- 2020-05-15
- 0.0 Reitingas
- 2850 Peržiūrų
- Aptarti
Nors gali pasirodyti, kad tai visiems pažįstamas kugelis, bet galiu pasakyti, kad tikrai ne, čia šis tas daug geresnio! Darbo vienam gaminant nemažai, bet dviese tai tikras malonumas. Išmėginkite!
Ingredientai:
- bulvės (vienam žmogui skaičiuojame 2-3 bulves)
- faršas (atitinkamas kiekis bulvėms)
- sūris
- česnakas
- įvairūs prieskoniai
- druska
- pipirai.
Pasirinktinai:
- kečupas
- majonezas
- grietinė
- mamos arba pačių konservuotos salotos ;)
- ar panašiai.
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių nusiskutame bulves.
- Su burokine tarka sutarkuojame bulves. Nepamirštame jas pabarstyti trupučiu druskos. Rekomenduoju nepersūdyti.
- Jei dirbate dviese, tuo metu kitas žmogus gali apkepinti faršą: į keptuvę sudedame mėsą, mažais gabaliukais supjaustytą česnaką, daug daug visokių prieskonių ir palaukiame kol mėsa daugmaž išsitroškins.
- Tuomet skardą patepame trupučiu aliejaus, ir į ją įdedame sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dedame sluoksnį pakepinto faršo. Ir vėl dedame bulves, vėl dedame faršą... (rekomenduoju imti kuo mažesnę skardą, nes kuo daugiau sluoksnių - tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos!
- Gaminame padažą: Dubenėlyje sumaišykite viską ką turime, tai yra kečupą, majonezą, grietinę, mamos mišrainę, galite pripjaustyti paprikų (jeigu mėgstate), nepamirštame visokių prieskonių.
- Padažą tolygiai paskirstome ant faršo sluoksnio.
- Sutarkuojame sūrį, juo padengiame padažo sluoksnį. Kai jis išsilydys, susidarys be galo gardi plutelė.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite vidutiniškai 50 minučių 120 laipsnių temperatūroje. O jeigu tiksliau - pasmeikite su šakute bulves ir paragaujame: jeigu minkštos, galima apkepą imti lauk ir vaišinti namiškius. Patiekiame ir skanaujame!

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui
Skaityti daugiau
2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar
Skaityti daugiau
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Skaityti daugiau
2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių
Skaityti daugiau
2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Skaityti daugiau
2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Skaityti daugiau
2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas
Skaityti daugiau
