Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 31

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Receptas labai paprastas, o ingredientai labai paprasti ir lengvai prieinami. Tačiau jis būna skanus, minkštas ir kvapnus.

Visi ingredientai yra lengvai prieinami, o rezultatai visada neįtikėtini!

Pagrindui pasigaminti reikės šių ingredientų:

- šiltas pienas, 250 ml;

- gyvų mielių 50 g arba sausų 15 g;

- cukraus 60 g.

Norint toliau gaminti, reikia:

- sviestas, 100 g

- miltai, 500 g

- cukraus, 100 g;

- augalinis aliejus, 2,5 valgomojo šaukšto;

- vanilino pagal skonį;

- apelsino arba citrinos žievelės, 1 šaukštelis;

- žiupsnelis druskos;

- 8 kiaušinių tryniai; 8 vnt.

Glajui paruošti imkitės:

- baltos spalvos, 1 vnt;

- citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas arba žiupsnelis citrinos rūgšties;

- milteliai, 200 gr

Nedaug produktų, bet neįtikėtinai skanus Karališkas pyragas

Maisto gaminimo procesas

Taip pat reikės pasirinktų įdaro ingredientų - džiovintų vaisių, cukruotų vaisių, džiovintų uogų, riešutų.

Už nurodytą kiekį gausite 6 pyragus.

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.

Vieną kiaušinio baltymą palikite glajui.

Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir jį suminkštinkite.

Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir druska ir plakite iki standžios ir tirštos masės, tada pagal skonį įmaišykite vanilės.

Sudėkite užkandį ir trynių mišinį, suberkite žievelę ir išmaišykite.

Sudėkite sviestą ir augalinį aliejų, suberkite persijotus miltus ir išminkykite masę mikseriu arba tešlos maišytuvu. Minkykite tešlą bent 10 minučių.

Patarimas: kai tešla sulimpa į lipnią formą, ji jau paruošta.

Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5-2 valandoms.

Šiuo metu susmulkinkite džiovintus vaisius arba pamirkykite, jei naudojate sultenes. Riešutus taip pat susmulkinkite gabalėliais.

Sumaišykite tešlą su priedais, supilkite į formeles - ne daugiau kaip pusę.

Patarimas: stenkitės tešlą dėti taip, kad ant viršaus nebūtų džiovintų vaisių - kepdami jie gali sudegti ir suteikti kepiniams nemalonų skonį.

Palikite formeles pakilti 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių.

Jei turite popierines formeles, pyragaičius galite palikti formelėse.

Suplakite glazūrai skirtus ingredientus ir apibarstykite pyragą pabarstukais.

Video receptas:

Rekomenduoju: daugiau pyragų receptų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau