Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 10

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Šį kartą mano virtuvėje kepė šis cukinijų ir bulvių apkepas su varške bei sūriu (bene kugeliu galima pavadinti).

Cukinijos patiekalui suteikia lengvumą - tikrai labai geras skonis. Taip pat įdėjau varškės ir šiek tiek kietojo sūrio, kurie labai gerai įsikomponavo į bendrą vaizdą.

Kai jau gaminu tikrą kugelį, bulves visuomet tarkuoju smulkiai. Šįkart tarkavau su burokine tarka. Aš galvoju, kad tą daryti galima ir su smulkia, bet tik nenusunkite bulvių skysčio.

Aš šiandien naudojau visai šviežias bulves, tad jų nelupau, o tik labai gerai nuploviau.

Ingredientai

  • jaunos cukinijos: 1 vid. dydžio (~450-500 gramų)
  • bulvės: 500 gramų
  • 9% riebumo biri varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • kietasis sūris: 40 gramų (naudoju "Džiugo")
  • pienas: 0,5 stiklinės (100 mililitrų)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • sviestas (kepimui)
  • džiūvėsėliai (pabarstymui ant kepimo formos)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje cukiniją sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.

2. Sutarkuota cukiniją užbarstome druska (maždaug 1 arbatinį šaukštelį) ir paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.

3. Per tą laiką, keptuvėje įkaitiname sviestą ir ant vidutinės kaitros pakepiname svogūną maždaug 7-8 minutes.

4. Burokine tarka (arba su smulkia) sutarkuojame bulves.

5. Varškę pertriname šakute arba rankomis.

6. Po to cukiniją nusunkiame rankomis, pašaliname didžiąją dalį skysčio.

7. Inde sumaišome bulvių tarkius, cukiniją, varškę, kiaušinį, sūrį ir prieskonius.

8. Pakaitiname pieną, kad šis būtų karštas ir plona srovele supilame į tešlą.

9. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.

10. Tada į indą sukrečiame tešlą.

11. Kepame orkaitėje režimu viršus-apačia maždaug 60-70 minučių.

12. Į kepimo pabaigą paskrudiname su grilio funkcija. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau