Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 10

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Šį kartą mano virtuvėje kepė šis cukinijų ir bulvių apkepas su varške bei sūriu (bene kugeliu galima pavadinti).

Cukinijos patiekalui suteikia lengvumą - tikrai labai geras skonis. Taip pat įdėjau varškės ir šiek tiek kietojo sūrio, kurie labai gerai įsikomponavo į bendrą vaizdą.

Kai jau gaminu tikrą kugelį, bulves visuomet tarkuoju smulkiai. Šįkart tarkavau su burokine tarka. Aš galvoju, kad tą daryti galima ir su smulkia, bet tik nenusunkite bulvių skysčio.

Aš šiandien naudojau visai šviežias bulves, tad jų nelupau, o tik labai gerai nuploviau.

Ingredientai

  • jaunos cukinijos: 1 vid. dydžio (~450-500 gramų)
  • bulvės: 500 gramų
  • 9% riebumo biri varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • kietasis sūris: 40 gramų (naudoju "Džiugo")
  • pienas: 0,5 stiklinės (100 mililitrų)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • sviestas (kepimui)
  • džiūvėsėliai (pabarstymui ant kepimo formos)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje cukiniją sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.

2. Sutarkuota cukiniją užbarstome druska (maždaug 1 arbatinį šaukštelį) ir paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.

3. Per tą laiką, keptuvėje įkaitiname sviestą ir ant vidutinės kaitros pakepiname svogūną maždaug 7-8 minutes.

4. Burokine tarka (arba su smulkia) sutarkuojame bulves.

5. Varškę pertriname šakute arba rankomis.

6. Po to cukiniją nusunkiame rankomis, pašaliname didžiąją dalį skysčio.

7. Inde sumaišome bulvių tarkius, cukiniją, varškę, kiaušinį, sūrį ir prieskonius.

8. Pakaitiname pieną, kad šis būtų karštas ir plona srovele supilame į tešlą.

9. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.

10. Tada į indą sukrečiame tešlą.

11. Kepame orkaitėje režimu viršus-apačia maždaug 60-70 minučių.

12. Į kepimo pabaigą paskrudiname su grilio funkcija. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau