- 29.01.2023
- 0.0 Reitingas
- 1074 Peržiūros
- Aptarti
Tarkuotas uogienės pyragas arba smėlio pyragas "kaip vaikystėje". Kvapnus, neįprastas ir skanus labai daug. Anksčiau jį kepdavo visi namiškiai, o aš vis dar kepu! Jį pagaminti greitai ir lengvai.
Dalinuosi receptu.
Kaip tai padaryti:
Į kiaušinius supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir suplakite plaktuvu. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir išmaišykite.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite rankomis. Padalykite tešlą į dvi nevienodas dalis.
Didelį gabalą paskleiskite ant 24 cm skersmens lėkštės.
Į nedidelį dubenėlį sudėkite uogienę. Sudėkite smulkintus riešutus, kapotus sausainius ir išmaišykite. Šaukštu sudėkite mišinį į skardą ant tešlos viršaus ir išlyginkite.
Ant uogienės užtarkuokite nedidelį gabalėlį tešlos. Dėkite į iki šimto aštuoniasdešimties laipsnių įkaitintą orkaitę dvidešimt penkioms minutėms.
Nuostabiai praleiskite laiką!
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Cukrus - 100 gramų
- Vanilinio cukraus - 8 gramai
- Saulėgrąžų aliejus - 100 mililitrų
- Miltai - 300 gramų
- Kepimo milteliai - 10 gramų
- Slyvų uogienė (arba bet kokia kita uogienė) - 250 gramų
- Riešutai - 80 gramų
- Susmulkintų sausainių - 2 šaukštai.
Ar gaminate tokį pyragą? Rašykite komentaruose. Spauskite patinka ir užsiprenumeruoti mano kanalą - ačiū iš anksto!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau