Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Liepos » 12

Skanus ir purus omletas “su paslaptim”

Skanus ir purus omletas “su paslaptim”

Aš labai mėgstu omletus – jie sotūs, švelnūs, maistingi, labai tinka pusryčiams arba pilnavertei baltymų vakarienei.

Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą!

Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, skanus ir karštas ir atvėsęs. Štai mano receptas:

Pagrindinė paslaptis — kaiušinių ir pieno proporcijos, vienam kiaušiniui reikia 30 g pieno.

Kadangi aš kepu omletą visai šeimai, aš imu 10 kiaušinių ir 300 g pieno, druskos pagal skonį. Galima paruošti omletą iš 3 kiaušinių, tik tam reikalinga reikiamo dydžio forma, mažesnė ir aukšesniais kraštais, kad omletas išeitų aukštesnis. TIK! Pasakysiu iš patirties – kuo daugiau kiaušinių, tuo puresnis bus omletas.

Įdaras gali būti koks tik norit  — sūris, dešra, mėsa, kumpis, dešrelės, žalumynai, grybai, pomidorai, o galima apsieiti išvis be įdaro – irgi labai skanu!netgi galima padaryti saldų omletą, jeigu jūs tokį mėgstate.

Prieš pradėdami gaminti omletą, įjunkite ir įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 150-170 laipsnių)

Antra paslaptis slypi tame, kad kiaušinių jojiu būdu negali plakti, tik sumaišyti šluotele iki vienalytės masės.

Po to maišant įpilti pieną (neplakant)ir sumaišyti su kiaušiniais.

Negailėkite sviesto formos ištepimui – omletas gražiai apskrus.

Į formos dugną įdėkite bet kokį įdarą (pas mane dešra).

Užpilkite omleto masę ir statykite į jau įkaitintą orkaitę.

Kepkite omletą, kol nepradės ruduoti (apie 20 min.). aš pjaustau , kol jis karštas, o kai jis atvėsęs, galima supjaustyti gražiais lygiais gabalėliais.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar