- 12.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 963 Peržiūros
- Aptarti
(Paranormal) Yra sakoma, kad avokadas žmonijai žinomas jau maždaug 12 000 metų, bet į Europą jis atkeliavo tik 18 amžiuje, o į Lietuvą - vos prieš 20 metų. Šių dienų visuomenėje avokadas - tai vaisius, kuris tapo daržovių imperatoriumi, vyrams - afrodiziakas, moterims - nuostabus vaistas nuo streso. Maždaug tris ketvirtadalius avokado minkštimo masės sudaro mononesotieji, tai yra supergerieji riebalai, kurie apsaugo nuo ligų mūsų širdis bei kraujagysles ir mažina kraujospūdį. Avokadas itin turtingas Kaliu, A, K bei grupės B vitaminais. Trumpai tariant, prieš gerdami įvairius vaistus, pasvarstome: "gal labiau verta užkąsti avokado?"
Kai perkate avokadus, rinkitės kietus, be rudų dėmių. Avokadas tinks valgiui, kai jis truputį suminkštės, tai užtruks maždaug 3-7 dienas, palikus vaisių kambario temperatūroje. Itin suminšktėję avokadai tiks padažų (pvz. Guakamolė) arba užtepėlių ruošimui.
Vaisiaus viduje yra didelė apvali sėkla, kuri yra nuodinga, kaip, beje, ir pati avokado žievė. Avokado minkštimas ore oksiduojasi, tai yra ruduoja, tad patiekaluose naudojamas šviežias avokadas yra apšlakstomas arba sutrinamas su citrinos sultimis arba actu.
Paruošimui reiks turėti bukagalį ir aštriabriaunį peilius ir didelį sriubinį šaukštą.
Ingredientai
- avokadai
- peilis
- šaukštas.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avokadą aštriabriauniu peiliu išilgai pjaukite perpus, nepažeisdami sėklos. Rankomis puseles sukite į priešingas puses ir avokadą atverkite.
2. Smarkiu peilio mostu kiskite į sėklą. Peilį pasukite į šoną, sėklą ištraukite ir išmeskite.
3. Atsargiai, nepažeisdami žievelės, bukagaliu peiliu avokado minkštimą supjaustykite išilgai juostelėmis. Jei bus gaminamos salotos, tai pjaustykite ir skersai - kvadratėliais.
4. Šaukštu išskaptuokite avokado minkštimą tiesiai ant salotų arba į dubenėlį, kur bus ruošiamas padažas. Štai ir viskas. Skanaus!
Recepto Autorius Segebutės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau