Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai
makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai,
16.03.2022, 08:28
Itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu.
Skaityk toliau
makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai
16.03.2022, 08:22
Makaronų apkepas su faršu, pievagrybiais ir sūriu

Šį kartą noriu su Jumis visais pasidalinti nuostabiu makaronų apkepu su faršu ir pievagrybiais. Jo ingredientai visiškai paprasti, bet skonis tiesiog puikus.

Skaityk toliau
Bulviniai blynai su svogūnais, miltais ir kiaušiniais
16.03.2022, 08:15
Bulviniai blynai su svogūnais, miltais ir kiaušiniais
Ar tarp mūsų skaitytojų yra tokių, kurie nemėgsta bulvinių blynų? Tikrai ne aš, nes aš juos tiesiog dievinu. Bulvinių blynų receptų visame pasaulyje galima atrasti pačių įvairiausių.
Skaityk toliau
makaronai, kalakutiena, faršas, makaronų receptai, kalakutienos
16.03.2022, 08:09
Makaronai su kalakutienos faršu ir Bolonijos padažu
Jeigu norisi gana greitai, skaniai bei labai sočiai pavalgyti, visada tam galite pagelbėti įvairūs makaronų patiekalai. Šį kartą Jums rekomenduotu juos pasigaminti su kalakutienos faršu ir skaniuoju Bolonijos padažu.
Skaityk toliau
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
13.03.2022, 11:23
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
Kalafioro aš tikrai dažnai neperku, gal tik kartą per keletą mėnesių, o jeigu ir ką nors iš jo gaminu, tai įprastai būna kalafioras keptas džiūvėsėliuose. Seniau šitaip paruoštą kalafiorą itin mėgau, bet ilgainiui šis kalafioro paruošimo būdas pabodo
Skaityk toliau
Kalafiorų kotletai su varškės sūriu ir naminiu pomidorų padažu
13.03.2022, 10:53
Kalafiorų kotletai su varškės sūriu ir naminiu pomidorų padažu
Kalafiorų ir varškės sūrio kotletai ne tik atrodo itin dailiai, bet ir skoniu beveik pralenkia įprastinius kotletus, pagamintus iš mėsos. Kalafiorų kotletus ypatingais padaro specialus kiaušinių ir miltų plakinys, kuriuo padengti kotletai iškeps labai purūs bei minkštučiai.
Skaityk toliau
Švediškas šokoladinis pyragas
13.03.2022, 10:28
Švediškas šokoladinis pyragas
Vienas iš pačių populiariausių švediškų desertų - šokoladinis pyragas Kladdkaka, išvertus į lietuvių kalbą - "lipnus". Šio pyrago išorė yra padengta plona traškia plutele. Tai nepaprasto skonio gaminys!
Skaityk toliau
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
13.03.2022, 10:05
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Tokį švedišką obuolių pyragą mane išmokė gaminti draugė, kuri jau ganėtinai ilgą laiką gyvena toje šalyje. Man jis tikrai labai patiko ir dabar, kai turiu obuolių ganėtinai dažnai jį kepu. Jeigu dar niekada nemėginote, tai tikrai atėjo pats laikas tai padaryti.
Skaityk toliau
Vištienos guliašas su bulvėmis, pievagrybiais, šonine ir grietinėle
13.03.2022, 09:50
Vištienos guliašas su bulvėmis, pievagrybiais, šonine ir grietinėle

Noriu Jums parodyti nuostabaus, savo firminio vištienos guliašo receptą. Aš jį gaminu su bulvėmis, pievagrybiais, šonine ir grietinėle. Bet apie viską iš eilės mano tobulame recepte. Būtinai rekomenduoju pamėginti!

Skaityk toliau
Keptuvėje troškinti vištienos kukuliai pomidorų padaže
13.03.2022, 09:23
Keptuvėje troškinti vištienos kukuliai pomidorų padaže

Esu tikra, kad toks vištienos kukulių patiekalas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems.

Skaityk toliau
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
11.03.2022, 13:27
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą

Šiandien pietums labai norėjau pasigaminti kokio nors skanaus guliašo ar kokio troškinio. Tik bėda buvo ta, kad šaldytuve turėjau tik vištienos šlaunelių mėsos, o iš jos guliašo niekada nebuvau ruošusi.

Skaityk toliau
Vištienos širdelių guliašas baltame padaže su grietinėle
11.03.2022, 12:11
Vištienos širdelių guliašas baltame padaže su grietinėle
Turiu pripažinti, kad vištienos širdelės mano virtuvėje atsiduria ne taip ir dažnai. O joms atsidūrus pradedu svarstyti, ką čia galėčiau pagaminti.
Skaityk toliau
Mėsos faršo tefteliai baltame padaže, užkepti orkaitėje
11.03.2022, 11:55
Mėsos faršo tefteliai baltame padaže, užkepti orkaitėje
Noriu pasakyti, kad tokie mėsos faršo tefteliai (kukuliai) užkepti orkaitėje gaunasi itin fantastiški, minkšti, purūs ir nuostabaus skonio. Tačiau svarbiausias čia yra baltas padažas, kuris pakelia patiekalą į naują lygį ir čia yra tiesiog privalomas. Būtinai pamėginkite pasigaminkite!
Skaityk toliau
„Didysis valymas“ sugrįžta. Supranti. Karas...
08.03.2022, 08:36
„Didysis valymas“ sugrįžta. Supranti. Karas...

Kas pasakys, buvo ar nebuvo Užgavėnės, Pelenų diena, ar mes jų nepraėjome, kur jos dėjosi, - nelalėjo persirengėlių balsai, laiptinėse nekvepėjo blynais. Sunerimę, kaip radijo lokatoriai, gaudėme bangas iš Ukrainos (kad tik nepasakius „operacijos"), kur vyko ir tebevyksta nuožmūs mūšiai.

Skaityk toliau
Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu
07.03.2022, 19:26
Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu
Vien tai, kad jau skaitote šį receptą, leidžia man galvoti, kad mes su Jumis turime kažką bendro. Dabar galiu galvoti, kad Jūs (kaip ir aš) labai mėgstate sausainius, (kaip ir aš) negalite atsilaikyti prieš "cukraus nevartojimą" ir esate lojalūs senam geram skoniui - šiuo atveju, jau klasika tapusiems sausainiams su Rududu (be abejo, kaip ir aš)
Skaityk toliau
Sveikesni naminiai varškėčiai su avižų miltais ir bananais
07.03.2022, 19:06
Sveikesni naminiai varškėčiai su avižų miltais ir bananais
Vakar vieningai su šeima buvom sutarę, kad šiandien kepsime varškės apkepą, bet kažkaip ryte atsikėlus užėjo kalba apie varškėčius. Visi vieningai nusprendė, kad apkepo kepimą atidėsim ir šiandien pusryčiausim valgydami varškėčius pagamintus su avižų miltais ir bananais.
Skaityk toliau
Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis
07.03.2022, 18:47
Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis
Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 276 277 »