Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 2

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

bulvės, pyragai, šimtalapis, bulvių šimtalapis, bulvių patiekalai

Tie kas dažnai lankosi prabangiuose restoranuose dažnai gaminami, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš labai brangių produktų, o jų receptai itin sudėtingi bei neįgyvendinami namuose. Šį kartą nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, kad restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kurį nusižiūrėjau keliaudama užsienyje, o jis pagamintas iš bulvių.

Jeigu dievinate bulvių patiekalus, privalote pamėginti ir išbandyti šį bulvių šimtalapiu pavadintą bulvių riekelių apkeptą su faršu arba dešrelėmis.

Ingredientai

svogūnai: 1 (vid. dydžio)

marinuoti agurkėliai: 4-5 (arba pagal skonį)

česnakas: 2 skiltelių

svogūnų laiškai: 1 ryšulėlio

kalendra: 1 ryšulėlio

bulvės: ~5-6

mėgstamas faršas: ~500 gramų (arba mėgstamos dešrelės, aš įprastai renkuosi rūkytas)

sviestas: 200 gramų

druska: žiupsnio

juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustome smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkiname.

2. Bulves supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.

3. Bulves maždaug vieną minutę apverdame verdančiame sūdytame vandenyje, nukošiame, išmaišome su druska, pipirais ir leidžiame pravėsti.

4. Pasirinktą faršą (aš šį kartą rinkausi jautienos ir kiaulienos mišinį) arba šviežias dešreles (jeigu rūkytos, apkepti nereikia) apkepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrunda. Jeigu pasirinkote dešreles, tai apkeptas dešreles supjaustome griežinėliais. Atidedame į šalį.

5. Tada į tą pačią keptuvę, kurioje kepė faršas arba dešrelės, suberiame svogūnus, česnakus, dedame likusį sviestą. Kartas nuo karto pamaišydami kaitiname, kol išsilydys sviestas.

6. Apvirtas supjaustytas bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tolygiai paskirstome faršą arba supjaustytas dešreles ir užpilame lydytu sviestu su svogūnais.

7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

8. Sumaišome svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius.

9. Tada žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstome ant iškepto bulvių šimtalapio. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau