- 15.10.2022
- 0.0 Reitingas
- 731 Peržiūr
- Aptarti
Ingredientai:
- Pievagrybiai - 500 g;
- Virtos bulvės - 4 vnt.;
- Didesnis svogūnas - 1 vnt.;
- Česnakas - 3 skiltelės;
- Kietasis sūris - 250 g;
- Kiaušiniai - 2 vnt.;
- Grietinėlė (10 proc.) - 180 ml;
- Druska, malti juodieji pipirai;
- Augalinis aliejus - 2-3 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Pievagrybių ir bulvių apkepas
Bulves su lupenomis gerai nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš kiaušinių ir grietinėlės gaminame padažą. Kiaušinius mušame į dubenį, suplakame, paskaniname druska, pipirais, pilame grietinėlę ir išmaišome
Pievagrybius pjaustome griežinėliais, dedame į įkaitintą keptuvę, kaitiname kol išsiskirs ir išgaruos visos sultys (apie 10-15 minučių). Tada ant pievagrybių užpilame augalinio aliejaus, beriame smulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas suminkštės. Paskaniname druska, pipirais, dedame išspaustą arba smulkiai pjaustytą česnaką, išmaišome ir dar pakepiname kelias minutes.
Į kepimo indą dedame sluoksnį pievagrybių. Tada dedame sluoksnį sūrio (sunaudojame puse tarkuoto sūrio). Tada dedame sluoksnį griežinėliais pjaustytų virtų bulvių. Viską apipilame kiaušinių - grietinėlės padažu, užbarstome druskos. Ant viršaus dedame likusį sūrį. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau