybė yra maža.

„Vis dėlto mes norime būti tikri ir mes domėsimės šia tema toliau“, – sakė jis, pridurdamas, kad išminuotojų komanda nuspręs, ar objektas kelia pavojų. Taip pat ji spręs ir tai, ar objektas turi būti iškeltas, ar geriau jį palikti ten, kur ilsisi dabar.

Iš viso Šaltojo karo metais bent 6 JAV kariuomenės branduolinės bombos buvo „pamestos“ ir niekada nebuvo rastos. Dažniausiai tai įvykdavo juos gabenantiems bombonešiams patyrus avariją.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.08.2019 laikas 19:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blyneliai: daug obuolių ir labai mažai miltų
Kaip pagaminti blynelius su obuoliais? Žinoma, galima pagaminti iš obuolių tyrelės ar pridėti kefyro vietoje obuolių sulčių. Bet galima pasigaminti ir kitaip. Manau, kiekvienam patiktu, kad blyneliuose būtų daug obuolių ir tik tru...

Skaityti daugiau

04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau