Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 31

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Receptas labai paprastas, o ingredientai labai paprasti ir lengvai prieinami. Tačiau jis būna skanus, minkštas ir kvapnus.

Visi ingredientai yra lengvai prieinami, o rezultatai visada neįtikėtini!

Pagrindui pasigaminti reikės šių ingredientų:

- šiltas pienas, 250 ml;

- gyvų mielių 50 g arba sausų 15 g;

- cukraus 60 g.

Norint toliau gaminti, reikia:

- sviestas, 100 g

- miltai, 500 g

- cukraus, 100 g;

- augalinis aliejus, 2,5 valgomojo šaukšto;

- vanilino pagal skonį;

- apelsino arba citrinos žievelės, 1 šaukštelis;

- žiupsnelis druskos;

- 8 kiaušinių tryniai; 8 vnt.

Glajui paruošti imkitės:

- baltos spalvos, 1 vnt;

- citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas arba žiupsnelis citrinos rūgšties;

- milteliai, 200 gr

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Maisto gaminimo procesas

Taip pat reikės pasirinktų įdaro ingredientų - džiovintų vaisių, cukruotų vaisių, džiovintų uogų, riešutų.

Už nurodytą kiekį gausite 6 pyragus.

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Vieną kiaušinio baltymą palikite glajui.

Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir jį suminkštinkite.

Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir druska ir plakite iki standžios ir tirštos masės, tada pagal skonį įmaišykite vanilės.

Sudėkite užkandį ir trynių mišinį, suberkite žievelę ir išmaišykite.

Sudėkite sviestą ir augalinį aliejų, suberkite persijotus miltus ir išminkykite masę mikseriu arba tešlos maišytuvu. Minkykite tešlą bent 10 minučių.

Patarimas: kai tešla sulimpa į lipnią formą, ji jau paruošta.

Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5-2 valandoms.

Šiuo metu susmulkinkite džiovintus vaisius arba pamirkykite, jei naudojate sultenes. Riešutus taip pat susmulkinkite gabalėliais.

Sumaišykite tešlą su priedais, supilkite į formeles - ne daugiau kaip pusę.

Patarimas: stenkitės tešlą dėti taip, kad ant viršaus nebūtų džiovintų vaisių - kepdami jie gali sudegti ir suteikti kepiniams nemalonų skonį.

Palikite formeles pakilti 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių.

Jei turite popierines formeles, pyragaičius galite palikti formelėse.

Suplakite glazūrai skirtus ingredientus ir apibarstykite pyragą pabarstukais.

Video receptas:

Rekomenduoju: daugiau pyragų receptų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau