Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 23

Bulvių pyragas su džiovintais grybais

Bulvių pyragas su džiovintais grybais

Potato gratin arba tiesiog bulvių gratinas su džiovintais grybais (aš naudoju baravykus) gali būti tiek nuostabus Kalėdų garnyras, tiek žiemos vakarienės patiekalas. Nuostabiai kremiškas, skanus ir kvepiantis grybais...

Tai yra Prancūzijos virtuvės įkvėptas garnyras, pagardintas džiovintais grybais, kurie kartu su grietinėle ir pienu tokį bulvių garnyrą pakelia į atskirai valgomo patiekalo kategoriją. Būtinai pamėginkite!

Ingredientai

  • bulvės: 1,3-1,5 kilogramo
  • plakamoji grietinėlė: 700 mililitrų
  • pienas: 300 mililitrų
  • džiovinti baravykai: 30 gramų
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • valgomieji svogūnėliai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • tarkuotas muskato riešutas: šiek tiek
  • sviestas: 30 gramų
  • tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, užkaiskite.

2. Tada ten pat sudėkite džiovintus baravykus, čiobrelius, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir česnako skilteles, įtarkuokite muskato riešuto ir įberkite du arbatinius šaukštelius druskos.

3. Viską ant silpnos ugnies pavirkite maždaug 10 minučių, tuomet nukeliame ir maždaug 30 minučių palikite uždengtą šiek tiek pravėsti.

4. Po to visą puodo turinį supilkite į kokteilinę arba rankinio trintuvo indą ir gerai sutrinkite.

5. Bulves nuskuskite ir mandolina arba maistiniu kombainu supjaustykite maždaug 2-3 milimetrų storio riekelėmis.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.

7. Pasiruoškite didesnį kepimo indą - jo dugną bei sieneles gausiai ištepkite sviestu.

8. Lygiu sluoksniu klokite maždaug penktadalį bulvių.

9. Įberkite žiupsnį druskos ir užpilkite penktadaliu pasiruošto padažo.

10. Šitaip sluoksniuokite, kol nebelieka nei bulvių, nei padažo.

11. Pabaigoje viską pagardinkite tarkuotu sūriu bei juodaisiais pipirais.

12. Uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti į orkaitę maždaug 70 minučių.

13. Nurodytam laikui praėjus, peiliu patikrinkite, ar bulvės jau yra suminkštėjusios.

14. Nuimkite folijos sluoksnį, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 10-15 minučių, kol viršus tampa gražios auksinės spalvos. Skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 18:20 Miško Ramybė: 4K ASMR Paukščių Garsai ir Medžių Ošimas Meditacijai
Pasinerk į miško magiją su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus medžių ošimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir natūralių miško garsų, įrašytų ankstyvą vasaros rytą. Šis 4 valandų įrašas idealiai tinka meditacijai, jogai, atsipalaidavimui ar ...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 15:08 Konservų stiklainių apvertimas: kada tai būtina ir kaip tai daryti teisingai

Šis straipsnis paaiškina, kodėl ir kada reikia apversti konservų stiklainius po sterilizavimo, kaip skirtingi dangtelių tipai veikia procesą ir kaip užtikrinti maisto saugumą. Su praktiniais pavyzdžiais ir ekspertų patarimais. Konservavimas yra ne...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 13:24 Santykių stiprinimas: mikro žingsniai ir sveiki įpročiai tvirtiems santykiams
Šis straipsnis atskleidžia, kaip maži kasdieniai veiksmai, tokie kaip klausimų uždavimas, dėkingumo išreiškimas ir emocinis atvirumas, stiprina santykius. Remiantis Marko Treverso ir kitų ekspertų įžvalgomis, pateikiami praktiniai patarimai ir pavyzd...

Skaityti daugiau

2025-09-07 laikas 20:10 Angelai Sargai ir Gimimo Data: Kaip Sustiprinti Dvasinę Apsaugą
Ar kada jautėte, kad kažkas nematomas jus saugo, veda ar siunčia ženklus, kai to labiausiai reikia? Daugelyje pasaulio tradicijų tikima, kad kiekvienas žmogus turi angelą sargą – dvasinį globėją, kuris lydi per gyvenimo išbandymus. Šiuolaikiniai skai...

Skaityti daugiau

2025-09-07 laikas 19:53 Kaip 10 Minučių per Dieną Gali Pakeisti Jūsų Gyvenimą
Ar kada pagalvojote, kad vos 10 minučių per dieną gali iš esmės pakeisti jūsų gyvenimą? Dažnai manome, kad dideli pokyčiai reikalauja drastiškų sprendimų ar daug laiko, tačiau tiesa yra daug paprastesnė. Reguliarūs, maži veiksmai, atliekami kasdien, ...

Skaityti daugiau