Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

bulvės, pyragai, šimtalapis, bulvių šimtalapis, bulvių patiekalai

Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose. Šį kartą nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, kad restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kurį nusižiūrėjau keliaudama užsienyje, o jis pagamintas iš bulvių.

Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.

Ingredientai

svogūnai: 1 (vid. dydžio)

marinuoti agurkėliai: 4-5 (arba pagal skonį)

česnakas: 2 skiltelių

svogūnų laiškai: 1 ryšulėlio

kalendra: 1 ryšulėlio

bulvės: ~5-6

mėgstamas faršas: ~500 gramų (arba mėgstamos dešrelės, aš įprastai renkuosi rūkytas)

sviestas: 200 gramų

druska: žiupsnio

juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.

2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.

3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.

4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.

5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.

6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.

7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.

9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau