Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Sausio » 15

"Savaitgaliais dažnai gaminu tokį šokoladinį pyragą": gražus, subtilus ir kvapnus (svarbiausia, kad lengva ir nereikia orkaitės)

Šokoladinis pyragas: gražus, subtilus ir kvapnus

Šį šokoladinį pyragą taip lengva pagaminti, kad jį gaminu dažnai! Pasirodo, jis labai skanus, kvapnus, švelnus ir gražus. Jis gaminamas be orkaitės, be jokių rūpesčių ir šurmulio.

Dalinuosi šiuo receptu su jumis

Kaip gaminti:

Į dubenį prie kiaušinių supilkite cukrų, druską ir sumaišykite plaktuvu, supilkite pieną ir augalinį aliejų.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Persijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir išmaišykite.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Iškočiokite tešlos gabalėlį ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po dangčiu.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Tada apverskite ir dar kelias minutes kepkite po dangčiu.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Vieną pyragą įdėkite į formą ir užpilkite kremu. Tada supilkite kremą ant antrojo pyrago ir tą patį padarykite iki galo. Palikite šiek tiek kremo papuošimui. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 4 valandoms.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Išimkite iš formos ir visą tortą apipilkite kremu.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Pabarstykite sutrupintais sausainiais ir apibarstykite migdolais.

pyragai, tortai, šokoladinis pyragas, gaminimas, kaip pagaminti

Smagiai praleiskite laiką jį gamindami!

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai - 3 vienetai
  • Cukrus - 200 gr.
  • Druska - 0,5 šaukštelio.
  • Pienas - 200 ml
  • Augalinis aliejus - 100 ml
  • Miltai - 140 gr
  • Kakava - 3 šaukštai
  • Kepimo milteliai - 1 šaukštelis.

Kremui

  • 25% grietinės - 400 gr
  • Kondensuotas pienas - 300 ml

Papuošimui

  • Šokoladiniai sausainiai - 60 g
  • Migdolų žiedlapiai - 10 gr

Ar jums patinka šis receptas? Rašykite komentaruose. Straipsniui patinka ir prenumeruoti mano kanalą, laukite naujų receptų - ačiū iš anksto!

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau