Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 31

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Receptas labai paprastas, o ingredientai labai paprasti ir lengvai prieinami. Tačiau jis būna skanus, minkštas ir kvapnus.

Visi ingredientai yra lengvai prieinami, o rezultatai visada neįtikėtini!

Pagrindui pasigaminti reikės šių ingredientų:

- šiltas pienas, 250 ml;

- gyvų mielių 50 g arba sausų 15 g;

- cukraus 60 g.

Norint toliau gaminti, reikia:

- sviestas, 100 g

- miltai, 500 g

- cukraus, 100 g;

- augalinis aliejus, 2,5 valgomojo šaukšto;

- vanilino pagal skonį;

- apelsino arba citrinos žievelės, 1 šaukštelis;

- žiupsnelis druskos;

- 8 kiaušinių tryniai; 8 vnt.

Glajui paruošti imkitės:

- baltos spalvos, 1 vnt;

- citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas arba žiupsnelis citrinos rūgšties;

- milteliai, 200 gr

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Maisto gaminimo procesas

Taip pat reikės pasirinktų įdaro ingredientų - džiovintų vaisių, cukruotų vaisių, džiovintų uogų, riešutų.

Už nurodytą kiekį gausite 6 pyragus.

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Vieną kiaušinio baltymą palikite glajui.

Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir jį suminkštinkite.

Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir druska ir plakite iki standžios ir tirštos masės, tada pagal skonį įmaišykite vanilės.

Sudėkite užkandį ir trynių mišinį, suberkite žievelę ir išmaišykite.

Sudėkite sviestą ir augalinį aliejų, suberkite persijotus miltus ir išminkykite masę mikseriu arba tešlos maišytuvu. Minkykite tešlą bent 10 minučių.

Patarimas: kai tešla sulimpa į lipnią formą, ji jau paruošta.

Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5-2 valandoms.

Šiuo metu susmulkinkite džiovintus vaisius arba pamirkykite, jei naudojate sultenes. Riešutus taip pat susmulkinkite gabalėliais.

Sumaišykite tešlą su priedais, supilkite į formeles - ne daugiau kaip pusę.

Patarimas: stenkitės tešlą dėti taip, kad ant viršaus nebūtų džiovintų vaisių - kepdami jie gali sudegti ir suteikti kepiniams nemalonų skonį.

Palikite formeles pakilti 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių.

Jei turite popierines formeles, pyragaičius galite palikti formelėse.

Suplakite glazūrai skirtus ingredientus ir apibarstykite pyragą pabarstukais.

Video receptas:

Rekomenduoju: daugiau pyragų receptų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau