Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

bulvės, pyragai, šimtalapis, bulvių šimtalapis, bulvių patiekalai

Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose. Šį kartą nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, kad restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kurį nusižiūrėjau keliaudama užsienyje, o jis pagamintas iš bulvių.

Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.

Ingredientai

svogūnai: 1 (vid. dydžio)

marinuoti agurkėliai: 4-5 (arba pagal skonį)

česnakas: 2 skiltelių

svogūnų laiškai: 1 ryšulėlio

kalendra: 1 ryšulėlio

bulvės: ~5-6

mėgstamas faršas: ~500 gramų (arba mėgstamos dešrelės, aš įprastai renkuosi rūkytas)

sviestas: 200 gramų

druska: žiupsnio

juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.

2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.

3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.

4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.

5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.

6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.

7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.

9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-20 laikas 11:55 Receptai Orkaitėje Keptas Karpis: Sveikas ir Skanaus Patiekalas Su Grietinės Padažu
Orkaitėje keptas karpis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, vertinamas už švelnų skonį ir didelę maistinę vertę. 100 g karpio turi apie 127 kalorijas, daug baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir mineralų. Ši žuvis stip...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 08:00 Slaptas Planas: Pilnamečiai Taps 'Jaunaisiais' Policijos Šnipais!

Brangūs paranormal.lt skaitytojai, ar pastebėjote, kaip Lietuvos Vyriausybė tyliai stumia įstatymo pataisas, leidžiančias pilnamečiams (18-20 metų) jaunuoliams likti „jaunaisiais policijos rėmėjais“? Oficialiai – kad užpildytų &b...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 18:01 Samas prieš leftistų invaziją: iškraipyta citata ar slaptas gilusiosios valstybės kodas?

[Satyra] Prie Seimo aidint protesto šūkiams „Šalin rankas nuo LRT!“, legendinis rokeris Saulius Urbonavičius-Samas užlipo ant scenos ir priminė, kaip dainomis varėme okupantus. Bet staiga socialiniuose tinkluose pliūptelėjo „cita...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 11:08 Buldozeris per Konstituciją: Slaptas Planas Užgrobti LRT?

Brangieji paranormal.lt skaitytojai, o kas jei viskas, ką matome Seime, nėra atsitiktinumas? Valdantieji skubiai stumia įstatymus, kad lengviau atleistų LRT vadovę, mažina finansavimą ir meta šešėlį ant nepriklausomos žiniasklaidos. Ar tai paprast...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 10:47 2025-ieji = 1940-ieji? Baltarusijos balionai – slaptas okupacijos planas!
Gabrielius Landsbergis kelia aliarmą: Baltarusijos režimo siunčiami kontrabandiniai balionai, migrantai ir įkaitai – tai ne šiaip chuliganizmas, o kruopščiai planuojama hibridinė okupacija, primenanti 1940-ųjų sovietų ultimatumus. Jei Lietuva ir toli...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 18:59 Seimas suteikė kariams policijos galias: karinė diktatūra artėja?
Gruodžio 18 d. Lietuvos Seimas bėgte priėmė nutarimą, kuris primena senus gerus COVID-19 laikus, kai visi staiga tapo pavojingi ir reikėjo griežtos kontrolės. Dabar, esą dėl „hibridinių išpuolių“ ir sudėtingos situacijos prie sienos, kariuomenė gauna...

Skaityti daugiau