- 29.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 968 Peržiūrų
- Aptarti
Šokoladinis pagrindas sodraus skonio ir minkštas, morengas trapus. Manau, tai puiki kombinacija.
Ingredientai
Pagrindas
140 g sviesto
150 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų
340 g tamsaus šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
1 1/2 šaukšto stiprios kavos
1/2 šaukštelio romo esencijos
1/4 šaukštelio druskos
Morengas
120 g šokolado, stambiai sukapoto
150 g lazdyno riešutų, paskrudintų, nuluptų ir stambiai kapotų
1 šaukštas krakmolo
4 kiaušinių baltymai
150 g cukraus
Recepto Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių.
Išplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki šviesios, purios masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išplakite. Supilkite tirpintą šokoladą, kavą, esenciją ir druską. Viską išplakite.
Kitame inde išplakite 6 kiaušinių baltymus. Įmaišykite į šokolado masę į trečdalį kiaušinių baltymų, išmaišykite. Supilkite likusius kiaušinių baltymus, lengvai išmaišykite ir supilkite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite 25 minutes.
Paruoškite morengą. Sumaišykite susmulkintą šokoladą, riešutus ir krakmolą į nedidelį dubenėlį. Sudėkite likusius 4 kiaušinių baltymus į švarų maišymo indą ir išplakite dideliu greičiu, kol suputos. Tuomet lėtai įpilkite cukrų ir plakite toliau apie 8 minutes iki purios vientisos masės. Išplakus suberkite riešutų mišinį, lengvai išmaišykite.
Po 25 minučių, išimkite pyragą iš orkaitės. Sumažinkite karštį iki 150 laipsnių. Mentele greitai išsklaidykite morengo mišinį ant pyrago ir gražinkite į orkaitę. Kepkite, kol morengas lengvai paruduos ir taps trapus. Man tai užtruko 40 minučių. Įškeptam pyragui leiskite pastovėti 10 minučių. Tuomet atlaisvinkite pyrago kraštus ir leiskite pilnai atvėsti.
Papildoma informacija: Pyrago kepimą su morengu reikia sekti. Morengas greitai dega aukštoje temperatūroje. Todėl orkaitės karštį mažinau iki 150 laipsnių, nors originaliame recepte kepė 200 laipsnių karštyje.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau