Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 15

Bulvių apkepas su faršu - daug skaniau nei kugelis!

Bulvių apkepas su faršu - daug skaniau nei kugelis!

Nors gali pasirodyti, kad tai visiems pažįstamas kugelis, bet galiu pasakyti, kad tikrai ne, čia šis tas daug geresnio! Darbo vienam gaminant nemažai, bet dviese tai tikras malonumas. Išmėginkite!

Ingredientai:

  • bulvės (vienam žmogui skaičiuojame 2-3 bulves)
  • faršas (atitinkamas kiekis bulvėms)
  • sūris
  • česnakas
  • įvairūs prieskoniai
  • druska
  • pipirai.

Pasirinktinai:

  • kečupas
  • majonezas
  • grietinė
  • mamos arba pačių konservuotos salotos ;)
  • ar panašiai.

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių nusiskutame bulves.
  2. Su burokine tarka sutarkuojame bulves. Nepamirštame jas pabarstyti trupučiu druskos. Rekomenduoju nepersūdyti.
  3. Jei dirbate dviese, tuo metu kitas žmogus gali apkepinti faršą: į keptuvę sudedame mėsą, mažais gabaliukais supjaustytą česnaką, daug daug visokių prieskonių ir palaukiame kol mėsa daugmaž išsitroškins.
  4. Tuomet skardą patepame trupučiu aliejaus, ir į ją įdedame sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dedame sluoksnį pakepinto faršo. Ir vėl dedame bulves, vėl dedame faršą... (rekomenduoju imti kuo mažesnę skardą, nes kuo daugiau sluoksnių - tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos!
  5. Gaminame padažą: Dubenėlyje sumaišykite viską ką turime, tai yra kečupą, majonezą, grietinę, mamos mišrainę, galite pripjaustyti paprikų (jeigu mėgstate), nepamirštame visokių prieskonių.
  6. Padažą tolygiai paskirstome ant faršo sluoksnio.
  7. Sutarkuojame sūrį, juo padengiame padažo sluoksnį. Kai jis išsilydys, susidarys be galo gardi plutelė.
  8. Šaukite į orkaitę ir kepkite vidutiniškai 50 minučių 120 laipsnių temperatūroje. O jeigu tiksliau - pasmeikite su šakute bulves ir paragaujame: jeigu minkštos, galima apkepą imti lauk ir vaišinti namiškius. Patiekiame ir skanaujame!

bulvių apkepas, apkepas, virtuvė, receptas, bulviniai patiekalai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 16:20 5 Paprastos Frazės, Kurios Gali Išgelbėti Jūsų Santuoką

Jūsų santuoka krizėje? Sužinokite 5 paprastas, bet galingas frazes, kurios gali išgelbėti santykius be brangių terapeutų ar drastiškų pokyčių. Nuo atsiprašymo „Atleisk man už…“ iki dėkingumo „Ačiū tau“ ir meilės prim...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau