- 2020-05-15
- 0.0 Reitingas
- 2816 Peržiūrų
- Aptarti
Nors gali pasirodyti, kad tai visiems pažįstamas kugelis, bet galiu pasakyti, kad tikrai ne, čia šis tas daug geresnio! Darbo vienam gaminant nemažai, bet dviese tai tikras malonumas. Išmėginkite!
Ingredientai:
- bulvės (vienam žmogui skaičiuojame 2-3 bulves)
- faršas (atitinkamas kiekis bulvėms)
- sūris
- česnakas
- įvairūs prieskoniai
- druska
- pipirai.
Pasirinktinai:
- kečupas
- majonezas
- grietinė
- mamos arba pačių konservuotos salotos ;)
- ar panašiai.
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių nusiskutame bulves.
- Su burokine tarka sutarkuojame bulves. Nepamirštame jas pabarstyti trupučiu druskos. Rekomenduoju nepersūdyti.
- Jei dirbate dviese, tuo metu kitas žmogus gali apkepinti faršą: į keptuvę sudedame mėsą, mažais gabaliukais supjaustytą česnaką, daug daug visokių prieskonių ir palaukiame kol mėsa daugmaž išsitroškins.
- Tuomet skardą patepame trupučiu aliejaus, ir į ją įdedame sluoksnį tarkuotų bulvių. Ant bulvių dedame sluoksnį pakepinto faršo. Ir vėl dedame bulves, vėl dedame faršą... (rekomenduoju imti kuo mažesnę skardą, nes kuo daugiau sluoksnių - tuo skaniau). Viršutinis sluoksnis privalo būti mėsos!
- Gaminame padažą: Dubenėlyje sumaišykite viską ką turime, tai yra kečupą, majonezą, grietinę, mamos mišrainę, galite pripjaustyti paprikų (jeigu mėgstate), nepamirštame visokių prieskonių.
- Padažą tolygiai paskirstome ant faršo sluoksnio.
- Sutarkuojame sūrį, juo padengiame padažo sluoksnį. Kai jis išsilydys, susidarys be galo gardi plutelė.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite vidutiniškai 50 minučių 120 laipsnių temperatūroje. O jeigu tiksliau - pasmeikite su šakute bulves ir paragaujame: jeigu minkštos, galima apkepą imti lauk ir vaišinti namiškius. Patiekiame ir skanaujame!

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį
Skaityti daugiau
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas
Skaityti daugiau
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Skaityti daugiau
2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Skaityti daugiau
2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant
Skaityti daugiau
2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Skaityti daugiau
2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo
Skaityti daugiau
