Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

bulvės, pyragai, šimtalapis, bulvių šimtalapis, bulvių patiekalai

Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose. Šį kartą nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, kad restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kurį nusižiūrėjau keliaudama užsienyje, o jis pagamintas iš bulvių.

Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.

Ingredientai

svogūnai: 1 (vid. dydžio)

marinuoti agurkėliai: 4-5 (arba pagal skonį)

česnakas: 2 skiltelių

svogūnų laiškai: 1 ryšulėlio

kalendra: 1 ryšulėlio

bulvės: ~5-6

mėgstamas faršas: ~500 gramų (arba mėgstamos dešrelės, aš įprastai renkuosi rūkytas)

sviestas: 200 gramų

druska: žiupsnio

juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.

2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.

3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.

4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.

5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.

6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.

7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.

9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 10:44 ŠOKIRUOJANTI Tiesa: Kaip ŽOLĖS Išgydo Depresiją per 7 DIENAS!
Įsivaizduokite: beviltiškumo tamsa apgaubia jus, apatija užgniaužia kvapą, o pasaulis atrodo kaip pragaras. Depresija – ne liga, tai demonas, kuris įsigyvena be perspėjimo! Bet šokiruojanti tiesa: senovės žolės ir paprasti triukai gali išvyti jį per ...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 07:44 Horoskopas gruodžio 12 d. 2025 – Meilė, Finansai, Darbas ir Nuotaika
Pilnas dienos horoskopas 2025 m. gruodžio 12 d. visiems 12 zodiako ženklų – meilė, finansai, sveikata, darbas ir emocinė būsena. Tikslus, šiuolaikiškas horoskopas pagal geriausius pasaulio astrologus.

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau