Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Birželio » 7

Vaistai su pienu

Liaudies medicinoje peršalimo ligų ir viršutinių kvėpavimo takų ligoms gydyti dažnai naudojamas pienas. Paprastai jis derinamas su įvairiais gydomaisiais produktais, pavyzdžiui, medumi ir vaistažolėmis. Šie naminiai vaistai su pienu patinka ir suaugusiems, ir vaikams.

Sergant peršalimu su aukšta temperatūra, efektyviai veikia pienas su aviečių uogiene arba aviečių lapų bei stiebų antpilu.

2 valgomuosius šaukštus smulkintų džiovintų aviečių lapų ir stiebų užpilti 1 stikline verdančio vandens, termose laikyti 30 minučių. 2 valgomuosius šaukštus nukošto antpilo įpilti į 1 stiklinę karšto pieno. Gerti po 1/4-1/3 stiklinės 3-4 kartus per dieną, likus 10 minučių iki valgio.

Gydyti gripą ir ŪRVI padeda eukalipto lapų antpilas su pienu.

2 arbatinius šaukštelius smulkintų eukaliptų lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 40 minučių, nukošti. 1 valgomąjį šaukštą antpilo įpilti į 1 stiklinę pieno.

Vartoti karštą prieš miegą.

Kaip atsikratyti kosulio

Į emaliuotą puodą įpilti 1 stiklinę pieno, dėti ant ugnies. Kai pienas, pradės virti, įdėti į jį nuluptą svogūno galvutę, ant mažos ugnies pavirti 10 minučių.

Pieną gerti karštą. Tokį gydymą dienos bėgyje kartoti kelis kartus.

Nuo sauso kosulio gerai padeda šiltas šarminis gėrimas.

Sumaišyti 1 stiklinę pieno ir 1/2 stiklinės mineralinio vandens. Įdėti sviesto ant arbatinio šaukštelio galiuko. Gerti po 1-2 valgomuosius šaukštus kas valandą.

Sergant angina ar kosuliu, šiltas pienas pats savaime suminkština uždegimo apimtą gerklę, bet įdėjus sviesto ar medaus, minkštinantis efektas sustiprėja.

Užvirinti l stiklinę pieno, truputį atvėsinti, įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus ar sviesto, išmaišyti, kad visai ištirptų, išgerti. Tokį vaistą vartoti 3 kartus per dieną: ryte, per pietus ir prieš miegą.

Nuo anginos

4-5 figos vaisius užpilti 1/2 stiklinės pieno ir virti, kol suminkštės.

Pieną išgerti ir figas suvalgyti prieš miegą.

1 valgomąjį šaukštą smulkintų šalavijų lapų užpilti 1 stikline pieno, ant mažos ugnies užvirinti, atvėsinti, nukošti. Gerti šiltą prieš miegą.

Sumaišyti šviežiai spaustas morkų sultis su pienu (lygiomis dalimis). Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 5-6 kartus per dieną.

Per sielą sutrinti 2 bananus, įberti 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir užpilti 1 stikline karšto pieno. Vartoti karštą per dieną po 3-4 valgomuosius šaukštus.

1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti 1/4 arbatinio šaukštelio sodos.
Skalauti gerklę 5-6 kartus per dieną, siekiant suminkštinti, numalšinti pabrinkimą ir uždegimą.

Nuo laringito ir balso praradimo

1/2 stiklinės sėlenų užpilti 500 ml pieno, ant mažos ugnies pavirti 1-2 valandas.

Nukošti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir išgerti visą porciją iš karto.

Procedūrą daryti 3 kartus per dieną (ryte ir vakare). Kaskart ruošti šviežią nuovirą.

Nuo slogos

Į nosį lašinti šviežiai spaustas česnakų ar svogūnų sultis, sumaišytas su pienu santykiu 1:2.

Vitaminas D palengvina kvėpavimą

Vitaminas D ne tik stiprina kaulus, bet ir gerina kvėpavimo sistemos veiklą. Naujosios Zelandijos mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, kad žmonės, kurių kraujyje vitamino D kiekis padidėjęs, kvėpavimo apsunkinimus patiria gerokai rečiau, negu tie, kurių šio vitamino kiekis yra artimas vidutiniam statistiniam arba mažesnis už jį. Didelę vitamino D dalį žmogaus organizmas pasigamina, veikiamas saulės šviesos. Daug šio vitamino yra kiaušinio trynyje, svieste, piene ir riebioje žuvyje.

Mokslininkai mano, kad, vartojant produktus, turinčius daug vitamino D, galima efektyviai atkurti normalų kvėpavimą ligoniams, sergantiems respiratoriniais susirgimais.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau