Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gegužės » 29

Šokoladinis pyragas su morengu

Šokoladinis Pyragas Su Morengu

 Šokoladinis pagrindas sodraus skonio ir minkštas, morengas trapus. Manau, tai puiki kombinacija.

Ingredientai

Pagrindas

140 g  sviesto
150 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų
340 g tamsaus šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
1 1/2 šaukšto stiprios kavos
1/2 šaukštelio romo esencijos
1/4 šaukštelio druskos

Morengas

120 g šokolado, stambiai sukapoto
150 g lazdyno riešutų, paskrudintų, nuluptų ir stambiai kapotų
1 šaukštas krakmolo
4 kiaušinių baltymai
150 g cukraus

Recepto Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių.

Išplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki šviesios, purios masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išplakite. Supilkite tirpintą šokoladą, kavą, esenciją ir druską. Viską išplakite.

Kitame inde išplakite 6 kiaušinių baltymus. Įmaišykite į šokolado masę į trečdalį kiaušinių baltymų, išmaišykite. Supilkite likusius kiaušinių baltymus, lengvai išmaišykite ir supilkite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite 25 minutes.

Paruoškite morengą. Sumaišykite susmulkintą šokoladą, riešutus ir krakmolą į nedidelį dubenėlį. Sudėkite likusius 4 kiaušinių baltymus į švarų maišymo indą ir išplakite dideliu greičiu, kol suputos. Tuomet lėtai įpilkite cukrų ir plakite toliau apie 8 minutes iki purios vientisos masės. Išplakus suberkite riešutų mišinį, lengvai išmaišykite.

Po 25 minučių, išimkite pyragą iš orkaitės. Sumažinkite karštį iki 150 laipsnių. Mentele greitai išsklaidykite morengo mišinį ant pyrago ir gražinkite į orkaitę. Kepkite, kol morengas lengvai paruduos ir  taps trapus. Man tai užtruko 40 minučių. Įškeptam pyragui leiskite pastovėti 10 minučių. Tuomet atlaisvinkite pyrago kraštus ir leiskite pilnai atvėsti.

Papildoma informacija: Pyrago kepimą su morengu reikia sekti. Morengas greitai dega aukštoje temperatūroje. Todėl orkaitės karštį mažinau iki 150 laipsnių, nors originaliame recepte kepė 200 laipsnių karštyje.

Nutiko kažkas, ko negalite paaiškinti? Persekioja paranormalūs reiškiniai? Žinote liaudies receptą ir ne tik? Pasidalinkite savo istorija - rašykite patys. Nemokamai! Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2020 laikas 22:03 Ghislaine Maxwell Placed in COVID Isolation Amid Fears She’ll Soon Be Found Dead
Ghislaine Maxwell has been placed in COVID isolation for 14 days at the Metropolitan Detention Center in Brooklyn, as fears continue to mount that she will not survive long enough to stand trial and potentially implicate a cabal of elites involved in Jeffrey Epstein’s pedophile ring....

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 21:46 Ghislaine Maxwell’s ‘Secret Stash of Sex Tapes’ Implicate Elite Pedophiles, Says Former Friend
Ghislaine Maxwell has a ‘secret stash‘ of Jeffrey Epstein’s sex tapes featuring his powerful friends and will use the footage as an ‘insurance policy’ to save herself, according to a former friend who explained: ‘Ghislaine has always been as cunning as they come. She wasn’t going to be with Epstein ...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:18 Alaus actas gaminimas namuose
Alų supilkite į stiklinį sterilų indą. Į alų supilkite acto grybą arba šlakelį nepasterizuoto obuolių sidro acto. Galite papildomai nieko nepilti, bet ir acto grybas, ir nepasterizuotas obuolių sidro actas paskatins fermentaciją. Acto grybas dar papildomai suteiks ir gerų skoninių savybių. Indą užde...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:13 Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate

Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais. Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.

...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 09:59 Duona su rūkytais lašinukais. Senovinis receptas.
O jau kvepėjo kai kepė… Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą

Skaityti daugiau