Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2021 » Lapkričio » 9

Smarkios liūtys vakarų Jamaikoje sukėlė didelius potvynius

Nacionalinė statybų tarnyba (NWA) pradėjo vertinti žalą, padarytą vakarų Jamaikos kelių tinklui po užsitęsusių smarkių liūčių, kurios nuo sekmadienio popietės iki vakar ryto užklupo šią salos dalį ir sukėlė didelius potvynius bei padarė žalos infrastruktūrai.

Keletas Sent Džeimso, Hanoverio ir Vestmorelando kelių, įskaitant neseniai suremontuotus, tapo neišvažiuojami dėl susikaupusių šiukšlių arba dėl to, kad potvynio vanduo išgraužė kelio dangą, taip pat keliose vietovėse apgadino namus ir ūkius.

Montego Bay meras Leroy Williams buvo dėkingas Sent Džeimso savivaldybės korporacijai už tai, kad jai nereikėjo aktyvuoti nė vienos avarinės prieglaudos, nors kai kurie namai buvo užtvindyti.

"Išsiuntėme ekipažą į Unity Hall rajoną, kurį smarkiai paveikė kelio nuolaužos, ir sunkiąją techniką į King Street rajoną, kurį paveikė žemės nuošliaužos", - vakar sakė "Williams". "Stebime situaciją ir esame pasirengę imtis bet kokių veiksmų, kuriuos laikysime būtinais."

Iki vakar vakaro užblokuotos pagrindinių "Unity Hall" ir "Adelphi" kelių atkarpos buvo išvalytos, tačiau jas valė NWA brigados, o vienos eismo juostos eismas buvo atnaujintas "Cache Hill" važiuojamąja dalimi Hanoveryje iki vakar vakaro.

Šiaurinė ir pietinė įdubos, Montego Bėjaus drenažo sistemos centras, taip pat buvo beveik pilnos, nes į jas plūstelėjo daug vandens iš Solt Spring, Green Pond ir Cornwall Courts vietovių.

Anksti ryte potvynio vanduo neleido keleiviams pasiekti tokių rajonų kaip Viljamo, Princesės, Sąjungos, Kriko ir Aukštutinė Oranžinė gatvės, kuriose vanduo kai kur pakilo iki penkių pėdų.

Keletas kitų labai intensyviai naudojamų kelių Sent Džeimse ir jo apylinkėse, įskaitant Liliput Road į Sangsterio tarptautinį oro uostą, Porto Bello Road į Orange ir pagrindinį Sign Irwin Road prie FESCO degalinės, buvo neišvažiuojami arba vienos eismo juostos.

Labiausiai nukentėjo pagrindiniai Guava Walk ir Unity Hall keliai, kuriuose buvo nuardytos didelės asfalto atkarpos ir liko dideli krateriai.

Taip pat buvo pažeisti keli Nacionalinės vandens komisijos vamzdynai.

Daugelis darbininkų ir moksleivių negalėjo išvykti iš savo gyvenviečių, o tie, kurie išdrįso išvykti, įstrigo spūstyse, kol vairuotojai lėtai įveikė vandens pripildytus kraterius.

"Šiandien turėjo būti pirmoji mano grįžimo iš atostogų diena, bet pamačiusi, kaip atrodo Montego įlankos centras, supratau, kad niekaip negalėsiu nuvykti į savo darbovietę Hanoveryje", - sakė viena turizmo darbuotoja, nusprendusi grįžti į savo namus Kornvalio teismuose.

Dėl užsikimšusios kanalizacijos ir sugedusios kanalizacijos sistemos kai kurie namai buvo užtvindyti, o gyventojai išliejo savo pyktį ant Nacionalinio būsto fondo (National Housing Trust, NHT) ir NWA, kurie, jų teigimu, neatsižvelgė į jų raginimus spręsti įsisenėjusias problemas.

"Išskyrus vieną NHT pareigūno apsilankymą, mūsų prašymai buvo ignoruojami", - sakė vienas gyventojas. "Po kiekvieno stipraus lietaus paprastai gauname didžiules sąskaitas už valymą, o tokie dalykai, kaip kilimai, nuvertėja."

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau

28.04.2024 laikas 21:39 Finansinis horoskopas 2024 m. balandžio 29 d. - gegužės 5 d. savaitei
Visą savaitę lėtoji planeta - Plutonas yra stacionarumo fazėje, pereinančioje į retro judėjimą, kuris sustiprina transformacijos procesus pasaulio bendruomenėje

Skaityti daugiau