Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 10

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Bulvių ir cukinijų apkepas su varške bei sūriu orkaitėje

Šį kartą mano virtuvėje kepė šis cukinijų ir bulvių apkepas su varške bei sūriu (bene kugeliu galima pavadinti).

Cukinijos patiekalui suteikia lengvumą - tikrai labai geras skonis. Taip pat įdėjau varškės ir šiek tiek kietojo sūrio, kurie labai gerai įsikomponavo į bendrą vaizdą.

Kai jau gaminu tikrą kugelį, bulves visuomet tarkuoju smulkiai. Šįkart tarkavau su burokine tarka. Aš galvoju, kad tą daryti galima ir su smulkia, bet tik nenusunkite bulvių skysčio.

Aš šiandien naudojau visai šviežias bulves, tad jų nelupau, o tik labai gerai nuploviau.

Ingredientai

  • jaunos cukinijos: 1 vid. dydžio (~450-500 gramų)
  • bulvės: 500 gramų
  • 9% riebumo biri varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • kietasis sūris: 40 gramų (naudoju "Džiugo")
  • pienas: 0,5 stiklinės (100 mililitrų)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • sviestas (kepimui)
  • džiūvėsėliai (pabarstymui ant kepimo formos)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje cukiniją sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.

2. Sutarkuota cukiniją užbarstome druska (maždaug 1 arbatinį šaukštelį) ir paliekame pastovėti maždaug 10 minučių.

3. Per tą laiką, keptuvėje įkaitiname sviestą ir ant vidutinės kaitros pakepiname svogūną maždaug 7-8 minutes.

4. Burokine tarka (arba su smulkia) sutarkuojame bulves.

5. Varškę pertriname šakute arba rankomis.

6. Po to cukiniją nusunkiame rankomis, pašaliname didžiąją dalį skysčio.

7. Inde sumaišome bulvių tarkius, cukiniją, varškę, kiaušinį, sūrį ir prieskonius.

8. Pakaitiname pieną, kad šis būtų karštas ir plona srovele supilame į tešlą.

9. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.

10. Tada į indą sukrečiame tešlą.

11. Kepame orkaitėje režimu viršus-apačia maždaug 60-70 minučių.

12. Į kepimo pabaigą paskrudiname su grilio funkcija. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau