Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 9

Gydomės namuose: kaip per dieną atsikratyti slogos?

Jei jus užpuolė sloga

Siūlau keletą receptų, kuriais naudojasi mano šeima. Šias priemones galima kaitalioti, kad organizmas nepriprastų.

♦ Sumaišyti valgomąjį šaukštą šviežiai spaustų morkų sulčių ir valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, 5 minutes pavirti vandens vonelėje. Į mišinį įlašinti 1-3 lašus česnakų sulčių. Į kiekvieną šnervę lašinti po kelis lašus 3-4 kartus per dieną. Vaistą ruošti kiekvieną dieną.

♦ Išvirtą su lupenomis karštą bulvę greitai paritinėti per kaktą, nosį, ausis. Paskui perpjauti į tris dalis, vieną dėti ant kaktos, o kitas dvi - ant nosies sparnelių. Per dieną «suritinėti» 3-4 bulves. Po procedūros ant kaktos uždėti vilnonę kepurę arba raištį.

♦    Lygiomis dalimis sumaišyti tarkuotus krienus ir citrinų sultis. Vartoti po arbatinį šaukštelį 4 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio. Iš pradžių šis mišinys sukelia gausų ašarojimą. Bet kaip tik tai šalina iš nosies užsistovėjusias išskyras. Krienus geriau imti šviežius, o paruoštą mišinį galima laikyti šaldytuve kelis mėnesius.

♦ Gerai sumaišyti 6 dalis šaltalankių aliejaus, 4 dalis medetkų sulčių arba trauktinės, 3 dalis lydyto kakavos sviesto, 2 dalis medaus ir dalį bičių pikio. Šiuo mišiniu sudrėkinti vatos tamponus, dėti į kiekvieną šnervę, laikyti 20 minučių.

♦ 15 minučių kramtyti nedidelį gabalėlį pikio, paskui išgerti antpilo su medumi. Antpilas ruošiamas taip: sumaišyti po 2 dalis raudonėlių žolės, šalpusnių lapų, medetkų žiedų. Valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, šiltai įvynioti, palaikyti valandą, nukošti (užplikyti galima ir termose).

♦ Paruošti mišinį iš 2 dalių morkų sulčių, medaus ir vienos dalies pikio trauktinės. Lašinti į kiekvieną šnervę po 3 lašus kelis kartus per dieną.

♦ 6-8 kartus per dieną praplauti nosies landas, įtraukiant žaliosios arbatos antpilo (užplikyti įprastai, atvėsinti).

♦ Lygiomis dalimis paimti džiovintų vaistažolių: raudonėlių, vaistinių notrų, europinių pipirlapių. Viską susmulkinti su kavamale, paskui įkvėpti po mažą žiupsnelį, kaip uostomąjį tabaką.

♦ Nedidelį kiekį vietnamietiško balzamo «Auksinė žvaigždė” užtepti ant delnų, delnus sudėti laiveliu ir pakvėpuoti.

♦ Susmulkinti ketvirtį svogūno galvutės ir 4 skilteles česnako, įpilti 50 ml augalinio aliejaus, vandens vonelėje palaikyti 30-40 minučių, paskui palaikyti 3 valandas, kad nusistovėtų. Tepti nosies landas arba 3-4 kartus per dieną dėti į nosies landas tirpalu suvilgytus tamponėlius, laikyti 20-30 minučių

♦ 3-5 česnako skilteles užpilti litru šilto vandens, sandariai uždaryti, laikyti 3-4 valandas, nukošti. Lygiomis dalimis sumaišyti česnakinį vandenį, alavijų sultis, medų. Lašinti po 1-2 pilnas pipetes į kiekvieną šnervę 4-6 kartus per dieną. Mišinį įtraukti kuo giliau. Taip vienu metu galima išgydyti haimoro ertmes ir gerklę.

♦ Lygiomis dalimis paimti svogūnų sulčių, alavijų lapų minkštimo, ciklameno šakniavaisių, medaus, Višnevskio tepalo, gerai sumaišyti. Laikyti sandariai uždarytame stiklainyje šaldytuve. Prieš naudojimą tepalą pašildyti, suvilgyti juo tamponus ir dėti į kiekvieną šnervę 4-6 kartus per dieną. Kaskart dėti naujus tamponus.

♦ Lygiomis dalimis sumaišyti medų ir jonažolių aliejų. Tepti nosies gleivinę antroje dienos pusėje ir prieš miegą. Kartu gerti liepžiedžių arbatą su avietėmis, medumi ar figų uogiene.

♦ 2 arbatinius šaukštelius gailių žolės užpilti stikline verdančio vandens, ant mažos ugnies laikyti, kol nugaruos pusė vandens. Paruoštą ekstraktą sumaišyti su augaliniu aliejumi santykiu 1:9, dėti į įkaitintą orkaitę, laikyti 5-7 minutes. Lašinti į nosį 2 kartus per dieną.

♦ 6 valgomuosius šaukštus didžiųjų varnalėšų žolės užpilti litru vandens, pavirti 3 minutes, šiltai įvynioti, palaikyti 4 valandas, nukošti. Šiltu skysčiu drėkinti nosies ertmę.

♦ 10 valgomųjų šaukštų bitkrėslių žiedynų užpilti vandeniu, ant mažos ugnies virti 30 minučių, laikyti valandą, kad nusistovėtų, nukošti.

Karštu nuoviru plauti galvą, sergant stipria sloga, kartu praplauti ir nosies ertmę. Galvą nusausinti, apvynioti sausu rankšluosčiu, gultis į lovą, gerai apsikloti.

♦ Sumaišyti po 2 dalis ąžuolų žievės, liepų žiedų, mėtų žiedų, po vieną dalį gluosnių žievės ir jonažolių. Viską gerai susmulkinti. Valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, šiltai įvynioti, laikyti 4 valandas, nukošti. Prieš naudojimą įlašinti 5 lašus kėnių aliejaus. Lašinti į kiekvieną nosies landą po 5-7 lašus 4 kartus per dieną. Galima išbandyti ir inhaliacijas - 5 minutes kelis kartus per dieną ir prieš naktį.

♦ Lygiomis dalimis paimti raudonėlių žolę, pušų pumpurus, gluosnių žievę, šalpusnių lapus, miškinių dedešvų žiedus. Valgomąjį šaukštą džiovinto mulkinto mišinio užpilti stikline šalto vandens, laikyti valandą, paskui pavirti 5-7 minutes, atvėsinti, nukošti. Naudoti kaip lašus į nosį ir inhaliacijoms.

♦ Putoklių šaknis užpilti šaltu vandeniu, laikyti 8 valandas, paskui dėti ant ugnies, užvirus pavirti 3-5 minutes, atvėsinti. 3-6 kartus per dieną praplauti nosį ir gerklę.

sloga, osteoporozė, liaudies medicina

Kaip per dieną atsikratyti slogos

Žinoma, jei imtis rimtai, slogą galima įveikti net per vieną dieną!

Taigi, pradedame nuo nosies praplovimo. Tai reikia daryti taip.

Į arbatos plikymo arbatinuką įpilkite šilto vandens, įberkite arbatinį šaukštelį valgomosios arba jūros druskos. Pasilenkite ties kriaukle, paimkite arbatinuką už dugno ir noselę įkiškite į tą šnervę, kuri geriau kvėpuoja, o galvą pasukite į priešingą pusę. Atsargiai pilkite vandenį, jis turi išsipilti pro kitą šnervę, nepatekdamas į burną. Paskui ištraukite noselę iš šnervės ir padarykite kelis stiprius iškvėpimus per nosį, kad pašalintumėte vandens likučius. Tą patį padarykite ir su kita šnerve.

Antra: kaitinkite kojas labai karštame vandenyje su garstyčių milteliais 10-15 minučių. Kuo aukštesnis vandens lygis, tuo geriau (todėl naudokite ne dubenį, o kibirą).

Trečia: kol kojos kaitinasi, masažuokite tašką tarp antakių su balzamu «Vitaon», pašildykite viršnosę su karštu kiaušiniu. Baigę procedūrą, gerai nusausinkite kojas ir apsimaukite vilnones kojines.

Ketvirta: išgerkite arbatos su avietėmis arba pieno su medumi ir gulkitės į šiltą patalą. Po valandos-dviejų, kai išprakaituosite, nusitrinkite, pasikeiskite drabužius ir gulkitės miegoti. Jei negalite užmigti, išgerkite lengvų migdomųjų. Ryte sloga turėtų praeiti.

Nuo osteoporozės kalcį vartoti - vakare!

Chirurgas nustatė mano mamai osteoporozės požymių ir rekomendavo vartoti kalcio turinčius preparatus, bet pabrėžė, kad tai reikia daryti vakare. Dėl kalcio patekimo iš skrandžio ir virškinimo trakto ir jo įsisavinimo kauliniuose audiniuose. Ryte žmogaus organizmas gamina ir į kraują išmeta didelį kiekį hormonų, tarp jų hidrokortizoną, kuris stabdo kalcio patekimą iš skrandžio ir virškinimo trakto į kraują. Jei ryte suvalgysite bet kokį daug kalcio turintį produktą, jo šansai patekti į kraują nedideli. Greičiausiai jis bus pašalintas iš organizmo. Net jei nedidelis kalcio kiekis pateks į kraują, liks neįsisavintas kaulinio audinio. Kalcio rezorbcijos (įsiurbimo) į kaulinį audinį pikas būna vakaro ir nakties valandomis.

Todėl ir pieną, ir varškę, ir jogurtą, ir žuvį geriausia valgyti per vakarienę, o ne per pusryčius.

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionaliu medicininiu patarimu, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos buklę visada pasitarkite su gydytoju.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

03.06.2019 laikas 18:06 Receptai – Patiekalai Kondensuoto pieno spurgos dingsta garso greičiu!
Mieli draugai, šiandiena norėčiau pasidalinti su vienu nuostabiu receptu – spurgos iš kondensuoto pieno. Mano vaikai tiesiog šias spurgas dieviena.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau