Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 23

Bulvių pyragas su džiovintais grybais

Bulvių pyragas su džiovintais grybais

Potato gratin arba tiesiog bulvių gratinas su džiovintais grybais (aš naudoju baravykus) gali būti tiek nuostabus Kalėdų garnyras, tiek žiemos vakarienės patiekalas. Nuostabiai kremiškas, skanus ir kvepiantis grybais...

Tai yra Prancūzijos virtuvės įkvėptas garnyras, pagardintas džiovintais grybais, kurie kartu su grietinėle ir pienu tokį bulvių garnyrą pakelia į atskirai valgomo patiekalo kategoriją. Būtinai pamėginkite!

Ingredientai

  • bulvės: 1,3-1,5 kilogramo
  • plakamoji grietinėlė: 700 mililitrų
  • pienas: 300 mililitrų
  • džiovinti baravykai: 30 gramų
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • valgomieji svogūnėliai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • tarkuotas muskato riešutas: šiek tiek
  • sviestas: 30 gramų
  • tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, užkaiskite.

2. Tada ten pat sudėkite džiovintus baravykus, čiobrelius, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir česnako skilteles, įtarkuokite muskato riešuto ir įberkite du arbatinius šaukštelius druskos.

3. Viską ant silpnos ugnies pavirkite maždaug 10 minučių, tuomet nukeliame ir maždaug 30 minučių palikite uždengtą šiek tiek pravėsti.

4. Po to visą puodo turinį supilkite į kokteilinę arba rankinio trintuvo indą ir gerai sutrinkite.

5. Bulves nuskuskite ir mandolina arba maistiniu kombainu supjaustykite maždaug 2-3 milimetrų storio riekelėmis.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.

7. Pasiruoškite didesnį kepimo indą - jo dugną bei sieneles gausiai ištepkite sviestu.

8. Lygiu sluoksniu klokite maždaug penktadalį bulvių.

9. Įberkite žiupsnį druskos ir užpilkite penktadaliu pasiruošto padažo.

10. Šitaip sluoksniuokite, kol nebelieka nei bulvių, nei padažo.

11. Pabaigoje viską pagardinkite tarkuotu sūriu bei juodaisiais pipirais.

12. Uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti į orkaitę maždaug 70 minučių.

13. Nurodytam laikui praėjus, peiliu patikrinkite, ar bulvės jau yra suminkštėjusios.

14. Nuimkite folijos sluoksnį, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 10-15 minučių, kol viršus tampa gražios auksinės spalvos. Skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 10:23 Ką Reiškia 15:15 Laikrodyje? Numerologijos Paslaptys ir Mokslinis Požiūris
Ką reiškia 15:15 laikrodyje? Numerologija žada pokyčius, o mokslas aiškina kitaip. Sužinokite, kaip tai veikia meilę, karjerą ir finansus! Šiame straipsnyje mes ne tik atskleisime, ką 15:15 reiškia pagal numerologiją, bet ir patikrinsime šiuos teigin...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 09:22 Mikrožalumynai: kaip jie gydo jūsų virškinimą ir stiprina sveikatą – viskas, ką reikia žinoti
Mikrožalumynai gerina virškinimą, stiprina sveikatą ir imunitetą. Sužinokite, kaip jie veikia, ir išbandykite patys! Šiame straipsnyje atskleisime, kaip šie maži stebuklai veikia jūsų kūną, kodėl jie tokie naudingi ir kaip galite juos įtraukti į savo...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 08:13 Sveikata. Kava po valgio: draugas ar priešas jūsų sveikatai?
Kava po valgio: ar ji naudinga? Sužinokite, kaip kava veikia virškinimą ir geležies įsisavinimą bei kaip apsaugoti savo sveikatą. Tačiau ar kada susimąstėte, kas iš tikrųjų vyksta jūsų kūne, kai išgeriate kavą iškart po valgio? Galbūt šis įprotis, at...

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 21:23 Pikti vakcinuoti žmonės teisia nevakcinuotuosius už tai, kad „neįspėjo jų“ apie mirtinus mRNR pavojus

Šiame straipsnyje nagrinėjame šią kontroversišką temą, atskleidžiame naujausius tyrimus apie mRNR vakcinų pavojus ir aptariame, kodėl tikroji atsakomybė slypi kitur.

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 19:39 Pailsėk. 8 Netikros meilės požymiai: Kaip atpažinti, kad jūsų santykiai nėra tikri?
Šiame straipsnyje aptarsime aštuonis netikros meilės požymius, kurie padės jums suprasti, ar verta tęsti santykius, ar geriau pasirinkti vienatvę. Sužinokite, kaip apsaugoti savo emocinę sveikatą ir išvengti toksiškų santykių....

Skaityti daugiau